Se hotell (3)

Resor till Makadi Bay

I Makadi Bay kan du bo direkt vid stranden. Reser du med barn är Grand Waterworld Makadi ett bra val.
Cirka 30 kilometer söder om Hurghada ligger Makadi Bay, en lugn semesterort som passar dig som vill resa på en avkopplande sol- och badsemester nära havet. Oavsett om du ska resa med eller utan barn. I motsats till Hurghada finns fantastiska koraller direkt vid stranden i Makadi Bay, så passa på att upptäcka den fantastiska världen under vattenytan. Makadi Bay kännetecknas av sina stora hotell och utanför hotellen är nöjeslivet stillsamt. I centrum av Makadi Bay finns några få souvenirbutiker, ett apotek och en bank. Hit tar du dig genom att ta en promenad längs stranden eller med taxi. För ett större utbud av restauranger, shopping och nöjesliv rekommenderar vi en tur till Hurghada.

Bo vid stranden – nära korallreven

Makadi Bay är känt för sin snorkling och dykning, och här kan man snorkla ut till reven direkt från stranden. När du bokar din resa med Ving till Makadi Bay bor du nära eller alldeles intill den långa och härliga sandstranden. Oavsett vilket av våra hotell du väljer har du tillgång till snorkling i absolut världsklass. Antingen direkt från hotellstranden eller inom ett par hundra meters promenadavstånd. Vid Makadi Bay breder Röda havet ut sig i hela sin prakt med sitt klara härliga vatten. Den vita sandstranden inbjuder till sol och bad och den skönaste formen av motion är att strosa längs vattenbrynet. En kvällstur på strandpromenaden kan också rekommenderas.

Barnvänliga hotell i Makadi Bay

Ska du resa med barn bor du bra på Grand Waterworld Makadi. Här finns både barnklubb och vattenland. All Inclusive ingår i priset, precis som strandläget där du kan gå direkt från hotellet ut på stranden för en dag fylld av sol och bad.

Hotell för vuxna i Makadi Bay

Reser du utan barn bor du bra på Makadi Beach Resort, med ett rymligt poolområde och strandläge. Naturligtvis ingår All Inclusive även här, så du kan koppla av och bara njuta av sol, bad och semester.
Bra att veta
 • Hotell med vattenpark
 • Hotell för vuxna
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsäkert
 • Spännande utflykter
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Makadi Bay

Stränder
Makadi Bay är känt för sin snorkling och dykning. Här finns fina korallrev, klart vatten och ett rikt undervattensliv. Sandstranden inbjuder till sol och bad och den skönaste formen av motion är att strosa längs vattenbrynet. Även en kvällstur längs strandpromenaden rekommenderas. När du bokar en resa till Makadi Bay med Ving bor du nära eller alldeles intill den långa sandstranden. I direkt anslutning till hotellen kan du se koraller och vackra fiskar i havet. De flesta av hotellen har privata stränder, så om du skulle vilja besöka en strand på ett hotell som du ej bor på, går det oftast bra genom att betala en avgift.

Sharm el Naga

Cirka tre mil söder om Makadi Bay ligger stranden Sharm el Naga. Stranden är perfekt för dig som vill snorkla från land – precis utanför stranden väntar revet. Här finns restaurang, volleybollnät och uthyrning av handdukar och snorklingsutrustning. För att besöka stranden behöver du betala inträde. Hit kan du ta dig på egen hand med taxi.
Läs mer om stränder i Egypten.
Mat, dryck och nattliv
I Makadi Bay är det mest All Inclusive-hotellen med sina restauranger som gäller. De flesta hotellen har även à la carte-restauranger som håller en högre prisnivå. För ett större utbud av restauranger rekommenderar vi en tur till Hurghada. Hurghada erbjuder restaurangen som serverar traditionell mat som falafel, kebab och fuul såväl som internationella rätter från världens olika hörn. Det finns restauranger i alla prisklasser och det är vanligt att man ger 10 procent i dricks.
I Makadi Bay erbjuds ett lugnare nattliv med lokal underhållning på hotellen.
Läs mer om nattliv i Egypten.
Shopping
Utbudet av butiker i Makadi Bay är begränsat och det finns enbart några få souvenirbutiker, ett apotek och en bank. För ett större utbud av shopping rekommenderar vi en tur till Hurghada. Där kan du shoppa på flera olika sätt – den lokala marknaden, i små butiker i basaren och i taxfreeaffärer.
Läs mer om shopping i Egypten.
Sport och Träning
I Makadi Bay kan du om så önskas ha en aktiv semester.

