Se hotell (29)

Resor till Kuala Lumpur

En resa till Kuala Lumpur lockar med vackra parker, intensivt folkliv, intressant shopping och makalösa matmarknader.
Kuala Lumpur är definitivt en av Sydostasiens trevligaste och mest lättillgängliga storstäder, perfekt om du vill ha en resa full av kontraster. Här står charmiga hus från den brittiska imperietiden i skuggan av Petronas Twin Towers, två av världens högsta byggnader. Här ryms porträtt av brittiska kungahuset, huvudjägare och sultaner på museiavdelningarna om landets historia. Här ligger vackert gröna parker granne med sexfiliga motorvägar och stora myllrande marknader.

En snygg och mångsidig stad

Och kanske är just blandningen charmen med att resa till Kuala Lumpur, för här hittar du verkligen det mesta - förutom den där larmande, hetsiga och avgasdoftande trafiken som finns i nästan alla andra asiatiska storstäder. Kuala Lumpur är en snygg och välkomnande stad. Att dessutom de flesta du stöter på talar flytande engelska gör ju bara det hela ännu enklare, och du kommer finna att en resa till Kuala Lumpur är både smidig och spännande.

Upplev Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är kontrasternas stad med glittrande skyskrapor och historiska kvarter. Kuala Lumpurs fina gamla järnvägsstation och de ståtliga kolonialbyggnaderna på frihetstorget Merdeka Square vittnar om den tid då den malaysiska nationen föddes. Annars är det äldsta bostadsområdet Kampung Bahru, från sena 1800-talet, där man kan se de riktigt genuina malaysiska trähusen. Området präglas av en lokal stämning och bli inte förvånad om en höna tittar fram mellan husen. Runt om i staden väntar livliga marknader som Petaling Street i läckra Chinatown, Kasturi Walk, Chow Kit och den pastellfärgade, historiska Central Market.

Mitt i det livliga distriktet Bukit Bintang susar skytrains fram ovanför gatorna och neonskyltarna. Här finns något för alla under dygnets alla timmar och förutom en uppsjö av matstånd längs matgatan Jalan Alor är det en fröjd att skåda folklivet längs gatorna. En bit bort från Bukit Bintang ligger kullen Bukit Nanas och Kuala Lumpur Tower. Från observationsdäcket kommer du minst sagt kunna ta snygga semesterbilder. Nedanför Kuala Lumpur Tower ligger KL Forest ECO Park som är ett litet naturreservat mitt i smeten. Här kan du promenera mellan träden på häftiga hängbroar.

Bo nära shopping, nöjen och äventyr

Bokar du en resa med Ving till Kuala Lumpur väljer du bland förstklassiga hotell till överraskande låga priser, samtliga med pool. Vill du göra din resa extra speciell bokar du en kombination, med några dagar på Langkawi, så du kommer hem med både avkoppling och upptäckter i bagaget. Eller så åker du på spännande dagsutflykter från Kuala Lumpur till exempelvis Batugrottorna eller den mysiga UNESCO-listade hamnstaden Malacka.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Centrala Hotell
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Kuala Lumpur

SÖK DIN RESA TILL Kuala Lumpur

Inspiration, tips och sevärdheter

Kuala Lumpur bjuder på en blandning av historiska byggnader och modern design

Imponerande Kuala Lumpur

Häng med vår reseexpert Tomas till Kuala Lumpur där han tipsar om sevärdheter du absolut inte får missa. Kuala Lumpur är en imponerande stad som bjuder på landets mest läckra sevärdheter, imponerande byggnader, mat, shopping och en uppsjö av aktiviteter att göra.