Se hotell (8)

Jandía är ett resmål med milslånga, barnvänliga stränder och hotell som passar för hela familjen.

Jandía ligger vid en av de finaste stränderna på Fuerteventura. Hit reser alla sorters människor, inte minst vindsurfare, eftersom världsmästerskapen i vindsurfing hålls här i augusti varje år. Jandías centrum ligger längs en gata som går mellan stranden och hotellområdet. Här har du restauranger, pubar, barer, spelhallar och affärer på rad. Vill du ha variation till strandlivet kan du vandra i bergen som ligger bakom Jandía. Öns högsta berg, Pico de la Zarza, som är 807 meter högt, ligger i närheten och därifrån har du en fantastisk utsikt över havet. Söker du efter mer genuin spansk bebyggelse ska du gå längs den fina strandpromenaden till det lilla fiskeläget Morro Jable. Här hittar du fina fisk- och skaldjursrestauranger, några barer och diskotek.

Jandias milslånga strand

I Jandia finns en tre mil lång, vit sandstrand som på vissa ställen är 100 meter bred. Till största delen är den långgrund, vilket gör att den är mycket populär bland barnfamiljer. Du hittar lätt en egen del på stranden, där du får sola och bada så gott som ostört, något som tillsammans med det solsäkra klimatet gör att många naturister väljer att resa till Jandia och dess härliga strand.

Barnvänliga hotell i Jandia

Det är inte bara stranden som är barnvänlig i Jandia. Bokar du en resa hos Ving kan du också välja mellan flera barnvänliga hotell. På många av dem ingår All Inclusive i priset, och de flesta ligger bara en kort promenad från stranden. Ta till exempel en titt på Family Comfort-hotellet Sol Fuerteventura Jandia. Här bor du i närheten av stranden, på en barnvänlig anläggning där All Inclusive går att köpa till. Som gjort för en skönt avkopplande familjesemester.

Bra att veta
 • Kilometerlånga sandstränder
 • All Inclusive
 • Lång strandpromenad
 • Barnvänliga stränder
 • Solsäkert
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Jandía

Väder
 • januari
19°13°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
20°13°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
21°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
24°17°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
27°19°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°16°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
Stränder
Jandía ligger vid en av de finaste stränderna på Fuerteventura. Här hittar du en milslång, vit sandstrand som på vissa ställen är 100 meter bred. Till största delen är den långgrund, vilket gör att den är mycket populär bland barnfamiljer. På flera ställen längs stranden finns "chiringitos", d. v. s. små barliknande kiosker mitt ute i sanden som serverar både mat och dryck. Det finns även möjlighet att hyra solstolar och parasoller.

Playa de Sotavento - lång och vacker strand

Playa de Sotavento är förmodligen Fuerteventuras vackraste strandremsa. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", är en del av den stranden. Playa de Sotavento är närmare en mil lång, och stranden sträcker sig längs sydöstra kusten från Costa Calma ända ner till Morro Jable. Här hålls världscupen i windsurfing i augusti.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den södra delen av Fuerteventura. Längs den allmänna stranden löper en strandpromenad. Den kantas av restauranger, barer och caféer.

Din egen strand

Längs kusten på södra sidan finns flera fina små bukter med ljus, fin sand. Dessa är perfekta för sol och bad. Med lite tur kan du kanske hitta en alldeles egen liten bukt.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Med Vings reguljära flygresor kan du resa till Jandía med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på flygplatsen i Puerto del Rosario.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Jandia. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Fuerteventuras flygplats Puerto del Rosario till ditt hotell är ca 1 timme och 15 minuter till 1 timme och 40 minuter (ca 80 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Läs mer om transfer.

Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Jandía finner man gott om restauranger och barer. Många av dessa serverar spansk, italiensk eller lokal mat. Det finns även restauranger som erbjuder internationella rätter. I Jandías centrum, som sträcker sig längs en gata mellan stranden och hotellområdet, finns en stor variation av restauranger. Vill du utforska rikliga utbud av fisk och skaldjur ska du ta dig till Morro Jable. Det är ett litet fiskeläge vid Jandía där det finns flera fina fisk- och skaldjursrestauranger. Ofta ligger fisken framme i en monter. Ser fiskens ögon 'levande' ut kan du vara säker på att den är nyfångad. Vid stränderna kan man även hitta små kiosker som serverar mat och dryck. Prisnivån i Jandía kan variera, men är förhållandevis låg.

