Se hotell (14)

Resor till Penang

Penang, Malaysia
En resa till Penang lockar med stränder, grönska och myllrande folkliv, en perfekt utgångspunkt för dig som vill resa runt på egen hand.
Penang ligger drygt tio mil söder om Langkawi och är en två mil bred och tre mil lång ö med frodigt gröna kullar, vackra stränder och fina hotell. De bästa stränderna, bland dem Batu Ferringhi, hittar du i norr, där Vings hotell ligger. Här får du en resa med massor av bekvämt sol- och badliv i fantastiska omgivningar. Stränderna är gyllenbruna och palmkantade, havet ljummet, och hotellen lockar med fina poolområden. Ta med bra promenadskor – alla hotell erbjuder trekkingturer, från kortare promenader till dagsvandringar i regnskogen.

Georgetown

Georgetown är en fascinerande blandning av gammalt och nytt, av västerländskt och orientaliskt. Det är ett myller av marknader, kinesiska tempel, muslimska moskéer och kristna kyrkor. Bakom de pittoreska kineskvarteren ses det 65 våningar höga rådhuset resa sig, och på legendariska Eastern and Oriental Hotel, systerhotell till Raffles i Singapore, förflyttas man lätt tillbaka till Somerset Maughams dagar. Här har otaliga filmstjärnor och författare druckit afternoon tea och skådat ut över havet.

Res runt på egen hand

Från Georgetown går båtar till öarna runt omkring. En resa till Penang är också en bra start för dig som vill utforska norra Malaysia lite mer. Du tar dig lätt över till det malaysiska fastlandet på Penang-bron, Asiens längsta bro. Buss- och tågförbindelserna är utmärkta och det är både enkelt och billigt att resa runt på egen hand.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Hotell på stranden
  • Fina stränder
  • Kombinera resmål

Våra kunder om Penang

SÖK DIN RESA TILL Penang