Se hotell (10)

Corralejo är ett lagom stort resmål, med en skönt avspänd atmosfär och hotell som erbjuder både lyx och All inclusive.

Det är till det lilla fiskeläget Corralejo du ska resa om du längtar efter ett idylliskt semestermål där havet bokstavligen talat finns runt knuten. På morgnarna kan man se fiskebåtarna komma in med nattens fångst från Atlanten, och på kvällen trängs samma fångst på menyerna i någon av de små restaurangerna i Corralejos gränder. Till stränderna i och utanför Corralejo reser både vindsurfare och soldyrkare för att njuta av en skön semester. Hotell finns för alla smaker; med eller utan All Inclusive, lyx eller lite enklare, barnvänligt eller mera för vuxna, och eftersom staden är precis lagom stor finns det varken för mycket eller för lite av någonting.

Ät gott i Corralejo

Stadens äldre delar har låga hus, smala gränder, ett litet bilfritt torg och en trevlig liten hamn där många samlas framåt eftermiddagen och kvällen. Här ligger många av Corralejos restauranger, flera av dem med pinfärsk fisk och skaldjur på menyn, och varför inte ett vin från Kanarieöarna till det? I Corralejo finns också gott om butiker med både designerkläder och andra modeartiklar, och som alltid på Kanarieöarna har de flesta butiker öppet så sent att du har gott om tid att shoppa efter middagen om du vill.

Corralejos stränder

Inne i Corralejo finns tre små stränder som följer tidvattnets växlingar, men de är ingenting i jämförelse med Las Dunas-stranden, som ligger fem kilometer utanför byn. Las Dunas nationalpark består av 30 kvadratkilometer med fantastiska stränder och enorma sanddyner, så här behöver du aldrig trängas.

Semester för vuxna i Corralejo

Ving erbjuder resor till flera riktigt bra hotell i Corralejo, där du kan räkna med en avkopplande semester i lugna omgivningar. På flera av dem ingår dessutom All Inclusive i priset, så du kan äta och dricka det du vill, när du vill, utan att behöva tänka på notan. Vill du bo vid stranden rekommenderas Gran Hotel Atlantis Bahía Real.

Bra att veta
 • Fina stränder
 • Bra restauranger
 • All Inclusive
 • Lyxhotell
 • Hotell för vuxna
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Corralejo

Väder
 • januari
19°13°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
20°13°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
21°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
24°17°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
27°19°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°16°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
Stränder
I Corralejo är det aldrig långt till havet.

Playa de Corralejo - strand nära Corralejos stadskärna

Playa de Corralejo ligger längs bukten i Corralejo. Vid stranden hittar man flera barer och restauranger. Det finns även möjlighet att hyra solstolar och parasoll.

Las Dunas - lång med finkornig sand

Las Dunas heter den stora stranden belägen cirka 5 kilometer utanför Corralejo. Den är långgrund, bred och nästan 8 kilometer lång. Stranden består av finkornig, vit sand.

Las Grandes Playas

Denna strand ute vid Las Dunas kan du ta dig till genom att promenera, cykla, eller åka taxi. Du kan även ta lokalbussen som går mellan Corralejo och huvudstaden Puerto Rosario. Solstolar och parasoll finns att hyra vid Las Grandes Playas.

Corralejos bystränder

Nedanför Corralejos centrum ligger några mindre stränder. Dessa kallas bystränderna. Vid bystränderna är det ofta mindre vågor än vid Las Dunas, samt lite varmare i vattnet.

Stränderna vid El Cotillo

Ca 20 minuter med bil från Corralejo ligger byn El Cotillo. Bästa transportmedlet hit är hyrbil, men det går även lokalbuss. Söder om byn ligger den långa stranden Playa de Aljibe de la Cueva, en favorit hos erfarna surfare. På norra sidan hittar man Playas de Cotil eller La playa de los Lagos, med långgrunda laguner som är perfekta badplatser för barn. Det finns inte några faciliteter i form av solstolar eller parasoll på varken nord- eller sydsidan.

