Se hotell (12)
Corralejo är ett lagom stort resmål, med en skönt avspänd atmosfär och hotell som erbjuder både lyx och All inclusive.
Det är till det lilla fiskeläget Corralejo du ska resa om du längtar efter ett idylliskt semestermål där havet bokstavligen talat finns runt knuten. På morgnarna kan man se fiskebåtarna komma in med nattens fångst från Atlanten, och på kvällen trängs samma fångst på menyerna i någon av de små restaurangerna i Corralejos gränder. Till stränderna i och utanför Corralejo reser både vindsurfare och soldyrkare för att njuta av en skön semester. Hotell finns för alla smaker; med eller utan All Inclusive, lyx eller lite enklare, barnvänligt eller mera för vuxna, och eftersom staden är precis lagom stor finns det varken för mycket eller för lite av någonting.

Ät gott i Corralejo

Stadens äldre delar har låga hus, smala gränder, ett litet bilfritt torg och en trevlig liten hamn där många samlas framåt eftermiddagen och kvällen. Här ligger många av Corralejos restauranger, flera av dem med pinfärsk fisk och skaldjur på menyn, och varför inte ett vin från Kanarieöarna till det? I Corralejo finns också gott om butiker med både designerkläder och andra modeartiklar, och som alltid på Kanarieöarna har de flesta butiker öppet så sent att du har gott om tid att shoppa efter middagen om du vill.

Corralejos stränder

Inne i Corralejo finns tre små stränder som följer tidvattnets växlingar, men de är ingenting i jämförelse med Las Dunas-stranden, som ligger fem kilometer utanför byn. Las Dunas nationalpark består av 30 kvadratkilometer med fantastiska stränder och enorma sanddyner, så här behöver du aldrig trängas.

Semester för vuxna i Corralejo

Ving erbjuder resor till flera riktigt bra hotell i Corralejo, där du kan räkna med en avkopplande semester i lugna omgivningar. På flera av dem ingår dessutom All Inclusive i priset, så du kan äta och dricka det du vill, när du vill, utan att behöva tänka på notan. Vill du bo vid stranden rekommenderas Gran Hotel Atlantis Bahía Real.
Bra att veta
 • Fina stränder
 • Bra restauranger
 • All Inclusive
 • Lyxhotell
 • Hotell för vuxna
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Corralejo

Stränder
I Corralejo är det aldrig långt till havet.

Playa de Corralejo - strand nära Corralejos stadskärna

Playa de Corralejo ligger längs bukten i Corralejo. Vid stranden hittar du flera barer och restauranger. Det finns även möjlighet att hyra solstolar och parasoll.

Las Dunas - lång med finkornig sand

Las Dunas heter den stora stranden belägen cirka fem kilometer utanför Corralejo. Den är långgrund, bred och nästan åtta kilometer lång. Stranden består av finkornig, vit sand.

Las Grandes Playas

Denna strand ute vid Las Dunas kan du ta dig till genom att promenera, cykla, eller åka taxi. Du kan även ta lokalbussen som går mellan Corralejo och huvudstaden Puerto Rosario. Solstolar och parasoll finns att hyra vid Las Grandes Playas.

Corralejos bystränder

Nedanför Corralejos centrum ligger några mindre stränder. Dessa kallas bystränderna. Vid bystränderna är det ofta mindre vågor än vid Las Dunas, samt lite varmare i vattnet.

Stränderna vid El Cotillo

Cirka 20 minuter med bil från Corralejo ligger byn El Cotillo. Bästa transportmedlet hit är hyrbil, men det går även lokalbuss. Söder om byn ligger den långa stranden Playa de Aljibe de la Cueva, en favorit hos erfarna surfare. På norra sidan hittar man Playas de Cotil eller La playa de los Lagos, med långgrunda laguner som är perfekta badplatser för barn. Det finns inte några faciliteter i form av solstolar eller parasoll på varken nord- eller sydsidan.
Mat, dryck och nattliv
Restaurangerna i Corralejo erbjuder varierade menyer och upplevelser. Här finner du allt från friterad getost till sjötunga. Då staden är en gammal fiskeby finns stort utbud av fisk och skaldjur. Faller inte de lokala rätterna i smaken så finns det även restauranger som serverar internationella maträtter. Restaurangerna ligger vanligtvis utmed hamnen eller vid de mindre torgen i den gamla delen av Corralejo. Det innebär att du ofta omges av vågornas brus eller livemusik, om inte bådadera. Prisnivån kan variera mellan restaurangerna, men generellt är den relativt låg.
Fuerteventura är känt för att vara en ganska lugn ö. Det mesta av nattlivet består av diskotek och barer. Dessa finner du huvudsakligen i Corralejo, längs gatorna i de centrala delarna. På Plaza Felix Estevez och dess intilliggande gränder i gamla bykärnan kan du lyssna till levande musik.
Shopping
I Corralejo finns flera butiker och shoppingcenter längs huvudgatan Nuestra Señora del Carmen. Märkeskläder och "surfmode" finns det gott om i huvudgatans shoppingcenter, samt i shoppingcentret El Campanario. Runt hamnområdet i den äldre bydelen finns affärer som säljer Aloe vera, som tillverkas lokalt på ön. Normala affärs- och butikstider i Corralejo är från 10-tiden på morgonen fram till sena kvällen, men butikerna är ofta generösa gällande öppettiderna. En del av dem stänger dock för siesta mellan kl. 14.00-16.30. Prisnivån i Corralejo är oftast lägre än i Sverige. Det absolut bästa utbudet av shopping finns i huvudstaden Puerto del Rosario, cirka 45 min körsträcka från Corralejo.

