Se hotell (5)

Resor till Paleros

Under en resa till Paleros får du uppleva en charmig grekisk by med fina stränder och orörda omgivningar.
På Paleros är atmosfären trivsam och lokal, en resa till det riktiga Grekland. Här sitter gubbarna på sina "kafenion" och frukostbrödet köper man direkt hos den lokala bagaren. På ena sidan om torget nere vid småbåtshamnen ligger fiskebåtarna. På andra sidan har du den lilla strandpromenaden med caféer och tavernor. Stränder finns naturligtvis också. Den mest populära heter Potamaki Beach och ligger ett par kilometer bort, men det finns även en mindre strand mitt i byn plus ett antal badvikar som ligger som ett pärlband, hela vägen österut.

Nöjda gäster på Vings hotell

Vings hotell får mycket höga betyg av våra gäster, särskilt Cliff Bay Hotel som ligger ett litet stycke utanför själva Paleros. Här bor du i bekväma lägenheter med utsikt över havet eller bergen. Men oavsett vilket hotell du väljer kommer du att finna att priset för din resa är en behaglig överraskning.

Sköna kvällar och spännande utflykter

Kvällslivet är njutbart, då sitter man gärna i goda vänners lag på något café vid strandpromenaden. Även prisnivån är glädjande, då den är lägre än på många av de populära semesterorterna runtomkring. Under juli och augusti blir det lite mer liv och rörelse, då "båtfolket" gör sina strandhugg. De brukar stanna ett par dagar innan de fortsätter sin resa. Paleros är också en bra utgångspunkt för egna utflykter. Det är lätt att resa till andra närliggande städer och till ön Lefkas, varifrån det går båtar till Ithaka och Kefalonia.
Bra att veta
 • Prisvärt boende
 • Lokala restauranger
 • Prisvärd mat och dryck
 • Mycket nöjda gäster
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Paleros

Stränder
Det finns en långgrund, grovkornig sandstrand i centrum av Paleros. Här finns solstolar till uthyrning och intill stranden finns några caféer och restauranger.

Potomaki Beach

Små badvikar finns även hela vägen norrut från centrum. Här finns också den två kilometer långa Potomaki Beach. Det finns en restaurang och solstolar under högsäsong, men det är ändå en god idé att ta med sig en picknick.

Varko Beach – finaste stranden i området

Varko är en av de finaste stränderna i området, ca 15 minuter västerut med bil från Paleros. Det finns några restauranger i närheten av stranden. Kör eller cykla dit och titta på solnedgången – den är helt fantastisk.

Agios Dimitris Beach – lugn paradisstrand

Om du fortsätter cirka två kilometer söderut från Paleros, mot Mitikas, finner du många små stenstränder. En av de finaste och lugnaste ligger bakom en backe där du också finner Agios Dimitris kyrka. Ta med mat och dryck.

Lefkada – vacker sandstrand

Utanför Lefkadas centrum hittar du ett lagunområde med två vackra sandstränder med några restauranger och möjligheter till vattensporter. Det tar cirka halvtimme med bil från Paleros till Lefkada.
Mat, dryck och nattliv
Paleros är en liten by där restaurangutbudet är begränsat. De flesta restaurangerna finner du i hamnen, och de serverar både grekisk och internationell mat. Vill man hitta ett större utbud på barer eller nöjesliv får man ta sig till Nidri, Lefkada eller Preveza.

Mat och dryck på Lefkas

Den lokala tavernan är den naturliga samlingspunkten för grekerna. Här gör man många och långa besök då måltiderna är en viktig del av grekernas sociala liv. Det grekiska köket har mycket gott att bjuda på. Prova själv!

