Utflykter, Ammoudia

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Myter och floden Acheron – kan bokas hemifrån

Myter och floden Acheron – kan bokas hemifrån

Ta ett steg tillbaka i tiden till de gamla grekiska myterna. En heldagsutflykt med vacker natur, spännande historia och besök vid floden Acheron samt ruinerna vid Nekromantion. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Vi inleder dagen med att besöka ruinerna vid Nekromantion, den plats dit man reste för nära tre tusen år sedan, för att med hjälp av dödsoraklet kontakta avlidna släktingar och vänner. Från Nekromantion fortsätter vi mot byn Gliki där floden Acheron, även känd som floden Styx, är som vackrast. Floden är alltid sval och fräsch, vattnet är dessutom kristallklart så länge det inte regnar. Det är längs med floden Acheron, som man tror att färjekarlen Karon fraktade över de döda till underjorden, som kallades Hades. De gamla grekerna var därför alltid mycket noga med att placera ett mynt under den avlidnes tunga. Detta för att betala Karon. Annars kunde själen vandra i ett Limbo mitt emellan livet och döden i all evighet.

Vid Acheron har vi möjlighet att vada i floden. Det sägs att det var här som Gudinnan Thetis doppade sin nyfödde son Akilles i floden för att göra honom osårbar. Hälen som hon höll i doppades inte och under det trojanska kriget blev han träffad av en pil i hälen och dog, därav uttrycket akilleshäl.

Då vi kommer att vada i vattnet bör du ta med dig skor som tål vatten och som sitter ordenligt fast på fötterna. Har du inga lämpliga skor med dig i bagaget finns det att köpa vid floden. Vattnet i floden kan på sina ställen vara ganska kallt, men när vi gått en liten bit kommer vi till varmare vatten där den som vill kan ta en simtur. Välkommen till en resa genom vacker natur, grekisk mytologi och Greklands mest kända flod.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Entré:
Entréavgift till Nekromantion ingår inte i utflyktens pris: 8 euro för vuxna och 4 euro för barn.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår, men mat och snacks kan inhandlas på turen. Det är möjligt att köpa lunch på tavernan vid flodkanten.

Bra att ta med:
Kamera och bra promenadskor. Pengar till lunch eller en kopp kaffe.

Tid:
Heldag
Ca kl. 09.00-15.30 från Parga
Ca kl. 09.20-15.10 från Ammoudia
Ca kl. 08.20-16.10 från Sivota

Färdledning:
Skandinavisk- och finsktalande guide.

Klädsel:
Förutom lämpliga skor är det bra om du klär dig i shorts för att slippa blöta ner kläderna. Vill du bada tar du naturligtvis också med dig badkläder och handduk.

Övrigt:
Om du vill gå i floden bör du ha badsandaler på. De kan köpas vid floden.

Korfu med båt från Parga - kan bokas hemifrån

Korfu med båt från Parga - kan bokas hemifrån

Passa på att besöka den grekiska semesterpärlan Korfu! Här finns både vacker natur och goda shoppingmöjligheter. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Är man i Parga-området och vill uppleva en ö med både vacker natur och tillgång till shopping så är Korfu att rekommendera. Med en bekväm båt tar du dig över till Korfu. Båten avgår varje torsdag från hamnen i Parga och lägger till i Korfu stad. Båtturen tar ca 2 timmar och 30 minuter enkel väg.

I Korfu stad finns många minnen från engelsmännens och italienarnas tid på ön som blandas med grekisk charm. Besök den gamla borgen, stadens vackra kyrka, gå på upptäcktsfärd i de trånga gränderna eller ägna tiden åt shopping. Shoppingutbudet är stort: skinnvaror, smycken, keramik och skor - allt till bra priser! Båten går tillbaka till Parga kl. 16.00.


Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår, men snacks och dryck kan köpas på båten och på Korfu finns det många restauranger och caféer.

Entré:
Ingen entré.

Bra att ta med:
Kamera.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.15-18.30 från Parga

Färdledning:
Detta är en utflykt på egen hand, ingen färdledare följer med.

Klädsel:
Lätta och bekväma kläder.

Övrigt:
Bor du i Ammoudia sker transport till Parga på egen hand. Din Vingvärd kan hjälpa dig att boka transport, ca 10 euro per person för tur&retur.

Okända Albanien – kan bokas hemifrån

Okända Albanien – kan bokas hemifrån

En oförglömlig utflykt till Albanien, med alla dess mysterier och hemligheter. Under heldagsturen med buss besöker du semesterorten Saranda och den vackra ruinstaden Butrint. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Upplev ett annorlunda land. Albanien, med sina mysterier och hemligheter, öppnar sina dörrar för resten av Europa.

Vi startar ca kl. 07.00 från Parga. Färden går genom provinsen Epirus vackra landskap.

Vår första anhalt är den vackra ruinstaden Butrint, som under seklernas lopp har varit under grekiskt, romerskt, bysantinskt, venetianskt och ottomanskt styre, och det har självfallet satt sina spår. Idag står Butrint på Unescos världsarvslista och kommer därför att bevaras så som den nu är. Vi besöker stadens spännande och intressanta sevärdheter och blir guidade av en engelsktalande albansk guide.

Turen går sedan vidare till den kända semesterorten Saranda på den albanska rivieran. Här finns många trevliga restauranger och barer.

Därefter är det dags för lunch på egen hand.

