Se hotell (11)

Resor till Bastia

Välkommen på en resa till Bastia, en stad som har allt man kan önska sig av en lyckad semester: stränder, nöjen och exklusiv shopping. Med Ving bor du centralt nära Rue Napoleon eller det chica Place Saint Nicolas.
På din resa till Bastia möts du av en stad med gamla anor, grundad av Genua i slutet av 1300-talet. På en höjd ovanför den gamla hamnen tronar fästningen som givit staden dess namn och längs de smala, slingrande gatorna i stadens äldre delar blandas arkitektur från medeltiden och framåt. Men Bastia är också en modern metropol, Korsikas ekonomiska huvudstad och ett populärt resmål bland trendkänsliga resenärer, som allt oftare väljer att resa hit. Detta märks inte minst på shoppingutbudet längs Rue Napoleon eller på de förstklassiga restauranger som finns överallt i staden. Men det kanske bästa med Bastia är storleken. Det tar inte mer än någon dag att bekanta sig med den, och sedan kan man lätt ta sig runt till fots, gärna med en paus på en skuggig bar på något av stadens många vackra torg.

Smaken av Korsika

Korsika har sitt eget kök, varken franskt eller italienskt, utan något mittemellan, präglat både av närheten till havet och till naturen. Kastanjer är ett vanligt inslag i olika rätter på restaurangerna i Bastia, liksom vilt, och den korsikanska osten lämnar ingen oberörd. Ett bra sätt att bekanta sig med den korsikanska kokkonsten är att helt enkelt beställa någon av de lokala menyer som de flesta restauranger erbjuder. Till detta dricker man naturligtvis öns eget vin, eller –om man känner sig lite äventyrlig under sin resa- en flaska Pietra, det lokala ölet där kastanj är en av ingredienserna.

Sol och bad i Bastia

Strax söder om Bastia ligger Plage d'Arinella, en av öns vackraste stränder. Här finns det gott om plats på stranden och de klippiga vikarna är som gjorda för snorkling i det kristallklara vattnet. I anslutning till stranden finns också ett vattensportcenter för den som vill segla eller vindsurfa.

Upptäck Korsika

Bastia är en utmärkt bas om man vill upptäcka mer av ön. Härifrån kan man resa med tåg hela vägen ner till Ajaccio, men det går naturligtvis bra att stanna längs vägen, i universitetsstaden Corse mitt på ön, eller i någon av de andra större eller mindre byarna och städerna längs vägen. På turistinformationen finns information om vandringsleder så du lätt kan planera en kortare eller längre vandring i Korsikas vackra natur.
Bra att veta
  • Strand och stad
  • Centrala hotell
  • Lokala restauranger
  • Bra shopping

Våra kunder om Bastia

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Bastia