Se hotell (24)

Resor till Penang

Penang, Malaysia

En resa till Penang lockar med stränder, grönska och myllrande folkliv, en perfekt utgångspunkt för dig som vill resa runt på egen hand.

Penang ligger drygt tio mil söder om Langkawi och är en två mil bred och tre mil lång ö med frodigt gröna kullar, vackra stränder och fina hotell. De bästa stränderna, bland dem Batu Ferringhi, hittar du i norr, där Vings hotell ligger. Här får du en resa med massor av bekvämt sol- och badliv i fantastiska omgivningar. Stränderna är gyllenbruna och palmkantade, havet ljummet, och hotellen lockar med fina poolområden. Ta med bra promenadskor – alla hotell erbjuder trekkingturer, från kortare promenader till dagsvandringar i regnskogen.

Georgetown

Georgetown är en fascinerande blandning av gammalt och nytt, av västerländskt och orientaliskt. Det är ett myller av marknader, kinesiska tempel, muslimska moskéer och kristna kyrkor. Bakom de pittoreska kineskvarteren ses det 65 våningar höga rådhuset resa sig, och på legendariska Eastern and Oriental Hotel, systerhotell till Raffles i Singapore, förflyttas man lätt tillbaka till Somerset Maughams dagar. Här har otaliga filmstjärnor och författare druckit afternoon tea och skådat ut över havet.

Res runt på egen hand

Från Georgetown går båtar till öarna runt omkring. En resa till Penang är också en bra start för dig som vill utforska norra Malaysia lite mer. Du tar dig lätt över till det malaysiska fastlandet på Penang-bron, Asiens längsta bro. Buss- och tågförbindelserna är utmärkta och det är både enkelt och billigt att resa runt på egen hand.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Hotell på stranden
 • Fina stränder
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Penang

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
28°22°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • februari
29°22°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • mars
31°23°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
32°23°
8
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • maj
32°23°
7
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
32°23°
6
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • juli
32°23°
7
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • augusti
32°23°
7
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • september
31°23°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • oktober
31°23°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
7
Regnfria dagar
 • november
29°23°
4
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
8
Regnfria dagar
 • december
28°22°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
Stränder
Penangs bästa stränder ligger på öns norra sida, och här kan du leva skönt badliv bland tropisk grönska på bekväma hotell.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 12-14 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Penang reser du med Ving på reguljära flygresor året runt.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Flyget landar på Kuala Lumpurs flygplats. Transfer till Penang sker med inrikesflyg (ca 1 timme) och sedan taxi/buss (ca 1 timme) till hotellen. Väntetid på flygplatsen i Kuala Lumpur förekommer, speciellt i samband med olika helgdagar. Eventuellt även en övernattning på ospecificerat hotell, beroende på flygets avgång. Transfer från flygplatsen till hotellen i Kuala Lumpur tar ca 1–1,5 timme (ca 80 kilometer).
Mat, dryck och nattliv
Det malaysiska köket är en härlig blandning av malaysisk, indisk, kinesisk och thailändsk mat. Huvudingredienserna är ris och nudlar som serveras med fisk, kyckling eller kött. Tillagningen varierar mycket från region till region men kryddningen är alltid spännande och god. Restauranger och matstånd finner man i stort sett överallt. Om man vill dricka öl, är Carlsberg, bryggt på licens ett alternativ. Utöver det finns en rad inhemska märken.
Nattlivet övergår ofta i morgonliv. Många trevliga barer och restauranger.
Shopping
Varuhus och nattmarknader med lokal shopping.
Aktiviteter och sevärdheter
Ta bergbanan upp till Penang Hill, 830 meter över havet. Härifrån har du en magnifik utsikt över Georgetown och hamnen. Besök Kak Lok Si som med sin säregna blandning av kinesisk, thailändsk och burmesisk kultur anses vara ett av sydostasiens vackraste tempel. Fjärilsfarmen Teluk Bahang och Ormtemplet är andra måsten!
Hur du tar dig runt
Trishaw - en sorts trehjulig cykel är ett populärt färdmedel. Taxi och hyrbil är bäst om man vill ta sig runt och se hela ön. Lokalbussar.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar. En tom sida i passet krävs samt en utresebiljett och uppvisning av tillräcklig resebudget på förfrågan. För mer information hänvisar vi till Malaysias ambassad på telefon 08-440 84 00.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Malaysia.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatt på hotellövernattningar

Malaysia har infört en boendeskatt på alla kommersiella övernattningar från och med 1 augusti 2017. Skatten, som är tio malaysiska ringgit per rum och natt, betalas direkt till hotellet vid incheckning.

Valuta och betalning

Ringgit (MYR). Svenska kronor har dålig kurs. Eurocard, MasterCard, VISA.

Tidsskillnad

Svensk vintertid +7 timmar, sommartid +6 timmar.

El

220 V. Adapter behövs.

Språk

Malajiska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Malaysia innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng.

Övrigt

I Malaysia heter valutan Malaysiska ringgit (MYR). Islam är den mest utbredda religionen. Andra religioner är buddhismen, daoismen och hinduismen. I Malaysia är det vänstertrafik. Läs mer under Viktigt att veta och Vings resevillkor.
Sök din resa till Penang