berg på Gran Canaria

Vandra på

Gran Canaria

Vandra på Gran Canaria

Om du vill ha mer än sol och bad på semestern kan vi rekommendera vandring på Gran Canaria. Utsikterna är verkligen fantastiska, och det finns totalt över 800 kilometer vandringsleder på Gran Canaria att utforska. Tack vare öns läge och höjd över havet finns flera klimatzoner, vilket medför att landskapet ändras fort och mycket. Under en dagsetapp passerar du oftast flera olika klimatzoner med väldigt varierande naturupplevelser.

Att vandra på Gran Canaria är speciellt på många sätt. Därför rekommenderar vi att du vandrar med en guide, som är väl bekant med väderförhållandena och vandringslederna på Gran Canaria. Vi har goda erfarenheter av Rocky Adventures, som vi har samarbetat med i flera års tid. På deras dagsutflykter följer det alltid med minst två skandinavisktalande guider. De lånar ut ryggsäckar, vandrarstavar och vindjackor samt hyr ut vandrarskor. Kontakta din Vingvärd på resmålet för mer information om vandring på Gran Canaria.

Varför ska du vandra på Gran Canaria?

  • Över 800 kilometer vandringsled av varierande svårighetsgrad
  • Unik vandring som sträcker sig över flera klimatzoner
  • Fina naturupplevelser i en artrik miljö
  • Klimatet är behagligt året runt
  • Här finns erfarna bergsguider med god lokalkännedom
  • Här finns ett av Gran Canarias bästa familjehotell respektive vuxenhotell

Exempel på vandringar på Gran Canaria

Rekommenderade hotell för vandring

Vila ut dig efter en härlig vandring på Gran Canaria

Sunprime Atlantic View
Sunprime

Sunprime Atlantic View

På Sunprime får du en lugn och behaglig vuxensemester. Här finns inte mindre än tre uppvärmda pooler och du har fri tillgång till gym och SATS-klasser. Passa gärna på att köpa till hotellets populära frukostbuffé eller prisvärda måltidspaket.

Sunwing Arguineguín Seafront
Sunwing

Sunwing Arguineguín Seafront

På Sunwing får hela familjen en bra semester. Här finns ett stort, härligt poolområde och gott om aktiviteter. Vill du ha det extra bekvämt kan du köpa till smarta måltidspaket.