Resor till German Grand Prix

Den ursprungliga Hockenheim-banan byggdes som en testbana för Mercedes-Benz, eftersom de behövde en bana för höghastighetstester inför Tripoli Grand Prix.

Den var närmare åtta kilometer lång och utformad med två svagt svängda raksträckor med utdragna kurvor i vardera änden. När man senare godkände en plan att bygga en autobahn tvärs genom banan gav regeringen en betydande summa pengar till Hockenheim som kompensation.

Denna summa användes till att bygga en ny bana, den nu så berömda Hockenheimring, som skär genom skogen innan den svänger in på den underbara stadiondelen, där man uppförde stora läktare.
 
År 2002 tog man bort de långa sträckorna genom skogen, och banans utformning förändrades kraftigt. Trots klagomål på att banan förlorat mycket av sin karaktär blev det första loppet på den nya banan en stor succé, och banan har prenumererat på en plats i F1-kalendern sedan dess.
 
Och med de senaste årens framgångar för den lokala hjälten Sebastian Vettel, och självklart även Mercedes eget stall – så har German Grand Prix på Hockenheim blivit ett av de mest stämningsfulla loppen under säsongen, där jublet från fansen i stadion ibland överröstar ljudet från motorerna.

German Grand Prix

Boka din resa till German Grand Prix och upplev Formel 1-loppet Live.

Biljettkategorier

I grundpriset ingår så kallade 'Inner Grandstand Lower'-biljetter.
 
Denna läktare finns på insidan av Motodrom-området. Du har bra utsikt av den korta rakan framför läktaren, Sachskurve och svängen framför Südtribüne A. Observera att utsikten från de lägre raderna är begränsad.
 
Mot tillägg kan du boka biljetter på 'North Grandstand Lower' - läktaren eller 'Mercedes Grandstand Upper' läktaren:
 
North Grandstand Lower
Denna läktare ger bra sikt över start- och målsträckan, samt när bilarna kör ut från depån och genom den första svängen. Observera att utsikten från de lägre raderna är begränsad.
 
Mercedes Grandstand Upper
Denna läktare ligger på insidan. Du kommer se bilarna när de kommer från den långa och snabba Parabolika-rakan rätt till Spitzkehre. De övre sektionerna av denna läktare ger utmärkt överblick över banan.

Alla gäster får varsitt välkomstpaket med biljettficka, öronpluggar, regnponcho, solkräm och penna i en praktisk påse.

Mer information om resan

Transport mellan flygplatsen och hotellet ingår inte.

Transport till Formel 1-banan
I ditt Formel 1-paket ingår biljett till lördagens kvalificering och till huvudloppet på söndagen.
Transport med buss mellan ditt hotell och Formel 1-banan ingår också, liksom reseledarservice (engelsktalande). Restiden från hotellet till banan är cirka en timme. Återresan till hotellet efter loppet tar cirka två timmar.

Vår service

Du reser på egen hand. Men det finns representanter för Sportsbreaks på resmålet, som du kan kontakta om det blir nödvändigt. Telefonnummer finns i dina resehandlingar.
 
 

Fler Formel 1-resor