Mat och dryck på Fuerteventura

Restaurangerna på Fuerteventura är av skilda slag och menyerna innehåller oftast både internationell, spansk och kanarisk mat. Ön omges av fiskrika vatten, därför finns det alltid tillgång till färsk fisk. Fisken tillreds på alla sätt: grillad, stekt, kokt, friterad, saltad eller soltorkad! Getost är också en specialitet för ön. Den sägs vara den bästa på Kanarieöarna - till och med den bästa i hela Spanien. Getosten cabrito är typisk för ön. Papas arrugadas med mojo, potatis med vitlöksdipp, kan man få på de flesta restauranger.

Ropas viejas

Betyder gamla kläder på svenska och kan jämföras med vår pytt i panna.

Frangollo

En dessert som är en pudding gjord av majsmjöl.

Tapas

Betyder smårätter. Varje tapasbar har sina specialiteter. En typisk kanarisk tapa är papas arrugadas con mojo. Det är småpotatis som kokats i vatten med grovt havssalt och äts med skalen på. Potatisen doppas i mojo, en stark sås gjord på olja, spansk peppar och vitlök.

Dryck

Till all den goda maten kan den som tycker om vin tryggt beställa husets vin, vino de la casa. Det är oftast ett både gott och billigt alternativ. Bland ölsorter utmärker sig Dorada, San Miguel och Tropical. Vatten finns att köpa på flaska. Önskar man vatten med kolsyra heter det agua con gas. Utan kolsyra, agua sin gas.
Jandía är huvudsakligen en lugn plats att koppla av på. Det nattliv som finns utgörs mest av barer, något mindre diskotek och den underhållning hotellen erbjuder. Möjlighet att dansa till orkester finns på de större hotellen samt några mindre barer.
Shopping
Längs huvudgatan i Jandía finns ett antal affärer och souvenirbutiker. Tar man sig till Morro Jable kan man hitta flera små affärer utmed byns två huvudgator. Butikerna brukar stänga för siesta under tidig eftermiddag. Varje måndag och torsdag hålls även en marknad vid Cosmo center i Jandía.

Shopping utanför Jandía

Öns handelscentrum på den södra sidan ligger i Gran Tarajal. Där hittar man allehanda affärer. Öns bästa shopping hittar man dock i huvudstaden Puerto del Rosario. Man kan ta sig mellan Jandía och Puerto del Rosario med buss, vilket tar ca en timme.
Aktiviteter och sevärdheter

Pico de la Zarza

Vill du ha variation till strandlivet kan du vandra i bergen som ligger bakom Jandía. Här ligger öns högsta berg, Pico de la Zarza. På berget, som är 807 meter högt, har du en fantastisk utsikt över havet.

Vattensporter i Jandía

I Jandía finns diverse vattensporter, som t.ex. windsurfing, segling och jetski.

Surfing

Vinden och vågorna kring Fuerteventura gör att ön lämpar sig otroligt bra för alla typer av surfing. Brädsurfarna håller sig mest på den norra delen av ön, medan Playa Sotavento i söder är vindsurfarnas favorit. Hit kommer surfare från hela världen för att fånga vindarna utanför den milslånga stranden. Det finns flera olika surfbutiker och surfskolor som erbjuder både utrustning och kurser för nybörjare. Är du redan en erfaren surfare kan du hyra utrustning.

Dykning i Jandia

Passa på att uppleva Fuerteventura under ytan. Här finns gott om olika fiskarter, varav många unika för ön. Du kan bland annat se flera olika slags rockor samt sköldpaddor och hajar. Det spelar ingen roll om du är erfaren dykare eller komplett novis, här kan alla dyka utifrån sina egna förutsättningar.
Jandía är känt för sina fina dykvatten med dramatiska undervattenslandskap formade av lavaklippor. En bit under ytan sticker muränor ut ur klippväggarna och tittar man upp kan man se stora stim av barracudor som cirklar ovanför, precis som i en film av Attenborough.

