Se hotell (2)

Resor till Kantouni

Kantouni kan skryta med en lugn och lokal atmosfär, som gjord för avkoppling på stranden eller i skuggan på någon mysig taverna.
Kantouni ligger på Kalymnos västra sida, ungefär mittemellan Pothia och Myrties och är en skön grekisk by, med folkliv, en liten strand och fina möjligheter att se mer av Kalymnos och den grekiska övärlden. Här går semesterlivet i sakta mak, med stranden, tavernorna och kanske en sen kväll på någon av klubbarna som ligger utmed stranden. Vill du se mer av Kalymnos kan du hoppa på lokalbussen och resa in till Pothia, med shopping, restauranger och caféer. Det är inte heller långt om du vill prova andra stränder. Både Myrties och Massouri når du med lokalbuss eller taxi, och känner du dig riktigt äventyrlig finns det i Pothia färjor som tar dig till andra öar i arkipelagen.

En resa - två öar

Varför inte boka en resa till två öar? Med Ving kan du kombinera en resa till Kantouni med något av våra resmål på Kos. På så vis får du och uppleva se dubbelt så mycket på din semester.
Bra att veta
 • Kombinera två olika öar
 • Prisvärt boende
 • Lokala restauranger
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kantouni

Stränder
Med sin långa, sköna strand lockar Kantouni såväl besökare som lokalbefolkning. Stranden är barnvänlig och här trivs både stora och små.

Linaria – sandstrand nära Kantouni

Linaria ligger intill Kantouni och är populär bland barnfamiljer. Det är en liten, lugn och relativt långgrund sandstrand, och det blir sällan trångt här.

Akti – lokal strand

Akti är en liten stenstrand som ligger i bukten på vägen mot Mandarindalen. Stranden har främst grekiska besökare. Många snorklar här, trots att fiskodlingarna i området kan ibland göra att vattnet är grumligt. Det finns en liten taverna på stranden.

Massouri – populär och stor strand

I Massouri ligger öns största strand. Den är 500 meter lång och består av grovkornig mörk sand och smågrus. Den ligger vid sundet mellan Kalymnos och den lilla grannön Telendos. Stranden brukar vara välbesökt eftersom det ligger många hotell i närheten. Här finns snackbar, solstolar och parasoll att hyra. Det finns också vattensporter och trampbåtar.

Mirties – omtyckt stenstrand

I Mirties finns en stenstrand som är populär både bland grekiska och utländska besökare. Här finns en liten snackbar, och solstolar och parasoll går att hyra.

Kalamnies/Pirate Beach - pirattema

Restaurangerna vid den här stenstranden inspirerade av pirater, här kan du njuta av både en skön atmosfär och god mat.
Mat, dryck och nattliv
Som de andra resmålen på ön, bjuder även Kantouni på ett urval av grekiska familjeägda tavernor där mamman står i köket och tillverkar maten enligt egna, hemliga recept. Läckerheter från det grekiska köket njuts med ett glas vin eller en kall öl. Lättare luncher och smörgåsar, sallader och andra smårätter finns på caféerna. Du hittar de flesta restauranger och caféer längs stranden.
När kvällen kommer samlas folk för att umgås över ett glas vin eller öl. Kantounis nattliv är populärt bland grekerna själva och hit kommer man för att umgås och njuta av kvällen. Flera barer, caféer och klubbar hittar du längs stranden.
Shopping
Shopping i Kantouni består i stort sett av turistbutiker där du kan köpa bijouterier, badkläder, lite keramik och lädervaror. Kryddor och honung är populärt att köpa med sig hem. Det växer doftrika kryddor som salvia, oregano och timjan i bergen på ön, så den som vill kan bara gå ut och plocka. En annan populär souvenir är badsvampar. Kalymnos brukar kallas för svampfiskarnas ö, här har man nämligen fiskat badsvampar i över 2 000 år. Missa inte ett besök på någon av svampfabrikerna, där kan du köpa fina svampar av god kvalitet.
Sport och Träning
Vill du vara aktiv under din semester kan du här vandra och dyka.

