Se hotell (4)

Resor till Makadi Bay

I Makadi Bay kan du välja mellan flera högklassiga och barnvänliga hotell, med Family Garden-hotellet Grand Waterworld Makadi i spetsen.

Ca 30 kilometer söder om Hurghada ligger Makadi Bay, en lugn och trevlig semesterort som passar dig som vill resa på en avkopplande sol- och badsemester nära havet. Oavsett om du ska resa med eller utan barn. I motsats till Hurghada finns fantastiska koraller direkt vid stranden i Makadi Bay, så passa på att upptäcka den fantastiska världen under vattenytan. Makadi Bay kännetecknas av sina stora och fina hotell, som erbjuder det mesta som du kan tänkas behöva. Utanför hotellen finns dock inte särskilt mycket att göra. I centrum av Makadi Bay finns några få souvenirbutiker, ett apotek och en bank. Hit tar du dig genom att ta en promenad längs stranden eller med taxi. För ett större utbud av restauranger, shopping och nöjesliv rekommenderar vi en tur till Hurghada.

Bo vid stranden – nära korallreven

Makadi Bay är känt för sin snorkling och dykning, och här kan man snorkla ut till reven direkt från stranden. När du bokar din resa med Ving till Makadi Bay bor du nära eller alldeles intill den långa och härliga sandstranden. Oavsett vilket av våra hotell du väljer har du tillgång till snorkling i absolut världsklass. Antingen direkt från hotellstranden eller inom ett par hundra meters promenadavstånd. Vid Makadi Bay breder Röda havet ut sig i hela sin prakt med sitt klara härliga vatten. Den vita sandstranden inbjuder till sol och bad och den skönaste formen av motion är att strosa längs vattenbrynet. En kvällstur på strandpromenaden kan också rekommenderas.

Barnvänliga hotell i Makadi Bay

Ska du resa med barn bor du allra bäst på vårt Family Garden-hotell Grand Waterworld Makadi. Här finns både barnklubb och ett fantastiskt vattenland. All Inclusive ingår i priset, precis som strandläget där du kan gå direkt från hotellet ut på stranden för en härlig dag fylld av sol och bad.

Hotell för vuxna i Makadi Bay

Reser du utan barn bor du bäst på Makadi Beach Resort, med ett spektakulärt poolområde och perfekt strandläge. Naturligtvis ingår All Inclusive även här, så du kan koppla av och bara njuta av sol, bad och semester.

Bra att veta
 • Family Garden med vattenpark
 • Hotell för vuxna
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsäkert
 • Spännande utflykter
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Makadi Bay

Väder
 • januari
20°9°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
21°10°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°12°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • april
28°15°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • maj
32°18°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
35°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
36°23°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
36°23°
12
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
33°22°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
31°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
27°16°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
22°11°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
Stränder
Makadi Bay är känt för sin snorkling och dykning. Här finns fantastiska korallrev, klart vatten och ett rikt undervattensliv. Den vita sandstranden inbjuder till sol och bad och den skönaste formen av motion är att strosa längs vattenbrynet. Även en kvällstur längs strandpromenaden rekommenderas.
När du bokar en resa till Makadi Bay med Ving bor du nära eller alldeles intill den långa och härliga sandstranden. I direkt anslutning till hotellen kan du se koraller och vackra fiskar i havet precis utanför flesta av hotellen har privata stränder, så om du skulle vilja besöka en strand på ett hotell som du ej bor på, går det oftast bra genom att betala en avgift.

Sharm el Naga

Cirka tre mil söder om Makadi Bay ligger stranden Sharm el Naga. Stranden är perfekt för dig som vill snorkla från land – precis utanför stranden väntar revet. Här finns restaurang, volleybollnät och uthyrning av handdukar och snorklingsutrustning. För att besöka stranden behöver du betala inträde. Hit kan du ta dig på egen hand med taxi.

Old Vic Beach

Old Vic Beach är en sandstrand i New Hurghada, nära Marriott hotell. Här finns olika vattensporter mot avgift. På stranden finns även en restaurang där man kan köpa mat och dricka. För att besöka stranden behöver du betala inträde.

