Malaysia

Malaysia

Malaysia

Välkommen till Malaysia. Reser du med Ving kan du välja mellan tre olika resmål, vid stranden, i staden eller i en blandning.

I Malaysia möter du Asiens alla ansikten: färgsprakande marknader, några av världens högsta byggnader, myter, legender och vita paradisstränder där palmerna kastar ljusgrå skuggor i den finkorniga sanden. Prisnivån är låg och malayerna själva är kända för sitt vänliga bemötande och sina varma leenden. Ving erbjuder tre olika aspekter av detta varierade land, från storstaden Kuala Lumpur till stränderna på Langkawi.

Läs mer om Malaysia Dölj text

När är det bäst väder i Malaysia?
I Malaysia ligger Vings resmål Langkawi, Kuala Lumpur och Penang. Här råder ett tropiskt klimat med högsäsong från november till april. Dagstemperaturen ligger då på 28-33 grader, och nattemperaturen på ca 22-23 grader. Vattnet håller en temperatur på 27-28 grader. Regnperioden löper från september till november, och fortsätter in i december i Kuala Lumpur. Generellt regnar det mindre i Langkawi och Penang. Soligaste månaderna här, med minst nederbörd, är januari, februari och mars. I Kuala Lumpur är de torraste månaderna januari, juni och juli. Regn förekommer dock året om, oftast i form av korta och intensiva skurar.

  • Valuta: Ringgit (MYR)
  • Antal resmål:  3
  • Antal hotell:  18