Se hotell (5)

Resor till Calvi

Calvi är kanske mest känt för sin svepande strand, som lockar besökare från hela Europa att resa hit under sommarmånaderna.
Calvi ligger på Korsikas norra kust, och domineras av det gamla citadellet som vakat över staden sedan medeltiden. Nedanför det ligger hamnen, där nöjesbåtar från hela Medelhavet trängs med de lokala fiskebåtar som förser restaurangerna med råvarorna till kvällens menyer. Under kvällen är det gott om folk i Calvis gränder, och runt hamnen pågår nattlivet fram till småtimmarna.

Calvi är ett av Korsikas mest internationella resmål, och man kan lika gärna höra norska, tyska eller holländska som man kan höra den franska och italienska som hör hemma på ön. Alla är välkomna att resa hit för att koppla av på Calvis långa sandstrand eller att ta ett glas lokalt rosévin i solnedgången medan man betraktar kvällens boulespel på någon av stadens många bouleplaner.

Ät gott i Calvi

Musslor, havskräftor och andra skaldjur finns på flesta menyer, liksom den lokala favoriten vildsvin. Öns kök är en blandning av det italienska och det franska, med en typiskt korsikansk ton. Kastanjer är en populär ingrediens, i kakor, grytor och till och med i det lokala ölet Pietra, vilket sägs ge det en extra hög krona. De flesta restauranger erbjuder en lokal meny, så du bara kan luta dig tillbaka och njuta, gärna tillsammans med ett glas av öns eget vin.

Flyg till Korsika

När du bokar en resa till Calvi hos Ving flyger du med reguljärflyg, vilket betyder att du själv kan bestämma både av- och hemresedag. Dessutom kan du välja bland ett tiotal hotell, centralt, nära stranden, eller bägge delar. På så vis kan du vara säker på att få en resa som passar både dig och ditt resesällskap.

Bastia, Ajaccio och mycket mer

Ett enkelt sätt att ta sig runt på Korsika är att ta tåget. Från Calvi kan du resa över till både Bastia och öns huvudstad Ajaccio, med stopp längs vägen om du känner för det. Ta med dig vandringsskorna, här finns flera fina vandringsleder som visar dig det bästa av öns dramatiska natur. Om du föredrar något mer elegant kan vi rekommendera Rue Napoleon i Bastia, vars shoppingutbud inte gör någon besviken.
Bra att veta
  • Kilometerlånga sandstränder
  • Barnvänliga stränder
  • Lokala restauranger
  • Bra nattliv

Våra kunder om Calvi

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Calvi