Papas Beach Club

Papas Beach Club är en strandklubb i den nya marinan i Hurghada med bassäng och en mindre strand med volleybollnät. Loungemusik spelas i högtalarna och här finns också möjlighet att köpa mat och dryck. Här måste du betala inträde.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till Makadi Bay med Vings charterresor i vinterhalvåret.

Flygen landar på flygplatsen i Hurghada.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Makadi Bay. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker med buss eller minibuss beroende på antal gäster. Restiden från flygplatsen i Hurghada till ditt hotell är ca 30-45 minuter (ca 30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Makadi Bay är det mest All Inclusive-hotellen med sina restauranger som gäller. De flesta hotellen har även bra à la carte-restauranger, som dock håller en högre prisnivå. För ett större utbud av restauranger rekommenderar vi en tur till Hurghada. Hurghada erbjuder restaurangen som serverar traditionell mat som falafel, kebab och fuul såväl som internationella rätter från världens olika hörn. Det finns restauranger i alla prisklasser och det är vanligt att man ger 10 procent i dricks.

Mat och dryck i Egypten

Egypten är kanske inget känt "matland", som till exempel Italien, Frankrike eller Thailand. Det inhemska köket baseras på bröd, bönor och grönsaker. Till detta serveras vanligtvis fisk, kyckling eller nötkött. Eftersom större delen av befolkningen är muslimer finns inget griskött på menyerna. Undantag finns visserligen, finare restauranger och stora hotell serverar ibland griskött. Priserna ligger förhållandevis lågt, så du får mycket för pengarna.

Typiska egyptiska maträtter

Fuul
Favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, ägg och lök för att krydda till det hela. Fuul serveras i en portionsskål och äts ihop med bröd och grönsaker.

Ta´amiya
En blandning av kikärtor och kryddor som steks ihop till små bullar, detsamma som det vi hemma kallar falafel. Om man lägger fuul och ta´amiya tillsammans med tomater i ett pitabröd, har man ett utmärkt snack eller lättare lunch.

Tahina
En dip av sesamfrön, olja, vitlök och citron som kan läggas på pitabröd, som tillbehör till en varmrätt eller som sås på ta´amiya
....

Kofta
Malet kött, blandat och stekt med kryddor - ser ut som avlånga köttbullar och kan vara ganska kryddstarka. Kofta kallas även shish kebab.

Kebab
Detsamma som kofta, men köttet är inte malet utan skuret i tunna strimlor.

Firakh
Kyckling som oftast äts grillad tillsammans med grönsaker. Kan även ätas som gryta med tomatsås och grönsaker.

Molokhiyya
En av de få, äkta egyptiska rätterna – det är en grön tjock soppa som är gjord på bladgrönsaker, ris och vitlök. Soppans bas utgörs oftast av kyckling eller nötkött.

Dryck i Egypten

De flesta drycker som finns hemma finns även här: Läskedrycker, juice, kaffe, te etc. Vad gäller alkoholhaltiga drycker finns de att köpa överallt där det finns turister. Det vill säga på de flesta barer, restauranger och hotell. Kom dock ihåg att Egypten är ett muslimskt land, där huvuddelen av befolkningen inte dricker alkohol. Priserna kan därför vara relativt höga på grund av höga skatter på import.

Fruktjuice
Frukt- och grönsaksjuicer finns att köpa i alla de slag (lite beroende på säsong) i små kiosker, på caféer, restauranger, hotell och barer
....

Öl
Det finns fyra lokala märken: Meister, Sakkara, Stella och Luxor. Dessutom kan man få tag på Heineken, som licensbryggs i Egypten. De flesta hotell har även ett utbud av importerade ölmärken. De är dock betydligt dyrare än de lokala.

