Bergsvandring Camino de la Plata

Det här är en fin vandring med varierad natur och fantastiska vyer. Det är också en av våra mest populära vandringar. Camino de la Plata, eller Silverleden, är en del av Caminos Reales som består av ett nätverk av leder som idag finns över hela Gran Canaria.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Onsdag med start 16/10.
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 07.30-17.00.
 • Pris:
  60 EUR per vuxen, 60 EUR per barn.

  Mat och dryck ingår inte. Ta med matsäck då det inte finns möjlighet att köpa något längs med leden. Transport ingår från resmålen på södra sidan av Gran Canaria.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Minst 1,5 liter vatten och matsäck (på vägen upp i bergen stannar vi vid en supermarket om du vill komplettera) samt solkräm. Vi rekommenderar att du har bra skor att vandra i och att du klär dig i flera tunna lager med vind- och regntäta ytterplagg. Du kan låna ryggsäck och vandringspinne samt hyra vandringsskor vid vandringens start om du inte själv har det med dig.
 • Övrigt:
  Vandringarna är 6-12 km och tar 4-5 timmar. Det medföljer alltid minst två guider så du har möjlighet att på dagen välja den sträcka och det tempo som passar dig. God hälsa och kondition krävs för att vara med på alla bergsvandringar. Notera att vandringen går på relativt hög höjd väder och temperatur kan variera (från 4 till 25 grader). Utflykten arrangeras från den 16/10 2024.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Även om leden uppstod för flera hundra år sedan är den än idag en stor upplevelse. Den stenlagda serpentinstigen som tar oss upp på högplatån, byggdes av en rik godsägare i området på 1800-talet, för att förbättra det redan existerande nät av leder och kontakten mellan de norra och södra delarna av ön.

Vägen är kallmurad, vilket innebär att ingen cement har använts utan stenarna har staplats på varandra i sektioner. Denna vackra lilla väg har klarat väder och vind i över 200 år, vilket säger en hel del om den gamla tidens ingenjörskonst.

Vi åker buss upp till drygt 1000 meter över havet, innan vi därifrån tar oss vidare till fots. I bergen råder en påtaglig och avkopplande tystnad. Vi packar upp vår medhavda matsäck och njuter av den storslagna utsikten, som sträcker sig till grannöarna vid klart väder, och kanske ända till Afrika om vi har tur.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.