Se hotell (12)

Resor till Key West

En resa till Key West, Floridas sydligaste juvel av Florida Keys-öarna, känns mer som att resa till Västindien, och stämningen är mer västindisk än amerikansk.

Key West är en charmig småstad som alltid lockat konstnärer och äventyrare, och en favoritplats för gay-kulturen. Efter en skön dag på stranden drar sig de flesta ner till kajen och livliga Mallory Square för att se på solnedgången och gatuartisternas uppvisningar. Stadsdelen Old Town är en annan favorit med härlig atmosfär, kulturmärkta hus och ett trevligt restaurang- och nöjesutbud. Likaså shoppinggatan Duval Street och den världsberömde författaren Ernest Hemingway hem med tillhörande museum.

Bo på stranden

Om du väljer att resa till Key West kan du se fram mot att bo på stranden, bara några steg från en inbjudande simtur. Hos Ving hittar du flera hotell som ligger både centralt i Key West och ändå intill närmaste strand. I hotellutbudet finns både familjehotell och lyxhotell med olika hjärtan.

Skräddarsy din resa till Key West

Till Key West reser du reguljärt med Ving och därför kan du själv bestämma när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan såklart också boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Key West. Hyrbil är lika med frihet, så passa på att ö-hoppa och gör utflykter till andra spännande platser längs Florida Keys-öarna.

Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Kombinera resmål
 • Centrala hotell
 • Bra pris på hyrbil
 • Valfri reslängd
 • Resor året runt
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Key West

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
23°19°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • februari
24°19°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • mars
25°20°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
26°22°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
28°24°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
30°26°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
31°26°
9
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
31°26°
9
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • september
30°26°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • oktober
28°24°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
25°22°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
24°19°
7
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
Stränder
Det finns flera mindre stränder i närheten av Key West.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-13 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Key West kan du resa med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på Miamis flygplats eller på flygplatsen i Key West.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen i Key West till hotellen är ca 10 minuter (ca 4 kilometer), beroende på trafik. Från Miami är den ca 4 timmar (ca 260 kilometer) med bil.
Mat, dryck och nattliv
I Key West finns ett bra utbud av restauranger och barer.
Det finns ett bra utbud av nöjen för alla smaker i Key West. Du måste ha fyllt 21 år för att komma in på barer och klubbar.
Shopping
I Key West finns det flera butiker och affärer. Beroende på aktuell dollarkurs går det att fynda, särskilt kläder och elektronik är ofta billigare än i Sverige.
Aktiviteter och sevärdheter
I Key West finns gott om aktiviteter, och de flesta utövas på eller under vattenytan. Här kan du ägna dig åt bland annat vindsurfing, kitesurfing, snorkling, dykning och djuphavsfiske.
Hur du tar dig runt
Det vanligaste sättet att ta sig runt i Florida är med hyrbil. Det går även att ta taxi, vilket brukar vara något billigare än i Sverige.
Fakta

Vår service

Vistelsen i USA är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I Florida förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Eurocard, Mastercard och Visa.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). Det går förstås också bra att betala kontant.
De flesta hotellen är byggda på 1950-talet. Standarden är inte lika hög som vi är vana vid från Medelhavsländerna (gäller framför allt hotell med två eller tre hjärtan). Tv och luftkonditionering är standard.
Hotell och omgivningar är inte anpassade för rörelsehindrade. Drickssystemet är utbrett. Ca 15 procent i dricks är normalt. Topless accepteras inte på allmänna badplatser. Läs även Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Key West
Doubletree by Hilton Grand Key Resort
Doubletree by Hilton Grand Key Resort
Key West, Florida, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 14 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 14 dec 2019, 1 vecka
Casa Marina A Waldorf Astoria Resort
Casa Marina A Waldorf Astoria Resort
Key West, Florida, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 15 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 15 dec 2019, 1 vecka
Sök din resa till Key West