Vin
Det finns ett antal egyptiska röda och vita viner. Populärt är bland annat Grand Marquis, ett halvtorrt vitt vin, Omar Khayyam, ett torrt rött vin och det röda Obelisque. Grand Marquis räknas som ett bra vin och finns både som vitt, rött och rosé. De lokala vinerna har utvecklats mycket under de senaste åren och är högst drickbara. Ett tips är att börja med att beställa ett glas innan du beställer in en hel flaska.

Sprit
De flesta välkända spritmärkena finns att köpa i taxfreebutiker (måste dock göras under dina första 48 timmar) och på de stora hotellen och restaurangerna. Egyptierna gör också egna blandningar av t.ex. whisky och gin, men det är inte äkta vara. Kom ihåg passet om du ska handla taxfree.

Te och kaffe
I Egypten dricker man mycket te och kaffe. Det är de två drycker som toppar den egyptiska dryckeslistan. Shay, eller te, serveras i glas. Traditionellt läggs tebladen i vattnet när det kokar. Detta görs för att få ut den bästa smaken. Teet dricks med mycket socker, vanligtvis 2–3 stora teskedar till ett glas, men ofta får man sockret vid sidan om. De vanligaste tesorterna är Yellow label och pepparmintste.

Ahwa, eller kaffe, kan serveras på två vis. Det ena är turkiskt kaffe och det andra är vanligt nescafé. Det turkiska kaffet ska vara "svart som natten och sött som kärleken". Det dricks ur små porslinskoppar och är väldigt starkt. Ibland kryddat med kardemumma. Kaffet innehåller mycket socker då det kokas tillsammans med socker. Oftast erbjuds ändå socker vid sidan om.

Dricksvatten

Alla områden en bit från floden Nilen har problem med vattenförsörjningen och detta är ett av de stora projekt som Egypten arbetar med. De flesta hotell har vattenledningar direkt till hotellet, men de flesta privata hus hämtar fortfarande vatten med tankbil. Det är därför inte ovanligt med vattenavbrott och kvaliteten på vattnet är inte alltid så bra. Delar av kranvattnet i Hurghada kommer från Röda havet och har genomgått avsaltning och filtrering. Detsamma gäller för Luxor och Assuan, men här kommer vattnet från Nilen. Du bör aldrig dricka kranvatten som inte är kokt. Om du är känslig, använd flaskvatten även när du borstar tänderna.
Egypten har inte samma intensiva nattliv som turistorterna vid Medelhavet och kvällsunderhållning anordnas på de flesta hotellen. Men det finns ändå ett hyfsat utbud av barer och klubbar här och det bästa nattlivet hittar du i Sekalla, Hurghada. Vid nya marinan i Sekalla ligger flera trevliga barer och på vissa spelas livemusik och erbjuder möjligheten att sjunga karaoke. Här öppnar klubbarna vanligtvis runt klockan 22.00.

Egyptiska caféer – ett populärt kvällsnöje

Ett populärt kvällsnöje, inte minst bland egyptierna själva, är att sätta sig på ett egyptiskt café, eller coffee shop som det kallas här. Oftast sitter man på mattor på sanden och serveras te eller kaffe och en vattenpipa. Vattenpiporna kan beställas i en mängd olika smaker. I Hurghada finns gott om coffeeshops, framför allt i Sekalla.
Shopping
Utbudet av butiker i Makadi Bay är begränsat och det finns enbart några få souvenirbutiker, ett apotek och en bank. För ett större utbud av shopping rekommenderar vi en tur till Hurghada. Där kan du shoppa på flera olika sätt – den lokala marknaden, i små butiker i basaren, i en vanlig supermarket och i taxfreeaffärer. I Hurghada finns det också butiker med fasta priser, ofta märkesbutiker som Levi´s, Adidas och Nike. I matbutiker och på apotek prutar man inte.

Snabbköp

Nästan alla större hotell har ett eget snabbköp, men det finns också några sådana i Sekalla, downtown och New Hurghada. Det är hit du ska gå om du behöver hygienartiklar, vatten, matvaror och sådant.

