Utflykter, Corralejo

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Volcano Express, Vin & vulkaner – kan bokas hemifrån

Volcano Express, Vin & vulkaner – kan bokas hemifrån

Följ med till grannön Lanzarote, den kända arkitekten César Manriques hemö och besök den berömda nationalparken Timanfaya! Se det fascinerande månlandskapet, där lavan från ett vulkanutbrott ödelade flera små byar under 1700-talet, och se att det fortfarande finns aktivitet i den sovande vulkanen.

Läs mer Dölj

Vi tar båten från hamnen i Corralejo och turen över till den charmiga hamnstaden Marina Rubicon tar cirka 40 minuter. Med buss tar vi oss sedan till Timanfaya.

Strax före vulkanparken kör bussen genom byn Yaiza, som 1999 blev vald till Spaniens vackraste och renaste by. Något man förstår när man ser den – små, vita hus utgör en vacker kontrast mot den svarta jorden och de färgsprakande växterna som är prydligt planterade längs vägarna…

I nationalparken Timanfaya finns en restaurang designad av den kände, kanariske arkitekten och konstnären Cesar Manriqué. Här grillas maten över ett hål i marken med hjälp av värmen från vulkanen. Njut av utsikten över kratrar och vulkaner och de olika formationer som bildats vid deras utbrott.

I vindistriktet La Geria gör vi ett stopp i en bodega och för den som vill finns möjlighet att provsmaka det lokala vinet och äta lunch.

Vi gör ett stopp vid den gröna lagunen i El Golfo, där växtplankton har gett vattnet i lagunen sin gröna kulör.

Bussen stannar vid Los Hervideros, där rinnande lava en gång mötte havet och fick vattnet att koka. Vågorna som slår mot klippväggarna och det virvlande vattnet ger intryck av att det ännu kokar!

Bussen kör oss därefter tillbaka till hamnen och båten seglar från Lanzarote kl. 16.15.

Detta är en utflykt som bjuder på intressant historia och strålande exempel på naturens krafter, den passar bra för både stora och små.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Båtresa, busstransport och inträde i naturparken Timanfaya.

Mat och dryck:
Provsmakning av ett vin ingår.

Tid:
Heldag, från Corralejo ca kl. 09.45-17.30. Från Jandia och Costa Calma tillkommer en transfertid på ca 2-2,5 timmar enkel väg.

Färdledning:
Engelsk/skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma skor, tröja, liten matsäck och kontanter.

Övrigt:
Pass måste tas med på den här utflykten.
Utflykten utgår från Corralejo. Priset varierar beroende på resmål.

Okända Fuerteventura - Corralejo, kan bokas hemifrån

Okända Fuerteventura - Corralejo, kan bokas hemifrån

Låt oss guida dig genom de delar av Fuerteventura, som du inte visste fanns. Vi fokuserar på den råa naturen, de finaste områdena och -inte minst- lokal historia, delikatesser och berättelser. Lunch ingår.

Läs mer Dölj

Dagens program innehåller flera av öns höjdpunkter som man lätt kan komma till från Corralejo. Bland dessa räknas bland annat öns gamla huvudstad 'Betancuria', uppkallad efter Jean de Béthencourt, en av de första europeiska sjöfarare som kom till Fuerteventura och som även namngav ön. Han valde att bygga sin huvudstad uppe i bergen, utom räckhåll för pirater och andra hot. Här byggdes en sevärd kyrka till Santa Marias ära. Kyrkan är värd ett besök än i dag, men kanske än mer intressanta är produkterna från området; vi smakar bland annat på lokal ost och den kända mojo-såsen.

Vi hinner också med en Aloe Vera-odling, där den berömda växten väcker stort intresse med sina många hälsobringande egenskaper.

Vi äter lunch i Valle De Santa Inés, med fokus på lokala råvaror.

Under dagen besöker vi även Casa Del Queso, en getfarm med fokus på ostproduktion. Vi stannar också i Ajuy och får information om byn och njuter av områdets fina vyer och intressanta landskap.

Fuerteventura är nog den enda kanariska ö som har rykte om sig att inte ha några sevärdheter, men denna utflykt visar raka motsatsen.


Marinas & Markets – kan bokas hemifrån

Marinas & Markets – kan bokas hemifrån

Följ med på en båttur till Fuerteventuras grannö Lanzarote, där du får njuta av en dag full av fritid och shopping i Marina Rubicón - en av Kanarieöarnas exklusivaste hamnar! Båtresa ingår, måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Vi lämnar Corralejo i katamaranen Princesa Ico som har glasbotten och styr kosan mot Marina Rubicón. Resan bjuder på en härlig utsikt över landskapet på Lanzarotes sydkust.

Väl framme i Marina Rubicón besöker vi den mest genuina marknaden på Lanzarote. Här finner du alla möjliga lokala produkter och hantverk. Hamnen har också många designerbutiker, utmärkta restauranger, trendiga barer och fritidsområden.

På eftermiddagen stiger vi på katamaranen igen och besöker en av de vackra stränderna på Lanzarotes sydsida. Här blir vi serverade en lätt lunch ombord på båten och det finns även möjlighet att bada, så kom ihåg att ta badkläder med om du vill bada.

Vi lämnar Lanzarote ca kl. 16.00 och ankommer till Corralejo ca 17.00. Här möts vi av bussarna som kör dig tillbaka till hotellet.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Inga måltider ingår.

Tid:
Heldag, från Corralejo ca kl. 09.45-17.30. Från Jandia och Costa Calma tillkommer en transfertid på ca 2-2,5 timmar enkel väg.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, extra tröja, kamera och pengar till lunch.

Övrigt:
Utflykten utgår från Corralejo. Priset varierar beroende på resmål.
Båten som används är en större motordriven katamaran med två våningar.