Utflykter, Puerto de la Cruz

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Glasbottenbåten Royal Delfin

Glasbottenbåten Royal Delfin

Se Teneriffas vackra natur från havet.

Läs mer Dölj

Båten Royal Dolphin lämnar hamnen i Puerto de Colón och tar oss ut på Atlanten. Vi följer kustlinjen norrut, och får se Teneriffa från en annan sida. Njut av stillheten ute till havs uppe på soldäck, eller ge dig ner under däck och se ut under vattnet genom panoramafönstren under vattenlinjen. Kaptenen garanterar att du kommer se valar eller delfiner. När du blir hungrig serveras lunch och drycker ingår under hela seglatsen. En tur på Royal Delfin passar alla, både barnfamiljer och andra. Ombord finns gott om plats, och det finns mycket att göra och uppleva.

I priset ingår:
En lättare lunch, samt dryck (öl, sangria, läsk och vatten) under hela seglatsen. Priset avser den kortare turen (3 timmar), och från resmålen på sydsidan. Priset är högre från Puerto de la Cruz (endast 4,5 timmar utflykt).

Tid:
3 eller 4,5 timmar.

Färdledning:
Engelsktalande guide

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, ombyte, solkräm, kamera och solglasögon.

Övrigt:
Vid dåligt väder kan båtturerna bli inställda, och ibland kan vi dessvärre inte upplysa om detta förrän precis före avgång. Ombord finns souvenirer att köpa samt foton som tas under dagen.

Unesco-turen - kan bokas hemifrån

Unesco-turen - kan bokas hemifrån

Den här heldagsutflykten tar dig med till två av de viktigaste sevärdheterna på Teneriffe, som båda finns på UNESCO's världsarvslista – nationalparken Teide och den gamla huvudstaden La Laguna. Utflykten körs 30/9-17/4.

Läs mer Dölj

En härlig dag med en god blandning av natur och kultur där vi börjar med att besöka Teneriffas stolthet och Spaniens högsta punkt – vulkanen Teide. Under dagen får vi uppleva flera olika klimatzoner. Det är fascinerande att se hur naturen förändrar sig längs vägen. På vägen upp får vi höra om Teneriffas och vulkanens historia.

Vi lämnar hotellområdena för att köra genom små spanska byar, där man odlar allt från potatis till vindruvor. Vi når pinjeskogarna och lär oss mer om deras betydelse, för att sedan köra ner i en av världens största kratrar, som mer påminner om ett sterilt månlandskap, men med lavans former och färger.

Linbanan börjar på 2.356 meters höjd. Om vädret tillåter kan du åka med linbanan ända upp till 3.555 meters höjd. Detta ingår inte i priset, men kan köpas till separat. Härifrån har du en strålande utsikt, både över nationalparken och över flera av de omgivande Kanarieöarna.

Vi fortsätter därefter ner mot Teneriffas första huvudstad, universitetsstaden San Cristobal de La Laguna. Staden bjuder på vackra exempel av klassisk kolonialsk arkitektur, här kan du njuta av det moderna och det traditionella sida vid sida. Här får du lite tid på egen hand och kan vandra runt längs de vackra gatorna innan vi åker tillbaka mot Puerto de la Cruz.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte.

Entré:
Linbanan ingår inte i priset, utan tillkommer med ca 27 euro/vuxen och ca 13,5 euro för barn. Biljetterna till linbanan måste förbokas eller köpas av din Vingvärd i samband med att du bokar utflykten.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-15.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bra promenadskor och varma kläder då det är kallt på ca 2.250 m höjd (linbanan går upp till 3.550 m över havet). Vattenflaska, kamera och pengar till linbanan.

Övrigt:
Linbanan kan påverkas av väder och vind, och om det blåser för mycket stängs den av. De som är gravida eller har hjärtproblem kan inte åka med linbanan då det kan innebära hälsorisker på den här höjden.

Vandring i Anaga

Vandring i Anaga

Vandra in i hjärtat av Anagaskogen - den grönaste delen av Teneriffa.

Läs mer Dölj

När du har kommit till det här gröna området kommer du förmodligen ha lite svårt att tro att du är kvar på samma ö. Vandringen börjar på 600 meters höjd där du går genom vad som bäst kan beskrivas som en sagoskog. Vandringslederna omges av träd och grenar som bildar lövtunnlar, fåglarna sjunger och du andas frisk luft i öns äldsta skog.

Vandringen är ungefär sex kilometer lång och längs vägen kommer vi passera olika vegetationszoner där guiden informerar oss om dess olika endemiska egenskaper. Vi går i lugnt och behagligt tempo och det kommer finnas gott om tid att ta bilder och njuta av naturen längs vägen.

Efter vandringen får du möjlighet att smaka på traditionell kanariska delikatesser. Denna utflykt är perfekt för dig som gillar naturen, och gillar att vandra.

I priset ingår:
Bussresa och guidning.

Mat och dryck:
Smakprov av lokala produkter och förfriskningar ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-15.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Solglasögon, solkräm och vandringsskor. Varmare funktionskläder eftersom temperaturen ändras något när vi når bergsområdet.

Teneriffa runt - kan bokas hemifrån

Teneriffa runt - kan bokas hemifrån

En innehållsrik tur över ön, där du får se mycket på kort tid. Inga måltider ingår. Utflykten körs 30/9-17/4.

Läs mer Dölj

Vi har skapat en ny klassiker, en ny favorit! Här får du chansen att uppleva mera av Teneriffa på kortare tid – och vi har sett till att priset är mycket bra.

Vår resa börjar mot öst, ner mot staden Candelaria. Här besöker vi den berömda kyrkan till vilken pilgrimer vallfärdar i augusti. Vi fortsätter ut på motorvägen och tar oss snabbt ned till sydkusten. Längs vägen hör vi om hur turismen har utvecklats på ön, från starten på den norra delen till att blomstra fullt ut på den södra sidan. Här stannar vi hos vår partner Purowool, som erbjuder en tidlig lunch och en intressant presentation innan turen går vidare.

Vi fortsätter resan mot västkusten. Här blir vägen smalare och snirkligare och naturen varierar mellan höga berg och djupa dalar. Innan turen går tillbaka mot Puerto de la Cruz passar vi på att att göra några intressanta stopp på vägen, bland annat de berömda Masca och Garachico.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guide (lunch ingår ej).

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-18.45.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide

Bra att ta med:
Promenadskor, vatten och kamera.