Basar

I basarerna finner du lokala varor och artiklar. Det basarområde som anses störst och bäst ligger i samma stadsdel som souken, i Al Dahar, fast på motsatt sida av vägen. Här hittar du kryddor, vattenpipor, papyrus, magdansartiklar, mässing och mycket annat. Försäljarna kan vara mycket påstridiga och går ganska långt för att få in dig i butiken. Försök hålla dig kall och visa inte för mycket intresse i varorna. Kom ihåg att pruta ordentligt om du ser något du vill köpa.

Marknaden – souken i Hurghada

Souk är det arabiska ordet för marknad, och finns i nästan alla städer. I Hurghada ligger den i en stadsdel som kallas El Dahar (downtown). Den håller öppet varje dag, så länge solen är uppe. Morgonen är bäst om du ska handla grönsaker eller frukt, och det enklaste sättet att ta sig hit är genom att åka taxi. Kom ihåg att avtala taxipriset först, om du vill slippa obehagliga överraskningar. Minibuss är ett billigare alternativ.

Senzo Mall

Senzo Mall är ett shoppingcenter med mängder av butiker. Det finner du i New Hurghada, inte långt från Sunrise Mamlouk Palace hotell. Här finns du skobutiker, några underklädesbutiker samt märkesbutiker som Calvin Klein, Adidas, Levis och Quicksilver, bland många andra. Här finns också leksaksbutiker, elektronik, accessoarer och en food court med olika restauranger. Här finns också ett stort snabbköp.

Souvenirer från Egypten

Det mest typiskt egyptiska souvenirerna är alabasterfigurer, papyrusmålningar, miniatyrkopior av antika föremål och monument, kopior av antika smycken, guldsmycken och vattenpipor. Listan kan göras lång. Priserna stiger ju närmare man kommer de mest de mest besökta monumenten, men de finns ofta i andra affärer.

Papyrus
De gamla egyptierna utvecklade både framställning och hantering av papyrus till en konst, en konst som lever vidare än idag
.... Överallt kan du hitta handmålade papyrus, ofta med motiv hämtade ur den faraoniska traditionen. Både pris och kvalitet varierar mycket, försök undvika de maskintryckta varianterna.

Vattenpipor (shishas)
Vattenpipor finns i många olika varianter. Det bästa är att gå till en riktig shishabutik. Kontrollera att alla delar följer med och att du förstår shishan ska hanteras. En rulle kol och ett paket tobak brukar följa med. Mer kol och tobak kan du köpa billigt på de flesta basarer och i snabbköp.

Guld
I Egypten kan du köpa bra guld, 18 karat till riktigt bra priser. Välj en seriös butik.

Parfymessens
Flera stora parfymhus hämtar sina råvaror från Egypten, och här kan du blanda din egen doft. Det är bäst att gå runt hos olika försäljare innan du bestämmer dig. Kvaliteten och priset varierar mycket, och glöm inte att pruta.

Bomull
Bomull från Egypten räknas bland den bästa i världen.

Shopping i Egypten

Egypten är ett fantastiskt shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier etc. Däremot finns här få internationella klädbutiker eller modekedjor. De bästa fynden gör du istället i de gamla stadsdelarna eller en bit utanför städerna, på marknader och basarer. Glöm inte att pruta. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset med 50 procent. Generellt är butikerna i turistområdena öppna kl. 10.00-22....00. Under fredagar håller vissa butiker stängt. De allra flesta basarer och turistbutiker är däremot öppna.

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta! I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Antikviteter

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Försäljare

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta. I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Utförselförbud

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Taxfree

Inom 48 timmar efter ankomsten till Egypten kan du handla taxfreevaror i speciella taxfreebutiker, glöm inte passet! Hör med oss var närmaste butik finns.
Aktiviteter och sevärdheter
Makadi Bay är känt för sin snorkling och dykning. Precis utanför stranden i Makadi Bay finns ett vackert korallrev. Här bjuds det på fantastiska snorklingsmöjligheter med klart vatten och rikt undervattensliv.

