Rocky Adventure - Vandring Teror

Häng med på en arrangerad vandringstur i de vackra och karaktäristiska Kanariska bergen och dalarna. En dag fylld med natur, intryck och upplevelser. Perfekt för vandringsentusiaster! Utflykten går under vinterhalvåret.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Fredag (under vinterhalvåret).
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08.00-17.15.
 • Pris:
  60 EUR per vuxen, 60 EUR per barn.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Vatten, matsäck och solkräm.
 • Övrigt:
  OBS! God hälsa och kondition krävs för att vara med på alla vandringar. Var uppmärksam på att turen gå på relativt höga höjder. Du som bor i Las Palmas behöver själv ordna med transport till turens startplats på sydkusten.
 • Så här bokar du:
  Utflykten bokar du enkelt och smidigt på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
En troende kanarier kommer troligtvis någon gång i sitt liv pilgrimsvandra till den charmiga och högt belägna byn Teror, öns religiösa centrum. Här finns öns mest besökta kyrka, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, som bevarar öns skyddshelgon: Pinjemadonnan som vakar från sin vackra silvertron. Pilgrimsvandringen sker natten mellan den 7 och 8 september för att hedra jungfru Maria som uppenbarade sig i ett pinjeträd för två bybor år 1481. Kyrkan byggdes sedan på platsen och byn byggdes upp runt kyrkan.

Men det är inte bara pilgrimsleder som leder till byn Teror, utan det finns också många gamla handelsvägar som möts här. Här uppe i bergen hittar du också flera av Gran Canarias dricksvattenkällor som rinner ner genom dalar och raviner mot byn. Den rika tillgången på vatten gör att området alltid är grönt och blomstrande och fortsätter vara ett viktigt jordbruksområde.

Vi vandrar på en av de många vandringslederna som ligger i anslutning till byn och upplever olika naturtyper, grotthus, häftiga dalgångar och mysiga små byar. Vi både startar och avslutar vandringen i Teror och när vi ändå är här avslutar vi turen med några goda tapas och något uppfriskande att dricka.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.