Kryssning i Medelhavet och Atlanten 11 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Sju hamnar i fyra olika länder
  • Dryckespaket ingår
  • Fyra dagar ute till havs
  • Fina stränder
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår
  • Storstäder

Följ med Costa Magica på en spännande kryssning där du under elva dagar får uppleva resmål i både Medelhavet och Atlanten. Fartyget tar dig från Rom, via Savona och Marseille vidare till Lanzarote, Teneriffa, Madeira och Malaga innan det åter lägger till i Rom. Fyra dagar spenderas till havs och du får chans att njuta av Costa Magicas alla aktiviteter och faciliteter. Vad sägs till exempel om fyra pooler och lika många restauranger, elva barer, spa och gym, löparbana, teater, kasino och shoppingcenter? För de yngre passagerarna finns både barn- och ungdomsklubb, där de kan delta i roliga aktiviteter och hitta nya vänner.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Costa Magica kastar loss utanför Italiens huvudstad Rom, som stoltserar med sina imponerande byggnadsverk och historiska arv. Ditt övernattningshotell ligger centralt och till hamnen Civitavecchia tar det cirka nittio minuter med taxi. Första stoppet blir Savona, en av de större städerna i Ligurien. Här kan du besöka fortet Priamar med rötter från 1500-talet och katedralen di Santa Maria. Den charmiga, medeltida gatan Via Pia kantas av butiker och till stranden är det gångavstånd – vilket är ovanligt i italienska städer. När fartyget seglar ut från Savonas hamn tar det sikte på Marseille, Frankrikes andra största stad och huvudstad i Provence. Marseille är en dynamisk storstad, mest känd för sitt rika kulturliv med intressanta museer, konst och musik. Beger du dig utanför staden möts du av lavendelfält, pittoreska byar och stora vingårdar. Väl ombord på Costa Magica igen, kan du luta dig tillbaka i en solstol på däck och smälta alla nya intryck. De närmaste två dygnen spenderas till havs och du hinner utforska fartyget ordentligt. När du kliver i land nästa gång, befinner du dig på kanarieön Lanzarote i Atlanten. Öns huvudstad Arrecife härstammar från 1400-talet och var då en liten fiskeby. Idag finns här allt du kan vänta dig av en spansk storstad, till exempel butiker och gallerior samt kulturcentrum. Dessutom finns stadsstranden Playa del Reducto, som lockar med gyllene sand och lugnt vatten.

Från den ena kanarieön till den andra. Santa Cruz på Teneriffa bjuder också på härlig storstadspuls. Här kan du besöka Plaza España med sin fina damm, saluhallen Mercado de Nuestra Señora de Africa och det spektakulära operahuset. En utflykt till den gamla delen av staden, uppe på höjden, rekommenderas också innan Costa Magica kryssar vidare mot Madeiras huvudstad Funchal. Här har den gamla stadskärnan renoverats och på Rua Santa Maria har konstnärer dekorerat nästan 200 av gatans dörrar för att åstadkomma ett lika underhållande, som vackert, konstverk. Det är lätt att ta sig runt på ön om du vill spela golf, vandra längs med levadorna eller äta lunch med en hänförande utsikt över Atlanten. Därefter väntar ett skönt dygn till havs innan fartyget återvänder till Medelhavet och lägger till i Malaga vid Spaniens sydkust. Staden är Pablo Picassos hemstad och en av de största på Costa del Sol – men den är ändå inte större än att man kan gå tvärs över centrum på en halvtimme. Trots det finns här mycket att se, till exempel Picasso-museer, marknader och vackra kyrkor. Malaga passar perfekt för dig som vill ha både stad och strand, och självklart finns även bra shopping och trevliga restauranger, där du kan slå dig ner för lite tapas. Costa Magica lämnar hamnen i Malaga och seglar ut på havet ett dygn innan det återvänder till Rom där kryssningen avslutas.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995