Se hotell (16)

Resor till Nidri

I Nidri finns allt du behöver under din resa: stränder, tavernor, bra hotell och mängder av spännande utflyktsmål.
Nidri är ett av Lefkas största resmål, där allt finns tillgängligt, oavsett om du ska resa med familjen eller bästa vännen. Längs med huvudgatan finns det gott om restauranger och barer, och de närmaste stränderna ligger bara ett stenkast därifrån. Nere i hamnen ligger tavernorna på rad, och fisk- och skaldjursälskaren har mycket att välja på, kanske tillsammans med ett glas Vertzamo, öns eget vin. Efter maten kan du gå ombord på någon av de båtar som väntar här för att ta dig till både större och mindre öar i närheten. Vill du ha det lite mer äventyrligt under din resa ska du hyra en bil och leta rätt på en taverna utan engelsk meny. Det är inte särskilt svårt på Lefkas.

Hur vill du bo?

Lyxigt eller billigt? Nära centrum eller nära stranden? Med eller utan pool? Hos Ving hittar du hotell av alla de slag, både för de som vill ha en resa där de kan koppla av i lugn och ro, och för de som vill bo lite närmare tavernor och barer. Längtar du efter ett morgondopp innan frukost? Då rekommenderar vi Avra Beach, som ligger direkt på stranden. Längtar du efter en lång frukost på balkongen? Då rekommenderar vi en lägenhet, t.ex. på Corali Beach, så får du havsutsikten på köpet.

Bo i Lefkada

Nu kan du boka hotell i Lefkada, öns största stad, som ligger på dess norra del. Här bor du på Villa Elia, ett hotell omgivet av en stor trädgård bara några hundra meter från stranden och mindre än tre kilometer från Lefkadas centrum.

Upptäck den grekiska övärlden

Under en resa till Nidri finns ett otal möjligheter att se mer av den grekiska övärlden. De mest äventyrliga hyr en båt med snurra och ger sig av längs kusten tillsammans med picknick-korgen. Andra väljer någon av de många utflyktsbåtar som väntar i hamnen i Nidri. Stränderna och den pittoreska hamnen på ön Meganissi ligger bara tjugo minuter härifrån och det är bara ett av många möjliga utflyktsmål. Korfu, Ithaka och de svepande stränderna på Lefkas västkust är andra exempel.

Utflykter inåt landet

Även inåt land finns mycket att se. Små byar som Athani, Karia och Kalamitsi har alla sin egen charm och passar utmärkt att besöka på väg till västkustens stränder. Man bör också besöka öns huvudstad, Lefkada, dit det går lokalbuss från Nidri. Vill man resa runt och se mer av ön är det bästa att hyra en bil, eftersom kommunikationerna kan vara lite sporadiska.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Hotell på stranden
  • Många restauranger
  • Mycket nöjda gäster

Våra kunder om Nidri

SÖK DIN RESA TILL Nidri

Inspiration och restips

Meganisi

Upptäck Lefkas med vår reseexpert Tomas

Upptäck Lefkas underbara stränder, pittoreska bergsbyar och otippade sevärdheter. Följ med Vings reseexpert Tomas på en tur till vackra Lefkas och ta del av hans bästa tips på utflykter från olika delar av ön.