Andra aktiviteter

Förutom sol och bad finns en hel del andra aktiviteter som kitesurfing, vindsurfing och ridning att prova på. Det finns också bowlingbana i Hurghada samt tre 18-håls golfbanor för den golfintresserade. En golfbana ligger i Soma Bay, en i El Gouna och en här i Makadi. Det finns även en 9-hålsbana i New Hurghada.
Hur du tar dig runt
I Makadi Bay finns inga lokala bussar, men från hotellen i Makadi Bay in till New Hurghada går bussar flera gånger om dagen. Observera att de flesta hotell tar ut en avgift för bussresan. Hotellen har också egen taxiservice till Sekalla, Hurghada centrum. Du kan också ta dig runt med lokaltaxi.

Minibuss

Minibussar kör skytteltrafik dygnet runt mellan de olika delarna av staden. Detta är det billigaste sättet att ta sig runt i Hurghada. Allt du behöver göra är att stå vid sidan av vägen och vinka. Fråga inte om priset i förväg. När du kliver av ger du pengar till bussföraren eller hans assistent som sitter vid dörren, du bör ha jämna pengar. Minibussarna kan också användas som taxi. Då kör direkt dit du ska utan att plocka upp andra passagerare, men det kostar naturligtvis mer.

Taxi

Hotellen i Makadi Bay har ofta en privat taxiservice. Boka i receptionen, helst dagen innan. Priserna är alltid fasta. Taxin väntar utanför grinden till hotellområdet på avtalad tid.
När du åker "vanlig" taxi i Hurghada är det bäst att avtala priset med chauffören innan ni åker iväg. Betala inte förrän du kommit fram och var noga med sedlarnas valör. Ett vanligt trick är att chauffören försöker lura dig att du har förväxlat 50 piaster (öre) med 50 EGP.

Buss

Busstationen i Hurghada ligger i El Dahar, och varje bussbolag har ofta en egen terminal. Bussar går till bland annat Assuan, Luxor och Kairo. Standarden på bussarna varierar mellan de olika bolagen, men en tumregel är att ju mer biljetten kostar desto högra är standarden. Det finns bara ett begränsat antal platser för turister på bussarna, så det är en god idé att boka biljett i god tid.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Turistvisum krävs och gäller i 30 dagar. Kostnaden för visumet är 25 USD och ingår i resans pris för Vings charterresor. Visumet fås vid ankomst till landet i form av ett frimärke i passet. Observera att det kan ta lite tid med visum och bagage. För mer information hänvisar vi till Egyptens ambassad på telefon 08-459 98 70.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Egypten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Egyptiska pund (EGP). Gångbar valuta på resmålet är EGP, USD och euro. Ta med dig EGP, så att du slipper dålig växlingskurs på plats. Uttagsautomat finns på hotellområdet och i Hurghada. De vanligaste korten accepteras på resmålet. Observera att det inte går att växla skandinaviska valutor i Egypten.

Tidsskillnad

+ 1 timme

El

220 V

Språk

Arabiska och engelska

Övrigt

Taxfreeutbudet på flygplatsen är begränsat. Drickssystemet är utbrett, det är vanligt att lämna några egyptiska pund i dricks. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Makadi Bay är ett barnvänligt resmål. Stränderna är i regel långgrunda, hotellen har bra faciliteter och priserna är ganska låga, både på mat och dryck. Dessutom älskar egyptierna barn. Så ta inte illa upp om någon klappar din skyddsling på huvudet. De vill bara visa sin uppskattning.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns i de flesta större snabbköp, men inte alltid i de små butiker som ligger vid hotellen. Sortimentet av barnmat är mindre än i Sverige.

Restaurangbesök

I Makadi Bay går det fint att ta med sig barn på restaurang. Det finns oftast både barnstolar och barnvänlig mat.

Aktiviteter för barn

På de flesta större hotellen erbjuds barnen lekplatser och andra aktiviteter. Även vattenlandet Grand Waterworld Makadi passar perfekt för hela familjen.
SÖK DIN RESA TILL Makadi Bay
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.