Smårätter - Meze

Horiatiki Grekisk sallad med tomat, lök, oliver och fetaost
Feta Vit, krämig getost
Tsatsiki Vitlöksdipp med yoghurt och gurka
Saganaki Friterad ost med citron (rekommenderas!)
Dolmades Kött- och risfyllda vindruvsblad
Fisk - Psari
Kalamares Friterad bläckfisk (rekommenderas!)
Garides Grillade havsräkor
Ksifa Svärdfisk (rekommenderas!)
Kött - Kreas
Keftedes Grekiska köttbullar
Moussaka Köttfärs och aubergine om vartannat, gratinerat med ost.
Pastitio Lasagne med makaroner
Souvlaki Grillspett
Gemista Tomater eller paprika fyllda med ris eller kött

Drycker - Pota

Vin Retsina är ett vitt vin smaksatt med kåda. Det finns också många lokala varianter.
Öl De flesta sorter är importerade eller bryggda på licens.
Ouzo Grekernas eget anisbrännvin, släkt med turkarnas Raki, levantens Arak och fransmännens Pastis. Späds med vatten och blir då mjölkvitt.
Metaxa Grekisk konjak
Kaffe Grekiskt kaffe är mycket starkt och serveras i små koppar. Nescafé kan liknas vid vårt kaffe. Frappé är iskaffe, mycket gott och svalkande i värmen
I Paleros är nattlivet relativt lugnt, men det är många båtar i hamnen under högsäsong och många restauranger håller öppet sent. Yacht Club ligger i hamnen, precis bredvid stranden.
Shopping
I Paleros ligger de flesta butiker i centrum och nere vid hamnen. En del av dem har stängt för siesta, men under juli och augusti är de öppna längre. På söndagar är det mesta stängt, med undantag för souvenirbutikerna. Stadens största snabbköp Carrefour ligger på huvudvägen utanför centrum, cirka en kvarts promenad från de flesta hotell. Om du vill ha ett större urval av exempelvis klädbutiker rekommenderar vi ett besök i Preveza eller Lefkada, båda någon halvtimme med bil från Paleros. Ioannina är den största staden i närheten, cirka 1 timme och 30 minuter i bil från Paleros. Här hittar du både H&M och IKEA.
Aktiviteter och sevärdheter
Paleros är en perfekt utgångspunkt för utflykter på egen hand till närliggande byar, antingen med lokalbuss eller med hyrbil. Med hyrbil kan du komma till Parga eller till den antika byn Nicopolis. Ta även en tur till Pogonia och vidare genom jordbruksområden och berg med fantastisk utsikt. På ca 30 minuter kör man till ön Lefkas som har en hel del fina stränder och mysiga små byar att erbjuda. I Lefkas stad (Lefkada) kan man njuta av det lokala folklivet. Här finns även en del shopping. Vill man göra en längre utflykt kan man åka till Delfi ca 4 1/2 timme bort, och övernatta någonstans på vägen.

Parga

Besök ännu en av det Joniska havets pärlor! När du lämnat Paleros kör du mot Vonitsa och sedan mot Preveza. Du kör genom en tunnel, och sedan är det bara att följa E55 och skyltarna till Parga. Från Paleros till Parga tar det ungefär en timme och 45 minuter.

Vonitsa

Cirka en kvart med bil från Paleros ligger den lite större staden Vonitsa, som har lite fler butiker och restauranger än Paleros. Härifrån går också bussar till andra byar.

Ioannina

Detta är Epirus provinshuvudstad, med en tydliga lämningar av den tid då staden stod under turkisk överhöghet. Sevärdheterna är av det mer intima slaget: gamla murar, karakteristiska små hus och trivsamma små gator. Ioannina är känt för sina duktiga silversmeder, och för den lilla insjön Nissi, med en ännu mindre ö som man kan besöka.

Arta

Arta är den sydligaste staden i Epirus-provinsen. Den förknippas med sina citruslundar, som om våren doftar helt fantastiskt. Här finns också den äldsta turkiska bron i hela Grekland, närmare 500 år gammal, och en vacker bysantinsk kyrka med eleganta mosaiker under dess sex kupoler.

