Se hotell (7)

Resor till Sivota

Grönt, vackert och gott om fina stränder, välkommen på en resa till Sivota, där du kan koppla av och njuta av livet.
Det första du märker på din resa till Sivota är förmodligen de gröna olivträden och de höga kullarna som omger byn. Det andra är troligtvis hamnen, den naturliga samlingspunkten där de flesta av den lilla byns restauranger och tavernor ligger. Här kan du njuta av en grekisk sallad till lunch, beställa dagsfärska skaldjur till middag eller läppja på drinkar efter att solen gått ner.

I Sivota väntar en resa med avslappnat strandliv, slående vacker natur och kanske en och annan utflykt för att utforska de bildsköna omgivningarna. Efter en dag på stranden kan du strosa ner till hamnen, slå dig ner på en servering och svalka dig med en kall Mythos med vågornas kluckande och yachterna i hamnen som kuliss.

Vings Sivota

Ving har resor till ett par mindre hotell med familjär grekisk atmosfär i Sivota. Väljer du att bo i en lägenhet blir du en del av det grekiska vardagslivet då du handlar dina råvaror tillsammans med lokalbefolkningen och har möjlighet att tillaga dina egna måltider. Om du vill kan du kombinera din vistelse i Sivota med en vecka i Parga, Paleros eller Nidri. Genom att kombinera två olika resmål får du ut så mycket av möjligt av din resa till Grekland.

Sol och bad i Sivota

I och omkring Sivota finns åtskilliga stränder att välja mellan, flera inom gångavstånd från byns centrum. En av de mindre stränderna är Zavia Beach, som är vackert omgiven av klippor och grönska i en liten bukt strax utanför Sivota. Någon kilometer från Sivotas centrum hittar du Mega Ammos, en större strand med beach clubs där det går att hyra solstolar och parasoll. Är du på jakt efter en undangömd strand att ha för dig själv gör du klokt i att hyra en bil eller moped och resa på egen hand längs den natursköna kusten. Färden går genom pinjeskog och olivlundar, och längs vägen slumrar små grekiska bergsbyar

Upplev mer av Grekland

Sivota är ett populärt besöksmål bland båtfolk som lägger till med sina yachter i hamnen. Längtar du också ut till det blå går det att hyra en egen båt i hamnen, annars går det även båttrafik till Paxos och till andra närliggande öar. Paxos är en utmärkt ö för en dagsutflykt. Hyr en cykel eller moped och ta dig runt på ön, eller stanna i den pittoreska huvudstaden Gaios. Strosa runt i de trånga gränderna, shoppa lite och njut av en god lunch med utsikt över båtarna som ligger förtöjda vid kajen. En annan ö väl värd att utforska är Korfu, som liksom Sivota bjuder på en frodig och grön natur som är som gjord för långa härliga vandringsturer i det kuperade landskapet. Från hamnen i Sivota kan du resa med båt över till Korfu, där det finns sevärdheter, vacker natur och små byar dit turismen ännu inte hittat. På Korfu finns fina stränder runt hela ön och det är lätt att resa runt på egen hand med lokalbussen.
Bra att veta
  • Fina stränder
  • Bra restauranger
  • Prisvärt boende
  • Spännande utflykter
  • Kombinera resmål

Våra kunder om Sivota

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Sivota