Tillbakaresan går ner genom det albanska landskapet och över gränsen, och på kvällen är vi tillbaka i Parga.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår, men mat och snacks kan köpas på turen. Det är möjligt att äta lunch på en restaurang i Saranda.

Entré:
Entré till Butrint ingår i priset.

Bra att ta med:
Kamera och promenadskor.

Tid:
Heldag
Ca kl. 07.00-19.30 från Parga
Ca kl. 06.30-20.00 från Ammoudia
Ca kl. 06.20-20.10 från Sivota

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Klädsel:
Lätta och bekväma kläder.

Övrigt:
Kom ihåg att ta med passet. Kontrollera din reseförsäkring innan utflykten eftersom Albanien inte är med i EU.

Meteora – kan bokas hemifrån

Meteora – kan bokas hemifrån

Följ med till Klosterbergen i Meteora och besök klostret ”The Great Meteora”. Under dagen får du lära dig mycket om traditioner och historia. Heldagsutflykt från tidig morgon till kväll med buss. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Klostren i Meteora har trollbundit människor i århundraden. När Meteora, med sina höga bergsformationer uppenbarar sig vid horisonten, förstår man varför människor har vallfärdat hit i 600 år för att meditera och känna närheten till de högre makterna. Klipporna är en geologisk gåta med sina 600 meter över havet. Klostren på toppen gör det hela ännu mer fascinerande.

Vi lämnar resmålet tidigt på morgonen och beger oss mot Ioannina, som är huvudby i provinsen Epirus. Därefter kör vi upp i de enorma Pindus-bergen, ett otroligt vackert alplandskap i den grekiska ö-världen. Här ligger små grekiska byar utspridda bland de gröna bergen.

Under vägen har vi avsatt tid till att njuta av en kopp kaffe och lite att äta. Vägen mot Meteora bjuder på en inblick i hur vardagen kan te sig på den grekiska landsbygden. Vi får lära oss mycket om både traditioner, kultur och historia av en duktig lokalguide. I Meteora besöker vi klostret "The Great Meteora", där vi bland annat får se otroliga ikoner.

På vägen tillbaka stannar vi för att äta lunch (OBS! lunchen ingår inte i utflyktspriset) samt gör ett besök i den lilla idylliska bergsbyn Metsovo.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår, men mat och snacks kan köpas vid stopp efter vägen.

Entré:
Ingår i priset.

Bra att ta med:
Kamera, bra promenadskor och en flaska vatten.

Tid:
Heldag
Ca kl. 06.30-20.00 från Parga
Ca kl. 06.00-20.30 från Ammoudia
Ca kl. 05.50-20.40 från Sivota


Färdledning:
Skandinavisk- och finsktalande guide.

Klädsel:
Lätta och bekväma kläder.

Övrigt:
Axlar och knän ska vara täckta när man går in i klostret. Dvs. inga korta kjolar och toppar är tillåtna.

Zagoria och Vikos-ravinen - kan bokas hemifrån

Zagoria och Vikos-ravinen - kan bokas hemifrån

Om du längtar efter enastående vyer och ett överflöd av flora och fauna kan du sluta leta – detta är naturälskarens paradis! Måltider eller dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Det traditionella Grekland finns undangömt i regionen Zagoria. 'Landet bortom bergen' är en vild och sparsamt befolkad region, men naturens skönhet är obeskrivlig: täta skogar, vilda berg, klara floder och så klart den magnifika Vikos-ravinen.
Vi kommer få tillfälle att besöka några av de bästa exemplen på smala stenbroar, så kallade packhästbroar I området innan vi fortsätter mot den imponerande Vikos-ravinen, som enligt Guinness rekordbok är den världens djupaste I förhållande till vidden. Här tar vi oss till två utsiktspunkter som kommer ge dig de mest andlösa vyer du kan se vid denna ravin. Det finns massor av tid att fotografera och så småningom äta lunch i Monodendri, en av regionens vackraste byar, som blivit ett nationalhistoriskt minne. På återvägen stannar vi till i Ioannina, Epirus huvudstad som brer ut sig runt den vackra sjön Pamvotida. Här blir det tid på egen hand för att utforska det gamla befästa kvarteret och kanske ta en drink längs med hamnpromenaden.

Dagsprogram:
07:20 Avfärd från Sivota
07:30 Avfärg från Ammoudia
08:00 Avfärd från Parga
08:45 Kort stop för förfriskningar
10:30 Ankomst till Zagoria-regionen – besök vid de s.k. packhästbroarna
11:45 Ankomst i Oxia – besök stenskogen och se Vikos-ravinen
12:45 Ankomst till byn Monodendri. Besök vid utsiktspunkten vid Agia Paraskevi-klostret, sedan lunch.
15:00 Avresa mot Ioannina
15:45 Ankomst till Ioannina – tid på egen hand
17:00 Avfärd mot Parga
18:15 Ankomst till Parga
18:45 Ankomst till Ammoudia
18:55 Ankomst till Sivota

Ovan angivna tider är ungefärliga och kan komma att ändras.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Detta ingår:
Busstransport.

Detta ingår inte:
Lunch och förfriskningar

Färdledning:
Engelsktalande guide

Bra att ta med:
Bekväma skor, solhatt och solfaktor

Övrigt:
Utflykten lämpar sig inte för personer som har svårt att gå, då vi går till fots upp till utsiktspunkten vid Monodendri.