The Red Canyon

Följ med på en härlig utflykt längs södra Gran Canaria där du får uppleva spektakulär natur och historia. Vi besöker bland annat platser som beboddes av Gran Canarias urbefolkning och den charmiga byn Santa Lucía de Tirajana som har en lång och spännande historia.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Måndag , tisdag och fredag.
 • Längd:
  Heldagsutflykt
 • Pris:
  98 EUR per vuxen, 78 EUR per barn.

  Lunch samt enklare smakprov från lokala producenter ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Tåliga och bekväma kläder, stängda sportskor, badkläder, handduk, en uppsättning torra kläder, regnjacka eller tröja, solkräm, 1,5 L vatten och något enklare att äta som smörgås, frukt etc.
 • Övrigt:
  Under dagen vandrar vi cirka 2 km. Turen rekommenderas inte för gravida eller personer som nyligen haft skador. Barn under 18 år får delta i turen med vuxet sällskap. Max 2 barn kan följa med per utflykt.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vårt första stopp på utflykten är den charmiga byn, Santa Lucía Tirajana, som med sina vita hus har en lång historia när det kommer till bi- och olivodling. Här kan du även lära dig mer om Gran Canarias urbefolkning. Vi avslutar besöket i byns hantverksbutik där du kan köpa hantverk och smaka på lokala produkter.

Efter detta beger vi oss till pittoreska, El Ingenio de Santa Lucía, i Palm Tree Valley. Härifrån beger vi oss ut på en behaglig vandring i parken Barranco de la Sorrueda där du har panoramautsikt över Caldera de Tirajana. Även här har du möjlighet att smaka på lokalodlad frukt i skuggan av palmerna.

Efter en avkopplande stund i skuggan fortsätter vi till La Fortaleza. En av de sista platserna där Gran Canarias urbefolkning bodde och levde.

Vårt sista stopp på utflykten sker i fiskebyn Tufia där vi tar ett härligt bad i det klara vattnet. Här kan du se spännande grottformationer och tack vare det klara vattnet och den svarta sanden blir detta ett bad du sent kommer att glömma. Vill du uppleva livet under ytan finns möjlighet att låna snorklingsutrustning.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.