Se hotell (5)

Resor till L'Île-Rousse

L'Île-Rousse är en välkomnande, anspråkslös liten by på Korsikas norra kust, perfekt för en resa med sol, bad, utflykter och god mat.
L'Île-Rousse är en avslappnad by, med en liten hamn, en vacker strand och en fin marknad, som gjort för en avkopplande semester där man kan ägna sig åt varandra. Byns centrum består av en fyra-fem gator med lokalt folkliv. Norr om det ligger den lilla hamnen där man kan resa över till Nice och Marseille med färja. Strax söderut väntar stranden och i mitten, på Place Pascal Paoli, samlas man om kvällen för en aperitif och för att betrakta och kommentera kvällens boulspel, en omtyckt sysselsättning på Korsika. Här ligger också stadens vackra marknad, dit man går under morgonen för att handla färskvaror till kvällens middag.

Smaka på Korsika

Under en resa till L'Île-Rousse finns spännande möjligheter att utforska Korsikas eget kök, varken franskt eller italienskt, utan något mittemellan, präglat både av närheten till havet och till naturen. Musslor, havskräftor och andra skaldjur finns på flesta menyer, liksom den lokala favoriten vildsvin. Kastanjer är också ett vanligt inslag i olika rätter, och den korsikanska osten är på sitt vis berömd. De flesta restauranger erbjuder en lokal meny, så du bara kan luta dig tillbaka och njuta, gärna tillsammans med ett glas av öns eget vin. Känner du för en utmaning ska du prova det lokala ölet Pietra, där kastanj är en av ingredienserna.

Upptäck Korsika

Eftersom tågstationen ligger mitt i L'Île-Rousse är det bara att hoppa på tåget och resa ut på upptäcktsfärd. Tåget tar dig tvärs över ön, till Calvi, Bastia eller Korsikas huvudstad Ajaccio, där du kan besöka huset där Napoleon föddes. Givetvis kan du stanna till i någon av de små byarna längs vägen för lunch eller bara för att du är nyfiken. Vill du hellre gå till fots finns flera vandringsleder som börjar i L'Île-Rousse för att ta dig ut i öns vackra landskap, genom små byar och längs med urgamla åsnestigar.
Bra att veta
  • Fina stränder
  • Lokala restauranger

Våra kunder om L'Île-Rousse

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL L'Île-Rousse