Hotell (22)

Resor till Malaysia

På en resa till Malaysia kan du möta Asiens alla ansikten; färgsprakande marknader, några av världens högsta byggnader, myter, legender och paradisstränder där palmerna kastar sina skuggor över den finkorniga sanden.

När du bokar din resa till Malaysia med Ving väljer du själv när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Vill du få ut så mycket som möjligt av din semester kan du kombinera flera resmål under samma resa. Du kan exempelvis börja med ett par dagar i huvudstaden Kuala Lumpur för att sedan avsluta semestern med sol och bad på Langkawi eller Penang.

Sevärdheter i Malaysia

Malaysia är ett land med ett brett spektrum av aktiviteter och sevärdheter. En av de mest populäraste attraktionerna på ön Langkawi är en linbana som kallas Langkawi SkyCab. Från den kan du beskåda en makalös utsikt över hela ön och se ända till Thailand vid klart väder. Det finns också många sevärda tempel, men ska du bara se ett under din resa till Malaysia ska du välja Kak Lok Si på Penang, som anses vara ett av sydostasiens vackraste tempel. Kuala Lumpur är en modern kosmopolitisk stad med en berömd stadssiluett som innehåller några av världens högsta byggnader. Här kan du besöka skyhöga byggnader som Petronas Twin Towers och KL Tower under din vistelse -var ute i god tid och lämna höjdskräcken hemma.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Malaysia?
I Malaysia ligger Vings resmål Langkawi, Kuala Lumpur och Penang. Här råder ett tropiskt klimat med högsäsong från november till april. Dagstemperaturen ligger då på 28-33 grader, och nattemperaturen på ca 22-23 grader. Vattnet håller en temperatur på 27-28 grader. Regnperioden löper från september till november, och fortsätter in i december i Kuala Lumpur. Generellt regnar det mindre i Langkawi och Penang. Soligaste månaderna här, med minst nederbörd, är januari, februari och mars. I Kuala Lumpur är de torraste månaderna januari, juni och juli. Regn förekommer dock året om, oftast i form av korta och intensiva skurar.

Resor till Malaysia

Langkawi
Langkawi
  • Mat & Dryck
  • Stränder
  • Sevärdheter
Härliga stränder och fina möjligheter till egna utflykter. Med Ving kan du skräddarsy din resa så den passar dig.
Malackahalvön utgör den sydligaste delen av Sydostasien, och det är här Malaysias huvudstad Kuala Lumpur ligger. Det är lätt att förstå varför staden är ett omtyckt resmål, här finns allt: sevärdheter, shopping, restauranger och nattliv. Dessutom är det rent och snyggt, inte lika kaotiskt som i många andra asiatiska storstäder -men lika låga priser.
Kuala Lumpur
  • Shopping
  • Sport/Äventyr
  • Barnvänligt
Kuala Lumpur är Malaysias färgstarka och spännande huvudstad. Varför inte inleda semestern med ett par dagar här?
Penang
Penang
Penang är helt rätt för en semestervecka eller två. Upptäck Georgetown, ormtemplet, vandringslederna och ta en drink på legendariska Eastern & Oriental Hotel.

SÖK DIN RESA TILL Malaysia