Vandring

Det är populärt att vandra i bergen på Kalymnos. Åsnestigarna bjuder på 3-4 timmar långa vandringar för dig som inte har något emot tuff terräng. En av åsnestigarna slingrar sig från Pothia till Mandarindalen och en från Arginontabukten till Madarindalen.
Aktiviteter och sevärdheter
Är du ute efter aktiviteter under din resa är det bäst att ta dig till andra platser på ön. På ön finns mycket att uppleva för den som vill.
Upptäck Kalymnos! På ön finns mycket att se och upptäcka på egen hand.

Grottor

Det finns flera grottor på Kalymnos, varav två av dem har vackra droppstensformationer. Den finaste, och mest svårtillgängliga, ligger uppe på berget vid byn Skalia. Den andra ligger på öns sydvästra sida, och är med sina sex kammare 1000 kvadratmeter stor.

Kalymnos museum

När den rika svampexportören Vouvalis dog testamenterade han sitt hem till Kalymnos befolkning. Det blev sedan Kalymnos museum och står fortfarande orört som när han bodde i det.

Museet med havets skatter

Sedan Stavros var 6 år har han dykt i de sju världshaven och ställer ut det han hittat här. Här kan du beskåda hans fynd, koraller, vrakdelar, musslor, svampar med mera.

Det kalymnianska huset

I det lilla familjeägda kalymnianska huset kan du beskåda kläder, möbler, verktyg och mera som berättar om livet och traditionerna på ön.
Utflykter
Kalymnos runt
Kalymnos runt
En heldagstur där du får ett smakprov att allt det spännande som Kalymnos har att erbjuda. Från kyrkor, museer och pittoreska byar till kristallklart vatten och en fantastisk strand. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Lazy Day
Lazy Day
En härlig heldag på havet för hela familjen. Den fina träbåten Mikro Kosmos tar oss till grannöarna Pserimos och Plati samt till byn Vathi på Kalymnos. Vi badar både från båten och vid en strand. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från maj till mitten av september.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det är smidigt att ta sig runt på ön med en hyrbil, men det finns också andra sätt.

Buss

Ön har två busslinjer. Den ena går mellan Pothia och Kastelli och den andra mellan Pothia och Vathi.

Taxi

Taxi kör både på taxameter eller fasta priser. För säkerhets skull bör du dock komma överens med chauffören om priset i förväg. Du kan också hyra en taxi och ta en tur runt ön.

Båt

Det går dagligen båtar till andra öar, det kan verkligen rekommenderas för dig som vill se mer av omgivningarna under din resa.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). I Mirties och Massouri finns växlingskontor och bankomat. Kursen är densamma som på banken och du får betala en avgift på 1-2 procent av det inväxlade beloppet. I Pothia finns flera banker, som har öppet måndag-fredag kl. 08.00-14.00. Alla banker har också uttagsautomater där du kan göra kontantuttag med kort, max 200 euro åt gången. Det finns även en bankomat strax utanför Kantouni. De flesta ställen tar emot de vanliga korten, t.ex. Visa och MasterCard, men köpmännen på ön är lite gammaldags och föredrar kontanter. På restauranger är det bra att fråga ifall de accepterar kort.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng. Trappor och nivåskillnader. Kranvattnet är bräckt, inte drickbart. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 15 minuter.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Kantouni under sommarhalvåret.

Flyget landar på Kos flygplats. Från Kos är det båttransfer till Kalymnos och därifrån vidare transfer till Kantouni.
Transfer (buss- och båttransport) ingår för dig som bokat hela vistelsen med Ving på Kalymnos.

Våra Vingvärdar möter dig på Kos flygplats och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Mastihari tar det ca 10 minuter, från bussen är det ca 200 m att promenera till färjan. Du bär själv ditt bagage. Viss väntetid kan förekomma (upp till 1 timme). Resan över till Kalymnos tar ca 30 respektive 60 minuter beroende på båt. Transport med buss eller minibuss från hamnen i Pothia till ditt hotell i Kantouni tar ca 15 minuter (ca 5 km), beroende på trafik.

På avresedagen hämtar buss vid hotellen och kör till hamnen i Pothia. Där fortsätter hemresan med färja till Mastihari på Kos. Viss väntetid i Mastihari (ca 30 minuter till 2 timmar) innan avfärd till flygplatsen. I hamnen finns restauranger.

Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
14°8°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
28°20°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°10°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Kantouni
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.