Se hotell (5)

Resor till Ammoudia

Ammoudia ligger på det grekiska fastlandets västkust, omgiven av frodiga berg och Medelhavets blå vatten.
Den lilla grekiska byn Ammoudia har bara omkring 300 invånare och omges av grön, frodig natur och majsfält. Byn är främst känd för att det är här som floden Acheron/Styx mynnar ut i havet. En populär aktivitet är att paddla kajak eller resa med båt uppåt floden, och den äventyrlige kan även ägna sig åt forsränning. Annars går dagarna oftast i lugn takt i Ammoudia, där solen och stranden sätter takten med sköna dagar vid havet. Mitt i byn finns en långgrund och närmare kilometerlång strand som bjuder in till en resa med långa härliga dagar vid turkosblått vatten. Vid floden finns en handfull restauranger, tavernor och barer, alla på promenadavstånd från samtliga av Vings hotell. Här njuter du av lokala rätter, fisk och skaldjur i avslappnad miljö utan något som stör.

Bo nära stranden

Vings hotell ligger skönt inne i Ammoudia, lika nära till stranden som det är till byns restauranger och tavernor. Här behöver du aldrig gå särskilt långt till någonting, och det är lätt att komma in i den där sköna semesterlunken. Detta är något som uppskattas av våra gäster, att döma av de betyg de sätter på våra hotell efter sin resa.

Utforska omgivningarna

Vill du se dig omkring är det lättast att promenera längs bukten, vandra i de bildsköna omgivningarna eller hyra en moped eller bil för att resa runt och upptäcka mer av omgivningarna. Hyr du en bil och kör söderut längs kusten kan du besöka Alonaki, en av regionens vackraste stränder. Det finns inga solstolar men det går att köpa dryck och enklare snacks. Stranden passar utmärkt för snorkling då vattnet är extremt klart och har klippor att utforska nära strandkanten. Fortsätter du din resa vidare längs kusten kommer du till den tre kilometer långa fina stranden i Vrachos.

Kombinera resmål

Ving erbjuder resor till flera familjära hotell med genuin grekisk atmosfär i Ammoudia. Du kan också kombinera din resa till Ammoudia med en vecka i Parga, Paleros eller Nidri. Genom att kombinera två olika resmål får du ut så mycket av möjligt av din greklandssemester.

Parga

Bara en kvarts resa med bil från Ammoudia ligger Parga, den pittoreska kuststaden som definitivt är värd ett besök under din vistelse. Staden ligger i en vik, och dess vindlande små gränder och gulröda tegeltak klättrar upp längs bergssluttningen från hamnen. Inne i byn finns två mindre stränder och för en liten slant kan du ta en taxibåt till den populära Valtosstranden. Stannar du i byn kan du strosa runt i gränderna och fynda bland lokalproducerade varor som honung och olivolja, och ta en lunchpaus på en av tavernorna vid stranden.
Bra att veta
  • Hotell för vuxna
  • Strandnära hotell
  • Fin sandstrand
  • Barnvänlig strand
  • Lokala restauranger
  • Mycket nöjda gäster

Våra kunder om Ammoudia

SÖK DIN RESA TILL Ammoudia