Snorkling och dykning

Makadi Bay är känt för sin snorkling och dykning. Precis utanför stranden i Makadi Bay finns ett korallrev. Här bjuds det på snorklingsmöjligheter med klart vatten och rikt undervattensliv.

Golf

Madinat Makadi Golf och denna fina 18-hålsbana har par 72 med minimum handikapp på 36. Golfbil, golfklubbor och annan utrustning finns för uthyrning.

The Cascades Golf and Country Club ligger i Soma Bay cirka 20 kilometer söder om Makadi. Banan har 18 hål, par 72 samt erbjuder golfbil, golfklubbor och annan utrustning för uthyrning.
Aktiviteter och sevärdheter

Temaparken Mini Egypt Park

Upptäck historiska egyptiska landmärken i miniatyrformat. En temapark för hela familjen.
Makadi Bay är en perfekt utgångspunkt för utflykter, både heldagsturer och dagsutflykter. Vi rekommenderar dig att åka på en spännande utflykt så får du ut mer av din semester. I vårt stora urval av utflykter finns något för alla och det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving.
Utflykter
Pyramiderna och Kairo 1 dag
Pyramiderna och Kairo 1 dag
Upplev Egyptens unika historia och kultur! Heldagsutflykt från tidig morgon till sen kväll där vi bland annat besöker Sfinxen och pyramiderna. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
City Tour
City Tour
Vår fullmatade stadstur med shopping och sevärdheter ger dig under en perfekt start på semestern! Halvdagsutflykt där te eller läsk ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari
Jeepsafari
En spännande och fartfylld halvdagsutflykt med jeep genom öken. Vi besöker också en beduinby och provar att rida på dromedarer. Middag med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Orange Bay
Orange Bay
En heldagsutflykt till havs fylld med sol, bad och fantastisk snorkling. Du får även besöka Orange Bay på idylliska ön Giftun Island. Lunch samt alkoholfria drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Seatrip
Seatrip
Följ med på en snorklingstur till ett av världens bästa dyk- och snorklingsområden! Heldagsutflykt där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Luxor över dagen
Luxor över dagen
Ta tillfället i akt och upplev några av världens främsta byggnadsverk, besök Konungarnas dal och njut av Karnaktemplets skönhet. Heldagsutflykt från tidig morgon till sen kväll. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
I Makadi Bay finns inga lokala bussar, men från hotellen i Makadi Bay in till New Hurghada går bussar flera gånger om dagen. Observera att de flesta hotell tar ut en avgift för bussresan. Hotellen har också egen taxiservice till Sekalla, Hurghada centrum. Du kan också ta dig runt med lokaltaxi.

Taxi

Hotellen i Makadi Bay har ofta en privat taxiservice. Boka i receptionen, helst dagen innan. Priserna är alltid fasta. Taxin väntar utanför grinden till hotellområdet på avtalad tid.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Egyptiska pund (EGP). Gångbar valuta på resmålet är EGP, USD och euro. Ta med dig EGP, så att du slipper dålig växlingskurs på plats. Uttagsautomat finns på hotellområdet och i Hurghada. De vanligaste korten accepteras på resmålet. Observera att det inte går att växla skandinaviska valutor i Egypten.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 V

Språk

Arabiska och engelska

Övrigt

Taxfreeutbudet på flygplatsen är begränsat. Drickssystemet är utbrett, det är vanligt att lämna några egyptiska pund i dricks. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Makadi Bay under vinterhalvåret.

Flyget landar på Hurghadas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Makadi Bay. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker med buss eller minibuss beroende på antal gäster. Restiden från flygplatsen i Hurghada till ditt hotell är ca 30-45 minuter (ca 30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
20°9°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
21°10°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°12°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • april
28°15°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • maj
32°18°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
35°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
36°23°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
36°23°
12
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
33°22°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
31°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
27°16°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
22°11°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Makadi Bay
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.