Se hotell (7)

Resor till Mirties & Massouri

Kalymnos är en av Greklands billigaste öar, och bokar du en resa till Mirties och Massouri med Ving kan du bo direkt vid havet!
Redan på håll när båten från Kos börjar närma sig Kalymnos ser du hur spännande och dramatiskt landskapet är. Vid kusten kan du se branta klippor resa sig ur havet och mellan dem finns flera fina små badvikar. När du sedan stiger du i land i Pothias livliga hamn möts du av en liten stad med smala gränder, tavernor, caféer och ett genuint grekiskt vardagsliv.

Mirties och Massouri

På den västra sidan av ön ligger byarna Mirties och Massouri på en sluttning mot havet, och Mirties är det första resmålet du kommer till om du kör från Pothia. Bara några hundra meter längre bort efter samma väg hittar du Massouri. Längs huvudvägen, och speciellt i Massouri, finns det gott om trevliga restauranger, hotell och barer. På flera platser längs vägen kan du också ta dig direkt ner till stranden. Din resa till Mirties och Massouri bjuder på fridfull semester i det lilla. Där solar du och badar, strosar längs bygatan och njuter av din resa i lugn och ro, kanske över en lång lunch på någon av byns tavernor. På stranden i Massouri kan du snorkla och njuta av Telendos vackra silhuett. Stranden i Mirties är lite mindre, men även den har små tavernor och barer. Ett tips är att resa över till grannön Telendos, där det finns fina små vikar med kristallklart vatten. Dit går det då och då badbåtar och varje halvtimme taxibåtar.

Vings hotell

Våra hotell i Mirties och Massouri får mycket höga betyg av våra gäster. Här bor du billigt nära stranden på mindre hotell som ofta bara har 10-15 lägenheter. Det gör att du kommer nära det grekiska vardagslivet när du går ut för att handla frukost, slår dig ner för en kaffe frappé eller bara sitter i skuggan och njuter av din resa.

Berg och bouzouki

På kvällarna är det lagom mycket folk och trevlig stämning i våra små byar. Visserligen finns det flera diskotek, men för det mesta träffas man på uteserveringarna, barerna eller bouzoukiklubben. Kalymnos är också känt för att ha bra och tuff bergsklättring, som dock sker på egen hand och egen risk.

En resa – två resmål

När du reser med Ving kan du boka en resa där du kombinerar en vecka i Mirties & Massouri med en vecka i Kos stad eller Kardamena. På så vis får du dubbelt så mycket semester, och får dessutom se två olika öar.
Bra att veta
  • Kombinera två olika öar
  • Prisvärt boende
  • Strandnära hotell

Våra kunder om Mirties & Massouri

SÖK DIN RESA TILL Mirties & Massouri