Se hotell (6)

Costa Calma är rätt ställe att resa till om du vill varva skönt strandliv med spännande utflykter på egen hand.

Costa Calma är en lite stillsam och grönskande ort på Fuerteventuras sydkust, uppbyggd runt en liten by vid namn Canada del Rio. Hit ska man inte resa för nattliv eller nöjen, utan för att njuta av stranden, den lugna atmosfären och kanske en och annan utflykt runt ön för att få lite omväxling. Fast i Costa Calma finns allt du kan behöva på semestern: sol, stränder och hotell för alla smaker, vare sig du reser med eller utan barn. Skulle du få lust att röra på dig finns en hel del vattensporter att välja bland, och lite längre ner på kusten: Playa Sotavento, känd för både vind- och kitesurfing.

Stränderna i Costa Calma

I Costa Calma finns mycket att välja på. Om du vill kan du bada på en ny strand varenda dag under din resa. Playa de Sotavento är flera mil lång, medan stranden i Costa Calma nöjer sig med några kilometer gyllengul sand och utmärkta faciliteter. Är du lite äventyrlig hyr du en bil och ger dig ut på en upptäcktsresa på Fuerteventura. Du kommer säkert att hitta en favorit bland öns över hundra stränder.

Vings hotell i Costa Calma

Boka en resa hos Ving till Costa Calma, så kan du välja mellan flera olika hotell, alla med sina fördelar. Du kan välja hotell med gym, med spa eller kanske ett som ligger bara några minuter från stranden.

Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Costa Calma

Väder
 • januari
19°13°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
20°13°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
21°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
24°17°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
27°19°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°16°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
Stränder
Längs Costa Calma ligger en cirka två kilometer lång strand som består av gyllengul sand. Stranden har fått rätt att hissa Blue Flag, vilket borgar för en hög nivå på faciliteter, vattenkvalitet och renhållning.

Playa Barca - lång strand för bad och promenad

Vid den södra delen av Costa Calma finner man stranden Playa Barca. Stranden stäcker sig tre mil söderut, nästan hela vägen till Jandía. Vid Playa Barca finns det gott om plats, samt goda möjligheter till en trevlig promenad utmed havet.

Playa de Sotavento - lång och vacker strand

Playa de Sotavento är förmodligen Fuerteventuras vackraste strandremsa. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", är en del av den stranden. Playa de Sotavento är närmare en mil lång, och stranden sträcker sig längs sydöstra kusten från Costa Calma ända ner till Morro Jable. Här hålls världscupen i windsurfing i augusti.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den södra delen av Fuerteventura. Längs den allmänna stranden löper en strandpromenad. Den kantas av restauranger, barer och caféer.

Din egen strand

Längs kusten på södra sidan finns flera fina små bukter med ljus, fin sand. Dessa är perfekta för sol och bad. Med lite tur kan du kanske hitta en alldeles egen liten bukt.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Med Vings reguljära flygresor kan du resa till Costa Calma med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på flygplatsen i Puerto del Rosario.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Costa Calma är från ca 1 timme till 1 timme och 20 minuter (ca 70 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Costa Calma har ett stort utbud av restauranger och barer. Av dessa serverar många italiensk mat, vilket är särskilt populärt bland de bofasta. Restaurangerna ligger ofta i de shoppingcenter som finns utspridda i Costa Calma.

Mat och dryck på Fuerteventura

Restaurangerna på Fuerteventura är av skilda slag och menyerna innehåller oftast både internationell, spansk och kanarisk mat. Ön omges av fiskrika vatten, därför finns det alltid tillgång till färsk fisk. Fisken tillreds på alla sätt: grillad, stekt, kokt, friterad, saltad eller soltorkad! Getost är också en specialitet för ön. Den sägs vara den bästa på Kanarieöarna - till och med den bästa i hela Spanien. Getosten cabrito är typisk för ön. Papas arrugadas med mojo, potatis med vitlöksdipp, kan man få på de flesta restauranger.

Ropas viejas

Betyder gamla kläder på svenska och kan jämföras med vår pytt i panna.

