Se hotell (6)

Resor till Kallithea

Boka en resa till Kallithea för en skön semestervecka eller två på vårt eget familjehotell Sunwing Kallithea Beach.
Kallithea är ett lugnt område på östra sidan av Rhodos, med fina stränder och den renoverade gamla spa-centralen Kallithea Springs, som italienarna byggde på 1920-talet. Där kan du promenera runt i en vacker miljö och bada i kristallklart vatten. Området runt Kallithea är lugnt och barnvänligt, perfekt för både små och stora semesterfirare. Här finns också många olika alternativ till sol och bad, bland annat fina klippstränder, där alla kan hitta sin egen lilla klippa. Uppe vid huvudvägen finns ett litet urval av restauranger och butiker, och inte långt härifrån ligger Rhodos stad.

Sunwing Kallithea Beach - ett familjeparadis

Här finns vårt bästa hotellkoncept för en härlig familjesemester – Sunwing Family Resorts. Vårt prisbelönade Sunwing Kallithea Beach ligger direkt vid stranden och erbjuder bland annat stora pooler, fartfyllda shower, flera restauranger och Lollo & Bernie-klubben. Precis utanför resorten finns en busshållplats med bussar som tar dig till Rhodos stad på ca 10 minuter. Här finns lägenheter för alla smaker och gäster, från Small Family till Royal Pool Suite, välutrustade lägenheter där du kliver rätt från din terrass ner i poolen.

Kallitheas stränder

De flesta Rhodosbor väljer östkusten när de ska tillbringa dagen på stranden. Här ligger några av öns bästa stränder, med ett vatten som är betydligt lugnare än på västkusten. Östkusten är rik på små, natursköna vikar som är en njutning att upptäcka för vilken sol- och badfantast som helst. Tack vare klipporna är vattnet klart och mycket lämpligt för både snorkling och dykning och det är lätt att gå från en badvik till nästa.

Mer än bara sol och bad

En resa till Rhodos innebär inte bara sol och bad. Har du lust att ta en vandringstur är Koskinou uppe i bergen ett trevligt utflyktsmål med vackra historiska hus. Byn är känd för sina traditionella hus med stenmosaiker på golv och gård. Rhodos mest berömda by, Lindos, är också värt ett besök. Eftersom ön är ganska liten tar du dig enkelt runt och kan utforska många intressanta platser, exempelvis i hyrbil. Till Rhodos stad kan du enkelt resa med lokalbuss eller taxi från Kallithea.
Bra att veta
  • Sunwing Family Resorts
  • Prisbelönt familjehotell
  • Strandnära hotell
  • Hotell med Swim out
  • Barnvänlig strand
  • Nära Rhodos stad

Våra kunder om Kallithea

SÖK DIN RESA TILL Kallithea

Strand på Rhodos

På rymmen från Kallithea

Läs vår reseexpert Petters bästa tips på bad och surfutflykter på Rhodos.