Lefkas

Lefkas en mycket vacker ö, med gott om sevärdheter och aktiviteter som förtjänar att både ses och upplevas. Några exempel är byn Nidri med sitt nattliv, och Agios Nikitas där det finns en fin lite hamn och härliga stränder. På öns sydspets ligger stranden Vassiliki, välkänd bland surfare. Öns vackraste heter Porto Katsiki, även den ligger på sydsidan.

Preveza

Preveza är en livlig hamnstad knappt fyra mil från Paleros, med gott om både shopping och restauranger. Ett litet stycke utanför Preveza finner man resterna av den antika staden Nikopolis, som Octavianus lät uppföra till minne av slaget vid Aktion, där han besegrade Antonius och blev oomstridd härskare över Rom.
Paleros och området runtomkring har en lång historia och gott om sevärdheter, lagom för en dagsutflykt. Observera att de flesta museer är stängda på måndagar.

Cave of Perama

Utanför Ioannina finner du den mytiska Perama-grottan, som sträcker sig cirka fem kilometer under marken och är en av de största grottorna i Grekland. Det är möjligt att göra en kilometerlång promenad i grottan med en lokalguide.

Santa Maura-fästningen

Denna venetiansk-turkiska fästning ligger på fastlandet, precis före bron som förbinder Lefkas med fastlandet, ca 30 minuter med bil från Paleros. Vanligtvis är det inte så många besökare i fästningen, så du kan gå där in lugn och ro. Entré är gratis.

The Lefkada Archeological Museum - arkeologiskt museum

För historie- och kulturintresserade är detta museum värt ett besök. Museet ligger i Lefkada, ca 30 minuter med bil från Paleros.

The Museum of Phonographs

Samlingarna i detta museum består av till exempel grammofoner, radioapparater, olika musikinstrument samt juveler och mynt. Museet ligger i Lefkadas centrum.

The Folkloric Museum – folklorist museum

Detta museum visar hur livet såg ut på Lefkas förr i tiden. Museet ligger på den gamla delen av Lefkada, ca 30 minuter med bil från Paleros.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Paleros och området runt omkring är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Taxi. Lokalbuss. Färja och båt ut i den grekiska skärgården.

Buss

Bussförbindelserna i Paleros är inte så bra, och det är bara möjligt att ta bussen till närliggande byar Vonitsa och Mitikas från Paleros. Bussarna går ett par gånger per dag. Om du vill fortsätta mot Lefkas, Preveza eller Aten ska du byta buss i Vonitsa. Biljett köps på bussen. Det finns en hållplats i varje stad och by, men oftast går det bra att säga till busschauffören när man vill gå av. Var uppmärksam på att bussarna inte alltid går enligt tidtabell.

På två hjul

Moped, motorcykel och cykel finns att hyra. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp. Observera att du måste ha körkort motorcykel samt ha fyllt 21 år för att få hyra moped. Det är lag på att bära hjälm i Grekland!
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt i Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rumsnatt
3 stjärnor: 1,50 euro per rumsnatt
4 stjärnor 3,00 euro per rumsnatt
5 stjärnor 4,00 euro per rumsnatt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns i centrum. Kontanter kan växlas på Vings agentkontor i Paleros. Bank finns i Vónitsa och Mikitas.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kvällarna är mörka på dessa breddgrader, en ficklampa och reflex är därför bra att ha. Mygg finns. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Paleros under sommarhalvåret.

Flyget landar på Prevezas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Paleros. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Aktion strax utanför Preveza till ditt hotell är ca 40 till 50 minuter (ca 30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Någon gång kan transfern ske med taxi eller minibuss. Viss väntetid kan förekomma på flygplatsen för att invänta övriga flyg (max 20 minuter mellan flygen). Flygplatsen är liten och det tar tid med bagaget vid ankomst och avresa. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Paleros
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.