Övriga aktiviteter i Jandía

I Jandía finns både gym och tennisbanor. Man kan även åka på en fisketur från hamnen i Morro Jable.

Gran Tarajal

Gran Tarajal är Fuerteventuras näst största stad och ligger på sydostkusten. Stadens främsta kännetecken är stranden, som är både lång och bred, med gråblått vatten. Stranden är visserligen inte lika grund som stränderna i norr, men med lugnare vatten. Ett tips är att ta sig till det promenadstråk som går utmed stranden. Där hittar man en stor variation av restauranger och caféer.

Villaverde tips

Villaverde är ett slags förort till Corralejo. Här bor många av de som arbetar i staden. De har slagit sig ned här, ett stycke från det hektiska folklivet inne i staden. I närheten av Villaverde ligger en privat gård som heter La Rosita, där man samlat dokumentation om livet på ön i gamla tider. På gården berättas om tobaksodling, här finns intressanta fakta om kamelen samt gamla ting från hushåll och jordbruk.

Fiskebyn Ajuy

Ajuy är en av de mest betydande fiskebyarna på västra sidan av Fuerteventura. Här finns spännande havsgrottor och förstklassiga fiskrestauranger. När man sitter med menyn kan man se de enorma vågorna slå in mot bergsklipporna och den svarta lavastranden.

Att göra i El Cotillo

El Cotillo är en vacker liten by som har gott om mysiga restauranger. Vid byns södra del finns den vilda stranden där surfare jagar de bästa vågorna, och det två våningar höga fyrtornet har en fantastisk utsikt över Atlanten. I den norra delen ligger stillsamma laguner och långgrund stränder, perfekt även för mindre barn.

Måsten i Betancuria

I Betancuria ska man inte missa att besöka kyrkan, det första biskopssätet på Kanarieöarna. Här ligger också det historiska museet Museo de Betancuria. Fortsätter man sedan mot Pajara åker man längs en väg med härliga vyer över hav och natur.

Sevärdheter i Pajara

Pajara öns före detta huvudstad, en vacker, typiskt spansk by. Dess mest kända sevärdhet är nog La Casa de los Coronele, som sägs ha lika många fönster som det finns dagar på året. Här finns även det som betraktas som öns vackraste och mest intressanta kyrka.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att ta sig fram är med hyrbil. Se till att tanka i tid då det kan vara glest mellan bensinstationerna.

Buss

Buss går dagligen mellan Jandía och Corralejo, med byte i huvudstaden Puerto del Rosario.

Taxi

Taxi finns i Jandia, det går även att ta taxi till flygplatsen.

Cykel

Det finns möjlighet att hyra cykel och få den levererad till hotellet.

Färja

Från hamnen i Morro Jable går båtar över till Las Palmas dagligen.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Terrängen är till viss del svårframkomlig. Nivåskillnader. Höga och ojämna trottoarer. Stark genomfartstrafik i centrum av Jandía. Rullstolsramper saknas. Populärt resmål för nudister. Byggnadsarbeten är tidvis störande.
Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Jandía är ett utmärkt resmål för barnfamiljer. Boendet består till största delen av lägenheter. De flesta anläggningar har barnpool och en liten lekplats. Offentliga lekplatser finns det förvånansvärt många av i byn. Stränderna, med kilometervis av sand, är som en gigantisk sandlåda. Liksom i övriga Spanien är barn välkomna mest överallt, även på restauranger och barer. Längs strandpromenaden går det fint att ta sig fram med barnvagnen, men på andra ställen kan gatorna vara trånga med smala trottoarer.

Barnvänliga restauranger

De flesta restauranger har en barnmeny med sådant som barn brukar gilla. Många av dem har även barnstolar.

Barnmat

Burkmat och blöjor finns att köpa på i snabbköp eller på apotek. Vällingpulvret är olikt det svenska, och kan vara värt att ta med hemifrån.

Lekplatser

Lekplatser finns på de flesta hotell. Det finns även många offentliga lekplatser runt om i staden.
SÖK DIN RESA TILL Jandía
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.