Hotell (81)

Resor till Indonesien

Under en resa till Indonesien kan du koppla av på fina stränder, dyka i kristallklart vatten och njuta av dramatisk natur.

När du bokar din resa till Indonesien med Ving kan du välja mellan öarna Bali och Lombok. Eller ännu bättre, kombinera de båda öarna under samma resa, för att få ut så mycket som möjligt av din semester i Indonesien. Här kan du lugnt njuta av din vistelse utan att spräcka semesterbudgeten, Indonesien är ett mycket billigt land att semestra i.

Vings resmål i Indonesien

Indonesien består av 13000 öar som breder ut sig över nästan 500 mil mellan Australien och Sydostasiens fastland. Vings resmål, Lombok och Bali, har varierande natur med ett rikt djurliv. Här finns allt från vulkaner och fuktig regnskog till vackra sandstränder och vidsträckta risfält. Lombok har länge stått i skuggan av sin populära grannö Bali, och är du ute efter att bo på ett oexploaterat resmål under din resa till Indonesien är det Lombok du ska välja.

Att göra i Indonesien

Eftersom Indonesien består av öar handlar förstås många av aktiviteterna om vad det går att göra över och under havsytan. Du kan med fördel prova på att dyka, snorkla, surfa eller vindsurfa under din resa till Indonesien. På land går det att ägna sig åt vandring, golf eller tennis om du tycker om att röra på dig under din semester. Jagar du adrenalin kanske en forsränning kan vara en minnesvärd upplevelse. Annars går det förstås lika bra att koppla av på stranden eller unna dig en skön spabehandling.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Indonesien?
I Indonesien har Ving resor till öarna Bali och Lombok. Båda har tropiskt klimat med hög luftfuktighet och en jämn temperatur året om. Dagtid ligger medeltemperaturen på 30-31 grader och nattetid 25-26 grader. Vattnet är 27-29 grader varmt. Det som varierar mest över året är antalet soltimmar och nederbördsmängden.

Bali

Regnperioden pågår från december till mars, även om regnskurar förekommer året om. Torrast, med minst regn, är det från maj till oktober.

Lombok

Regnperioden löper från november till mars, även om regnskurar förekommer året om. Torraste perioden är maj till september.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 30 dagar. För vistelse längre än 30 dagar krävs visum. För inresa till Indonesien krävs en hemresebiljett till en flygplats som finns listad på Indonesiska ambassadens hemsida. För mer information hänvisar vi till Indonesiens ambassad på telefon 08-545 558 80.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Indonesien.

Resor till Indonesien

Lockas du av djurliv, tät regnskog, fina stränder, shopping, aktiviteter och nattliv, då är en resa till Bali något för dig. Välj mellan flera resmål, både längs kusten och i bergen.
Kuta Beach
  • Mat & Dryck
  • Sevärdheter
  • Shopping
Kuta Beach är Balis främsta turistort, och på en resa hit väntar ett hett nattliv, bra shopping och gott om restauranger. Med Ving bor du lugnt men ändå nära folkliv och nöjen.
Nusa Dua
Nusa Dua passar dig som vill resa till ett lugnt och lite lyxigt område på Bali, med några av öns finaste stränder. Hotellen ligger på stranden och huvudstaden bara en kort taxiresa bort.
Sanur
  • Mat & Dryck
  • Barnvänligt
  • Sevärdheter
Sanur är avspänt och barnvänligt resmål, som främst är känt för sin fina sandstrand. Längs stranden finns en lång strandpromenad och i närheten väntar ett bra utbud av restauranger, barer och affärer.
Ubud
En resa till den vackra hantverksbyn Ubud innebär avkoppling för både kropp och själ, byn är sedan gammalt Balis kulturella centrum. Här uppe i bergen är klimatet svalare och tempot lugnare.
Candidasa
Candidasa är ursprungligen en liten fiskeby, som tack vare sin vänliga atmosfär blivit populär bland besökare som bara vill ta det lugnt i skuggan av en palm under sin resa.
Lovina Beach
Kombinera din resa till södra Bali med Lovina Beach på öns norra kust. Här får du en lugn semester med svarta lavastränder, spännande undervattensliv och strandnära hotell.
Seminyak
Seminyak är det lugnare alternativet till Kuta Beach, och passar lika bra för dig som ska resa med barn som för dig som vill bo lite mer elegant och trendigt vid en fantastisk strand.
Lombok
Lombok ligger strax öster om Bali, ett paradis för vindsurfare och soldyrkare.
Lombok
Välkommen till Lombok, en liten och lugn ö som är mer oexploaterad jämfört med Bali. En resa till Lombok erbjuder avkoppling, vandring, dykning och om du vill -några av världens bästa surfställen.

SÖK DIN RESA TILL Indonesien