Playa de Sotavento - lång och vacker strand

Playa de Sotavento är förmodligen Fuerteventuras vackraste strandremsa. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", är en del av den stranden. Playa de Sotavento är närmare en mil lång, och stranden sträcker sig längs sydöstra kusten från Costa Calma ända ner till Morro Jable. Här hålls världscupen i windsurfing i augusti.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den södra delen av Fuerteventura. Längs den allmänna stranden löper en strandpromenad. Den kantas av restauranger, barer och caféer.

Din egen strand

Längs kusten på södra sidan finns flera fina små bukter med ljus, fin sand. Dessa är perfekta för sol och bad. Med lite tur kan du kanske hitta en alldeles egen liten bukt.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Med Vings reguljära flygresor kan du resa till Corralejo med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på flygplatsen i Puerto del Rosario.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Corralejo. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Fuerteventuras flygplats Puerto del Rosario till ditt hotell är ca 45 minuter till 1 timme och 15 minuter (ca 40 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Läs mer om transfer.

Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
Restaurangerna i Corralejo erbjuder varierade menyer och upplevelser. Här finner man allt från friterad getost till sjötunga. Då staden är en gammal fiskeby finns stort utbud av fisk och skaldjur. Faller inte de lokala rätterna i smaken så finns det även restauranger som serverar internationella maträtter. Restaurangerna ligger vanligtvis utmed hamnen eller vid de mindre torgen i den gamla delen av Corralejo. Det innebär att du ofta omges av vågornas brus eller livemusik, om inte bådadera. Prisnivån kan variera mellan restaurangerna, men generellt är den relativt låg.

Mat och dryck på Fuerteventura

Restaurangerna på Fuerteventura är av skilda slag och menyerna innehåller oftast både internationell, spansk och kanarisk mat. Ön omges av fiskrika vatten, därför finns det alltid tillgång till färsk fisk. Fisken tillreds på alla sätt: grillad, stekt, kokt, friterad, saltad eller soltorkad! Getost är också en specialitet för ön. Den sägs vara den bästa på Kanarieöarna - till och med den bästa i hela Spanien. Getosten cabrito är typisk för ön. Papas arrugadas med mojo, potatis med vitlöksdipp, kan man få på de flesta restauranger.

Ropas viejas

Betyder gamla kläder på svenska och kan jämföras med vår pytt i panna.

Frangollo

En dessert som är en pudding gjord av majsmjöl.

Tapas

Betyder smårätter. Varje tapasbar har sina specialiteter. En typisk kanarisk tapa är papas arrugadas con mojo. Det är småpotatis som kokats i vatten med grovt havssalt och äts med skalen på. Potatisen doppas i mojo, en stark sås gjord på olja, spansk peppar och vitlök.

Dryck

Till all den goda maten kan den som tycker om vin tryggt beställa husets vin, vino de la casa. Det är oftast ett både gott och billigt alternativ. Bland ölsorter utmärker sig Dorada, San Miguel och Tropical. Vatten finns att köpa på flaska. Önskar man vatten med kolsyra heter det agua con gas. Utan kolsyra, agua sin gas.
Fuerteventura är känt för att vara en ganska lugn ö. Det mesta av nattlivet består av diskotek och barer. Dessa finner man huvudsakligen i Corralejo. I Centro Atlantico finns flera barer och diskopubar. På Plaza Felix Estevez och dess intilliggande gränder i gamla bykärnan kan man lyssna till levande musik.
Shopping
I Corralejo finns flera butiker och shoppingcenter längs huvudgatan Nuestra Señora del Carmen. Märkeskläder och "surfmode" finns det gott om i huvudgatans shoppingcenter, samt i shoppingcentret El Campanario. Runt hamnområdet i den äldre bydelen finns affärer som säljer Aloe vera, som tillverkas lokalt på ön. Normala affärs- och butikstider i Corralejo är från 10-tiden på morgonen fram till sena kvällen, men butikerna är ofta generösa gällande öppettiderna. En del av dem stänger dock för siesta mellan kl. 14.00-16.30. Prisnivån i Corralejo är oftast lägre än i Sverige.