Frangollo

En dessert som är en pudding gjord av majsmjöl.

Tapas

Betyder smårätter. Varje tapasbar har sina specialiteter. En typisk kanarisk tapa är papas arrugadas con mojo. Det är småpotatis som kokats i vatten med grovt havssalt och äts med skalen på. Potatisen doppas i mojo, en stark sås gjord på olja, spansk peppar och vitlök.

Dryck

Till all den goda maten kan den som tycker om vin tryggt beställa husets vin, vino de la casa. Det är oftast ett både gott och billigt alternativ. Bland ölsorter utmärker sig Dorada, San Miguel och Tropical. Vatten finns att köpa på flaska. Önskar man vatten med kolsyra heter det agua con gas. Utan kolsyra, agua sin gas.
Costa Calma är en väldigt lugn plats. Nattlivet består mestadels av barer och den underhållning hotellen erbjuder. Vill man besöka fler barer eller något mindre diskotek kan man ta sig till Jandía med buss eller taxi.
Shopping
I Costa Calma finns ett antal mindre shoppingcenter. Dessa har ett utbud av både dagligvaror och souvenirer.

Costa Calmas marknad

På onsdagar och söndagar hålls en afrikansk marknad i Costa Calma. Här säljs huvudsakligen lokalt hantverk.

Shopping utanför Costa Calma

Öns bästa shopping hittar man i huvudstaden Puerto del Rosario. Här ligger Las Rotondas, Fuerteventuras största shoppingcenter. Det bästa och billigaste sättet att ta sig dit är med buss. Bussarna avgår ofta från Costa Calma och tar mindre än en timme.
Aktiviteter och sevärdheter

Surfing

Vinden och vågorna kring Fuerteventura gör att ön är mycket populär bland surfare från hela världen. Brädsurfarna håller framförallt till längs stränderna på den norra delen av ön. Playa Sotavento på den södra delen av ön är ett vindsurfingparadis. Det finns flera olika surfbutiker och surfskolor som erbjuder kurser för nybörjare. Vana surfare kan hyra utrustning för bruk på egen hand om man inte tagit med egen.

Isla de Lobos

Isla de Lobos (Vargön) har aldrig hyst vargar, utan sjölejon (lobo de mar) som existerade på ön fram till förra sekelskiftet. Ön är liten, bara sex km2. Öns siste fyrvaktare hette Antonio "El farero". Han förstod att dra fördel av turister som letade sig hit och lagade kanarisk paella i sitt kök. Idag drivs Antonios restaurang av hans familj. Här kan man vandra eller ligga och sola på den lagunliknande stranden. Ett måste är att utforska livet under vattnet, som är mycket artrikt i detta område. Sedan 1982 ingår Isla de Lobos i naturreservatet Las Dunas. Hit tar man glasbottenbåt från hamnen i Corralejo.

Dykning

Fuerteventura är lika spännande ovanför som under vattnet. Här finns en rik variation av fiskar, varav många är unika för omgivningarna. Du kan bland annat se ängelhaj, sköldpaddor och flera olika arter av rockor. Oavsett om du är en erfaren dykare eller nybörjare så kan du ta del av denna upplevelse.
Undervattenlandskapet runt ön Los Lobos i norr utgörs av lavaformationer i dramatiska former. Här finns gott om gömställen för många olika slags fisk och smådjur. Stora stim av barracudor cirklar här ovanför dig medan muränor och andra havsinvånare håller till i klippväggarnas håligheter.

Övriga aktiviteter i Costa Calma

I Costa Calma finns även tillgång till vissa andra aktiviteter, ex. vattensporter och tennis.

Måsten i Betancuria

I Betancuria ska man inte missa att besöka kyrkan som var det första biskopssätet på Kanarieöarna. Här finns även det historiska museet Museo de Betancuria. Om man fortsätter mot Pajara färdas man längs en väg med vidunderliga vyer över hav och orörd natur.

Vulkanön Lanzarote

Det finns goda båtförbindelser till grannön Lanzarote om du vill åka på en utflykt till vulkanernas ö.

