Se hotell (9)

Resor till Seminyak

Seminyak är det lugnare alternativet till Kuta Beach, och passar lika bra för en resa med familjen som för de som vill bo lite mer elegant vid en fantastisk strand.
Även om gränsen inte är knivskarp brukar man säga att Seminyak ligger norr om Legian Beach, som i sin tur ligger norr om Kuta Beach. Det betyder att Seminyak är ett av de lugnare resmålen längs den strand som sträcker sig från Kuta Beach i söder och fortsätter ett par mil norrut. Seminyak har rykte om sig att vara lite mer elegant och trendigt än resmålen längre söderut, och det stämmer i alla fall när det gäller hotellen.

Exklusiva hotell

I Seminyak hittar du hotell som Alila Seminyak, perfekt för en romantisk resa på tu man hand. Strandläge och solnedgång ingår i priset. Var du än väljer att bo har du inte långt till stranden i Seminyak, lika nära till morgondoppet som till solnedgången. I Seminyak är hotellen ofta avslappnade och sofistikerade och vill du bo på ett modernt hotell med balinesisk atmosfär rekommenderas Tonys Villas & Resort.

Indonesiska smaker i Seminyak

I Seminyak finns gott om restauranger med mat från hela världen, men ett tips är att prova några indonesiska rätter när du är här. Prova exempelvis nasi Padang, ett slags smörgåsbord av indonesiska smaker som är en utmärkt presentation av landets kök. En annan rätt värd att prova under din resa är gado-gado, en ljummen sallad med jordnötsdressing. I Seminyak kan du lika gärna slå dig ner vid ett gatustånd som du kan sätta dig i en luftkonditionerad restaurang, det är bara att välja vad som passar för stunden. I Seminyak finns flera av Balis finaste och bästa restauranger.

Det gröna Bali

I Seminyak bor du nära den balinesiska landsbygden, med risfält, djungel och överallt en frodig grönska. Om du reser upp till hantverks- och konstnärsbyn Ubud kommer du få se mycket längs vägen: små byar, marknader, dramatiska berg och urgamla tempel. Ett tips är att stanna över några nätter i Ubud för att se de traditionella danser som utförs till ackompanjemang av den säregna balinesiska musiken.

Shopping i Seminyak

Shoppingen i Seminyak är lika varierad som maten. I butikerna längs gatan Jalan Laksman finns gott om lokalt hantverk, inredning och konst. Vill du ha en lite ovanligare souvenir från din resa till Seminyak kanske du låter en skräddare sy upp en skjorta eller två medan du är där. Det finns också flera större köpcentrum och om utbudet i Seminyak inte räcker till är det inte långt ner till Kuta.
Bra att veta
  • Familjehotell
  • Lyxhotell
  • Strandnära hotell
  • Bra restauranger
  • Bra shopping
  • Kilometerlång strand

Våra kunder om Seminyak

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Seminyak