Corralejos marknad

Tisdag och fredag förmiddag hålls marknad med stort utbud av allehanda ting. Marknaden håller till på huvudgatan Nuestra Señora del Carmen. Söndag förmiddag kan du besöka shoppingcentret CC Campanario, som ligger strax utanför centrumkärnan av Corralejo. Här uppträder ofta flamencodansare och de små gatorna fylls med diverse utbud av lokala varor.

Shopping utanför Corralejo

Det absolut bästa utbudet av shopping finns i huvudstaden Puerto del Rosario, ca 45 min körsträcka från Corralejo. Här ligger Las Rotondas, som är det största shoppingcentret på ön. I Las Rotondas kan man hitta flera kända butiker och klädmärken.
Aktiviteter och sevärdheter

Surfing

Längs stränderna i Corralejo är det mycket populärt att surfa. Många åker hit för just vind-, kite- och brädsurfing. Det finns flera olika surfbutiker och surfskolor som erbjuder kurser för nybörjare. Är du redan en erfaren surfare kan du även hyra utrustning för bruk på egen hand. Ett populärt ställe för mer erfarna surfare är stranden Playa de de Aljibe de la Cueva. Stranden ligger söder om byn El Cotillo, ca 20 minuter med bil från Corralejo.

Dykning

Vad kan vara mer spännande än att uppleva Fuerteventura under vattnet? I vattnet runt Fuerteventura finns en rik variation av fiskar, varav många är unika för ön. Du kan bland annat se sköldpaddor, ängelhaj och rockor. Oavsett om du är en erfaren dykare eller aldrig har dykt förut, finns här möjligheten att ta del av denna upplevelse. Dels på egen hand, men även dykarkurser där man har möjlighet att ta dykarlicens. Undervattenlandskapet utanför ön Los Lobos i norr består av lavaformationer, med dramatiska sprickbildningar. Dessa utgör gömställen för många olika fiskarter och ryggradslösa smådjur. I söder finns fina dykvatten utanför Jandía. Stora stim av barracudor cirklar här ovanför dig medan muränor sticker ut ur klippväggarnas alla håligheter.

Att göra på ön Isla de Lobos

Isla de Lobos (Vargön) har inte fått sitt namn efter vargar, utan efter sjölejon (lobo de mar) som fanns på ön fram till början av 1900-talet. Ön är liten och bara sex kvadratkilometer. Den har endast varit bebodd av fyrvaktare på den tiden fyren ännu sköttes manuellt. Sista fyrvaktaren hette Antonio "El farero". Han förstod att dra fördel av turister som letade sig hit på 70- och 80-talen och bjöd på kanarisk paella i sitt hus. Antonios restaurang drivs än idag av hans familj. På ön kan man vandra eller ligga och sola på den lagunliknande playan. Ett måste är att utforska livet under vattnet som är mycket rikt i området. Isla de Lobos ingår sedan 1982 i naturreservatet Las Dunas. För att ta sig till Isla de Lobos kan man ta en glasbottenbåt från hamnen i Corralejo.

Övriga aktiviteter i Corralejo

Minigolf finns på flera ställen, bland annat på taket av det nya shoppingcentrat Plaza. I Corralejo kan man även spela tennis, squash eller besöka ett gym.

Måsten i Betancuria

I Betancuria ska man inte missa att besöka kyrkan som var det första biskopssätet på Kanarieöarna. Här finns även det historiska museet Museo de Betancuria. Om man fortsätter mot Pajara färdas man längs en väg med vidunderliga vyer över hav och orörd natur.

Villaverde tips

I Villaverde bor många av de som arbetar i Corralejo. De har slagit sig ned här för att få en paus från den livliga stämningen i staden. Strax utanför byn ligger en privat gård som heter La Rosita. På gården har man samlat dokumentation om gamla tiders sätt att leva. Gården har även historik om tobaksodlingar, intressanta fakta om kamelen samt gamla ting från hushåll och jordbruk.

Sevärdheter i Pajara

Pajara är en vacker, typiskt spansk by. Byn var öns huvudstad 1836-1860, innan den nuvarande hamnstaden Puerto Rosario tog över. Här finns La Casa de los Coronele som är en sevärd gammal byggnad. La Casa de los Coronele sägs ha lika många fönster som året har dagar. I Pajara finns även en kyrka, som betraktas som den vackraste och mest intressanta på ön.