Ecomuseo La Alcogida - Det gamla Fuerteventura

Vill man veta mer om det ursprungliga livet på ön är Tefia ett måste. Här har det byggts repliker av hus som visar hur öns bebyggelse såg ut innan turismen kom till ön.

Fiskebyn Ajuy

Ajuy är en av de viktigaste fiskebyarna på Fuerteventura, och det var här de första européerna klev i land. Här kan man utforska spännande havsgrottor med svart lavasand, för att sedan ägna sig åt menyn på någon av stadens förstklassiga fiskrestauranger där man kan se de enorma vågorna kasta sig in över bergsklipporna och den svarta lavastranden.

Att göra i El Cotillo

El Cotillo är en väldigt vacker liten by med gott om charmiga små restauranger, nästan en sevärdhet i sig själv. Byn består av två delar, vid den södra delen ligger den dramatiska stranden där surfare kappas om de bästa vågorna. Här finns också det två våningar höga fyrtornet som har en fantastisk utsikt över Atlanten. I den norra delen väntar de stillsamma lagunerna och mera långgrunda stränderna. Här går det fint även för små barn att leka i vattenbrynet.

Villaverde

Här bor många av de som arbetar i Corralejo, ofta för att få en paus från den livliga stämningen i staden. Strax utanför Villaverde ligger en privat gård som heter La Rosita. På gården har man samlat dokumentation om hur man levde på ön förr i tiden. Gården har även historik om tobaksodlingar, intressanta fakta om kamelen samt gamla ting från hushåll och jordbruk, en trevlig sevärdhet för både stora och små.

Pajara – spanska sevärdheter

Pajara är en vacker, och mycket spansk by. Den var öns huvudstad 1836-1860. Här finns La Casa de los Coronele, en sevärd gammal byggnad. Den sägs ha lika många fönster som året har dagar. I Pajara finns även en kyrka, som av många anses vara den vackraste och mest intressanta på ön.

Lajares

I Lajares ligger skola där man lär ut det klassiska kanariska hålsömnsbroderiet, tillsammans med en butik som säljer skolans alster och annat hantverk.

Gran Tarajal

Gran Tarajal ligger på sydostkusten och är Fuerteventuras näst största stad. Stadens främsta kännetecken är en lång och bred strand med gråblått vatten. Den är visserligen inte lika långgrund som stränderna i norr, men vattnet är lugnare. Ett tips är att ta sig till det promenadstråk som går utmed stranden där det finns gott om restauranger och caféer.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att ta sig fram är med hyrbil, speciellt då det finns mycket att se på ön. Vägarna är utmärkta och det är lätt att hitta. Se till att tanka i tid då det är glest mellan bensinstationerna.

Buss

Det går flera dagliga bussar från Costa Calma till Corralejo, med byte i Puerto del Rosario. Bussarna avgår från busstoppet vid huvudvägens palmallé. Det går inga bussar inom Costa Calma. Däremot är det lätt att ta sig både norrut och söderut då alla bussar åker igenom staden.

Cykel

Cyklar finns att hyra i Costa Calma.

Färja

Från hamnen i Morro Jable (Jandía) går båtar och bilfärjor över till Las Palmas.

Taxi

Man kan alltid få tag på en taxi från palmallén vid huvudvägen. Det är samlingsplatsen för taxibilarna i Costa Calma. Annars är det enklast att beställa en taxi från hotellreceptionen.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro, uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Costa Calma är ett utmärkt resmål för barnfamiljer. De flesta hotell har barnpool och stranden Playa Barca, med mil av sand, är som en gigantisk sandlåda. Liksom i övriga Spanien är barn välkomna mest överallt, även på restauranger och barer.

Barn på restauranger

De flesta restauranger både en barnmeny som brukar falla barn i smaken tillsammans med barnstolar där de kan äta i lugn och ro.

Barnmat

Både burkmat och blöjor finns att köpa på apotek eller i snabbköp. Vällingpulvret är inte riktigt vad vi är vana vid, och kan vara värt att ta med hemifrån.
SÖK DIN RESA TILL Costa Calma
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.