Se hotell (1)

Välkommen till El Cotillo, en liten by på Fuerteventuras västkust, inte långt från Corralejo. El Cotillo är ingen stor by, men här finns allt man behöver för en skön semester: barnvänliga stränder, korta avstånd, bra hotell och en tillbakalutad stämning.

El Cotillo består av två delar, även om gränsen mellan dem inte är knivskarp. I den södra delen märks surfarna mest, både i havet och på land, och här finns också det gamla fyrtornet som erbjuder en fantastisk utsikt över havet. I El Cotillos norra del är livet lugnare, med långgrunda och skyddade stränder, små laguner och familjevänliga hotell. Men var man än befinner sig i El Cotillo har man inte långt till någonting. Från hotellen norr om byn tar det inte mer än en kvart att gå in till centrum, även om man inte är så stor.

El Cotillo

El Cotillo är inte särskilt stort och byggnaderna är sällan högre än två våningar, så det är svårt att gå vilse. Längs med havet finns restauranger och en och annan bar, perfekt för en middag i solnedgången. Längre inåt byn finns butiker och annat nöjesliv, det mesta ganska småskaligt och lokalt. Det gör att man fort känner sig hemma och snabbt hittar sina egna favoriter. Surfare ser man överallt, eftersom den här delen av ön är känd för sina vågor och pålitliga vindar, vilket också gjort att El Cotillo stått värd för flera stora mästerskap.

Se mer av Fuerteventura

Det är lätt att hoppa på bussen för att ta sig in till Corralejo, där utbudet av både restauranger och butiker är större än i El Cotillo. Här finns också de fantastiska stränderna Las Dunas strax söder om staden. Mellan El Cotillo och Corralejo är det inte mycket mer än tjugo kilometer, så det är lätt att åka hit utan alltför mycket planering. Hyrbil är annars att rekommendera när man är på Fuerteventura. På så sätt kan man lätt ta sig runt till mindre besökta platser, som till exempel marknaden i La Oliva, eller öns huvudstad Puerto del Rosario.

Familjesemester i El Cotillo

Om du väljer att resa med Ving kan du bo på Coral Cotillo Beach, som ligger bara några hundra meter från centrum av El Cotillo. Här bor du i bekväma rum med balkong eller terrass och här finns också ett fint poolområde med barnpool. Föredrar du att bada i havet är det bara en kort promenad ner till stranden.

Bra att veta
 • Fina stränder
 • Bra restauranger
 • Bra pris på hyrbil
Filtrera och sök resa

Våra kunder om El Cotillo

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
19°13°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
20°13°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
21°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
24°17°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
27°19°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°16°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
Stränder
Kring El Cotillo finns flera stränder som passar för hela familjen. Ett exempel är stranden La Concha. Den ligger några hundra meter norr om själva byn. Här är vattnet klart och lugnt, tack vare det skyddande revet, och vid lågvatten bildas spännande små dammar, där även de allra minsta kan bada tryggt. Blir det blåsigt kan man söka skydd i en 'corralito', en låg, rund mur av vulkansten som finns här och där på stranden. Närmare byn finns ännu fler stränder, och söder om El Cotillo finns flera, mindre välbesökta stränder, som är populära bland både kite- och vindsurfare, som till exempel Playa de Aljibe de la Cueva.

Playa de Sotavento - lång och vacker strand

Playa de Sotavento är förmodligen Fuerteventuras vackraste strandremsa. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", är en del av den stranden. Playa de Sotavento är närmare en mil lång, och stranden sträcker sig längs sydöstra kusten från Costa Calma ända ner till Morro Jable. Här hålls världscupen i windsurfing i augusti.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den södra delen av Fuerteventura. Längs den allmänna stranden löper en strandpromenad. Den kantas av restauranger, barer och caféer.

Din egen strand

Längs kusten på södra sidan finns flera fina små bukter med ljus, fin sand. Dessa är perfekta för sol och bad. Med lite tur kan du kanske hitta en alldeles egen liten bukt.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till El Cotillo kan du resa under vintersäsongen (oktober-april) med Vings charterresor.

Under vintersäsongen flyger vi från Göteborg, Köpenhamn, Malmö och Stockholm.

Flyget landar på flygplatsen i Puerto del Rosario.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i El Cotillo. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Fuerteventuras flygplats Puerto del Rosario till ditt hotell är ca 45 minuter till 1 timme och 15 minuter (ca 40 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Läs mer om transfer.

Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
Inne i El Cotillo finns dussintals restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur rätt från havet, men också restauranger av mer internationellt snitt.

Mat och dryck på Fuerteventura

Restaurangerna på Fuerteventura är av skilda slag och menyerna innehåller oftast både internationell, spansk och kanarisk mat. Ön omges av fiskrika vatten, därför finns det alltid tillgång till färsk fisk. Fisken tillreds på alla sätt: grillad, stekt, kokt, friterad, saltad eller soltorkad! Getost är också en specialitet för ön. Den sägs vara den bästa på Kanarieöarna - till och med den bästa i hela Spanien. Getosten cabrito är typisk för ön. Papas arrugadas med mojo, potatis med vitlöksdipp, kan man få på de flesta restauranger.

Ropas viejas

Betyder gamla kläder på svenska och kan jämföras med vår pytt i panna.

Frangollo

En dessert som är en pudding gjord av majsmjöl.

Tapas

Betyder smårätter. Varje tapasbar har sina specialiteter. En typisk kanarisk tapa är papas arrugadas con mojo. Det är småpotatis som kokats i vatten med grovt havssalt och äts med skalen på. Potatisen doppas i mojo, en stark sås gjord på olja, spansk peppar och vitlök.

Dryck

Till all den goda maten kan den som tycker om vin tryggt beställa husets vin, vino de la casa. Det är oftast ett både gott och billigt alternativ. Bland ölsorter utmärker sig Dorada, San Miguel och Tropical. Vatten finns att köpa på flaska. Önskar man vatten med kolsyra heter det agua con gas. Utan kolsyra, agua sin gas.
Nattlivet finns, men är mer inriktat på familjer än ungdomar, även om El Cotillo är populärt bland surfare från hela världen.
Shopping
Inne i El Cotillo finns gott om butiker av olika slag; mataffärer, mode, hantverk och annat.
Aktiviteter och sevärdheter
Många kommer till El Cotillo för att kite- eller vindsurfa. De höga vågorna och den stadiga vinden skapar utmärkta förhållanden för dessa sporter.
Hur du tar dig runt
Det finns en busslinje in till Corralejo, och där kan man byta buss för att nå andra delar av ön. Men hyrbil är det bästa. Då kan man resa runt i egen takt och göra egna upptäckter, som till exempel öns gamla huvudstad Betancuria, eller de milslånga stränderna på öns södra sida.
Fakta

Vår service på resmålet

Ving har personal på Fuerteventura under perioden oktober till april. Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
El Cotillo passar bra för en familjesemester. Stränderna är barnvänliga och byn är inte särskilt stor, vilket också betyder att trafiken är måttlig.
SÖK DIN RESA TILL El Cotillo
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.