Ecomuseo La Alcogida - Det gamla Fuerteventura

Vill man veta mer om det ursprungliga livet och levernet på ön är Tefia ett måste. Här har det byggts en liten samling av hus som visar hur byarna på ön såg ut innan turismen hittade hit.

Att göra i El Cotillo

El Cotillo är en väldigt vacker liten by med gott om charmiga små restauranger. Byn består av två delar. Vid den södra delen finner man den vilda stranden där olika surfare tävlar om de bästa vågorna. Här finns även det två våningar höga fyrtornet med en fantastisk utsikt över Atlanten. I den norra delen finner man de stillsamma lagunerna och långgrunda stränderna. Här är det perfekt för barnen att leka vid strandkanten.

Lajares

I Lajares finns en hantverksskola för det klassiska kanariska hålsömnsbroderiet. Bredvid skolan finns en butik som säljer alstren och mycket annat hantverk.

Fiskebyn Ajuy

Ajuy är en av de mest betydande fiskebyarna på västra sidan av Fuerteventura. Det var här de första européerna klev i land. Det finns spännande havsgrottor, med svart lavasand att utforska, liksom förstklassiga fiskrestauranger. När man sitter på de mysiga restaurangerna kan man se de enorma vågorna slå in mot bergsklipporna och den svarta lavastranden.

Gran Tarajal

Gran Tarajal är Fuerteventuras näst största stad och ligger på sydostkusten. Det är en mycket angenäm plats. Stadens främsta kännetecken är en lång och bred strand med gråblått vatten. Stranden är visserligen inte lika grund som stränderna i norr, men med lugnare vatten. Ett tips är att ta sig till det promenadstråk som går utmed stranden. Där hittar man en stor variation av restauranger och caféer.

Vulkanön Lanzarote

Till grannön Lanzarote finns det goda båt- och färjeförbindelser. Hit kan du åka på en utflykt där du får uppleva vulkanernas ö.
Hur du tar dig runt
Hyrbil är ett vettigt sätt att ta sig fram om man vill upptäcka ön på egen hand. Bensinstationerna ligger glest på ön så se till att tanka i tid.

Buss

Corralejo har två busslinjer. En går mellan Corralejo och huvudstaden Puerto Rosario, med flera stopp inom Corralejo samt efter Las Dunas. Den andra går mellan Corralejo och Cotillo, med stopp bl.a. i Lajares. Vill man åka till andra ställen på ön måste man först ta sig till Puerto Rosario och där byta till annan buss.

Båt

Det går båtar mellan Corralejo och Lanzarote flera gånger per dag. Har ni tillstånd av biluthyrningsfirman kan ni ta med bilen på en av bilfärjorna. Det går även att ta båten till Isla de Lobos, en mindre ö utanför Corralejo.

Inrikesflyg

Vill man besöka någon annan av öarna finns flyg som ett alternativ. Flygbolagen erbjuder dagligen flera turer till Gran Canaria och Teneriffa.

Övrigt

I Corralejo kan man även ta sig runt med taxi, cykel eller till fots.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Corralejo är ett utmärkt resmål för barnfamiljer. Boendet består till största delen av lägenheter. De flesta anläggningar har barnpool och en mindre lekplats. Offentliga lekplatser finns det förvånansvärt många av i staden. Stränderna, med kilometervis av sand, är som en gigantisk sandlåda. Liksom i övriga Spanien är barn välkomna mest överallt, även på restauranger och barer. Längs strandpromenaden går det fint att ta sig fram med barnvagnen, men på andra ställen kan gatorna vara trånga med smala trottoarer.

Restauranger

De flesta restauranger har en barnmeny som brukar falla barn i smaken. Barnstolar finns på många restauranger.

Barnmat

Både burkmat och blöjor finns att köpa på apotek eller i snabbköp. Vällingpulvret är inte riktigt vad vi är vana vid, och kan vara värt att ta med hemifrån.

Lekplatser i Corralejo

Finns på de flesta hotellen. Det finns många offentliga lekplatser runt om i stan.
SÖK DIN RESA TILL Corralejo
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.