En kontinent i miniatyr

Denna utflykt är något av det bästa i vårt utflyktsprogram och ett måste för alla som vill se mer än hotellen och stränderna. Gran Canaria är som en skattkammare full av överraskningar. Följ med oss på en resa över hela ön så ska vi visa några av dem.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Söndag - från oktober körs utflykten även på onsdagar.
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08.00-17.00.
 • Pris:
  64 EUR per vuxen, 32 EUR per barn.

  Lunch samt vatten, en öl eller ett glas vin ingår.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  En extra tröja eftersom det ofta är kyligt uppe i bergen året runt. Kontanter om du vill köpa något i marknadsstånden.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi kör från den torra sydsidan via Fataga-dalen. Resan går genom djupa dalar, enorma vulkankratrar och gröna skogar. Vi passerar palmlundar och idylliska byar som omges av gröna ängar, kaktusar eukalyptus- och mandelträd. Vi kör vidare upp till en av de högsta punkterna och ner till den subtropiska norra sidan. På så vis har vi fått uppleva fyra olika klimatzoner. Nästan mitt på ön, vid Cruz de Tejeda, stannar vi vid några små marknadsstånd där får vi smaka på och handla lokala godsaker.

Vi äter lunch i natursköna omgivningar i byn Valleseco med utsikt utöver öns religiösa center, byn Teror, dit turen sedan fortsätter.

I öns mest besökta kyrka, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, bevaras öns skyddshelgon Pinjemadonnan som vakar från sin vackra silvertron.

Det här är en innehållsrik dag full av naturupplevelser där guiden berättar mycket mer om Gran Canaria, dess kultur och historia än det du vanligtvis kan läsa om i reseböcker.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.