Corralejos marknad

Tisdag och fredag förmiddag hålls marknad med stort utbud av allehanda ting. Marknaden håller till på huvudgatan Nuestra Señora del Carmen. Söndag förmiddag kan du besöka shoppingcentret CC Campanario, som ligger strax utanför centrumkärnan av Corralejo. Här uppträder ofta flamencodansare och de små gatorna fylls med diverse utbud av lokala varor.
Sport och Träning
I Corralejo finns det gott om sportaktiviteter, såväl till havs som på land. Här kan du även spela tennis, squash eller besöka ett gym.

Surfing av alla slag

Längs stränderna i Corralejo är det mycket populärt att surfa. Många åker hit för just vind-, kite- och brädsurfing. Det finns flera olika surfbutiker och surfskolor som erbjuder kurser för nybörjare. Är du redan en erfaren surfare kan du även hyra utrustning för bruk på egen hand.

Dykning

I vattnet runt Corralejo finns en rik variation av fiskar, varav många är unika för ön. Du kan bland annat se sköldpaddor, ängelhaj och rockor. Oavsett om du är en erfaren dykare eller aldrig har dykt förut, finns här möjligheten att ta del av denna upplevelse. Dels på egen hand, men även dykarkurser där du har möjlighet att ta dykarlicens.
Aktiviteter och sevärdheter
Vill du ta en paus från sol och bad kan du göra en utflykt i naturen eller på havet.

Isla de Lobos

För att ta sig till ön Isla de Lobos kan du ta en glasbottenbåt från hamnen i Corralejo.

Minigolf

Minigolf finns på flera ställen, bland annat på taket av det nya shoppingcentrat Plaza.
Corralejo är en perfekt utgångspunkt för utflykter, både heldagsturer och dagsutflykter. Vi rekommenderar dig att åka på en spännande utflykt så får du ut mer av din semester. I vårt stora urval av utflykter finns något för alla och det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving.

Corralejo naturpark

Corralejo naturpark, Parque Natural de Corralejo, är den perfekta platsen för dig som vill njuta av öns vackra ökenlandskap. Här väntar ett stort naturområde med bland annat sanddyner och sandstränder intill Atlantens turkosa vatten.

Slocknad vulkan, Volcanes de Bayuyo

Från staden kan du skåda en slocknad vulkan, Volcanes de Bayuyo. En häftig syn i det mäktiga naturlandskapet.

Vulkanön Lanzarote

Till grannön Lanzarote finns det goda båt- och färjeförbindelser från Corralejo. Hit kan du åka på en utflykt där du får uppleva vulkanernas ö.
Hur du tar dig runt
Hyrbil är ett vettigt sätt att ta sig fram om du vill upptäcka ön på egen hand. Bensinstationerna ligger glest på ön så se till att tanka i tid.
Två busslinjer trafikerar Corralejo. En går mellan Corralejo och huvudstaden Puerto Rosario, med flera stopp inom Corralejo samt efter Las Dunas. Den andra går mellan Corralejo och Cotillo, med stopp i bland annat Lajares. Vill du åka till andra ställen på ön måste du först ta sig till Puerto Rosario och där byta till annan buss. Det går också färjor mellan Corralejo och Lanzarote samt den lilla ön Isla de Lobos, flera gånger per dag. I Corralejo kan du även smidigt ta dig runt med taxi, cykel eller till fots.
Fakta

Vår service på resmålet

Under vinterhalvåret 2022/23 kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Corralejo under vinterhalvåret 2022/23.

Du kan dessutom resa med Ving till Corralejo året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på flygplatsen i Puerto del Rosario.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Corralejo. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Fuerteventuras flygplats Puerto del Rosario till ditt hotell är ca 45 minuter till 1 timme och 15 minuter (ca 40 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg sker transfer till hotellet på egen hand.
Väder
 • januari
19°13°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
20°13°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
21°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
24°17°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
27°19°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°16°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Corralejo
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.