Se hotell (1)
El Cotillo erbjuder allt du behöver för en skön semester: barnvänliga stränder, korta avstånd, bra hotell och en tillbakalutad stämning.
El Cotillo består av två delar, även om gränsen mellan dem inte är knivskarp. I den södra delen märks surfarna mest, både i havet och på land, och här finns också det gamla fyrtornet som erbjuder en fantastisk utsikt över havet. I El Cotillos norra del är livet lugnare, med långgrunda och skyddade stränder, små laguner och familjevänliga hotell. Men var man än befinner sig i El Cotillo har man inte långt till någonting. Från hotellen norr om byn tar det inte mer än en kvart att gå in till centrum, även om man inte är så stor.

El Cotillo

El Cotillo är inte särskilt stort och byggnaderna är sällan högre än två våningar, så det är svårt att gå vilse. Längs med havet finns restauranger och en och annan bar, perfekt för en middag i solnedgången. Längre inåt byn finns butiker och annat nöjesliv, det mesta ganska småskaligt och lokalt. Det gör att man fort känner sig hemma och snabbt hittar sina egna favoriter. Surfare ser man överallt, eftersom den här delen av ön är känd för sina vågor och pålitliga vindar, vilket också gjort att El Cotillo stått värd för flera stora mästerskap.

Se mer av Fuerteventura

Det är lätt att hoppa på bussen för att ta sig in till Corralejo, där utbudet av både restauranger och butiker är större än i El Cotillo. Här finns också de fantastiska stränderna Las Dunas strax söder om staden. Mellan El Cotillo och Corralejo är det inte mycket mer än tjugo kilometer, så det är lätt att åka hit utan alltför mycket planering. Hyrbil är annars att rekommendera när man är på Fuerteventura. På så sätt kan man lätt ta sig runt till mindre besökta platser, som till exempel marknaden i La Oliva, eller öns huvudstad Puerto del Rosario.

Familjesemester i El Cotillo

Om du väljer att resa med Ving kan du bo på Coral Cotillo Beach, som ligger bara några hundra meter från centrum av El Cotillo. Här bor du i bekväma rum med balkong eller terrass och här finns också ett fint poolområde med barnpool. Föredrar du att bada i havet är det bara en kort promenad ner till stranden.
Bra att veta
  • Fina stränder
  • Bra restauranger
  • Bra pris på hyrbil

Våra kunder om El Cotillo

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL El Cotillo