Se hotell (19)

Resor till Zanzibar

En resa till Zanzibar med dess vita stränder och spännande historia lockar alla solälskare, Ving erbjuder både hotell i norr och längs den vackra östkusten.

Zanzibar är en sagolik paradisö i Indiska oceanen med tropisk grönska, en djungel av kokospalmer och underbara stränder. En del är så orörda, att det enda ljudet du hör är suset i palmerna och Indiska oceanens vågor som rullar in över den vita korallsanden. Ibland cyklar en lokal fiskare förbi med råvarorna till kvällens middag, och då och då förnimmer du doften från någon av de kryddplantager som finns kvar från öns storhetstid, då den var ett centrum för världens kryddhandel.
På en resa till Zanzibar väntar vackra vyer, avkoppling och natursköna omgivningar.

Se dig omkring på Zanzibar

Under din resa till Zanzibar får du inte missa att besöka öns huvudstad, Zanzibar Town. Stadens äldre delar, Stone Town, är ett charmigt virrvarr av gränder, basarer och solblekta stenhus. Stadsdelen är så välbevarad och autentisk att den fått en välförtjänt plats på Unescos lista över världsarv. Från våra hotell på östkusten kan du ta dig hit på någon timme, och får dessutom se mycket längs vägen.

Vings resor till Zanzibar

Väljer du att resa till Zanzibar med Ving kan du välja mellan flera hotell på öns östkust, där Indiska Oceanens dyningar rullar in mot stränderna. Här kan du välja mellan hotell från tre till fem hjärtan, som alla har det gemensamt att de ligger på eller nära stranden. Ett av de mest populära hotellen är Breezes Beach Club & Spa, som består av flera mindre byggnader i en frodig trädgård alldeles intill stranden. Ett annat förslag är Baraza Resort & Spa, ett lyxhotell i marmor, mosaik och mässing som också det ligger alldeles vid Indiska Oceanens strand. Vill du hellre bo på Zanzibars norra spets, nära den lilla fiskebyn Nungwi, ska du ta en titt på DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi, där solnedgångarna är lika vackra som stranden.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell på stranden
 • Centrala hotell
 • Fina stränder
 • Historia
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Zanzibar

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
32°22°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • februari
32°22°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • mars
32°22°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • april
30°23°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • maj
30°22°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juni
29°21°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°20°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • augusti
29°19°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • september
30°18°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
31°19°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
31°20°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
31°22°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Under din resa till Zanzibar kan du förvänta dig fina, vita sandstränder, men badskor kan vara bra att ha eftersom korallbotten förekommer.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 12 timmar och 30 minuter från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Vi erbjuder reguljärt med Ving året runt. Flyget landar på Zanzibars flygplats.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Zanzibars flygplats till hotellen är ca 1 timme 10 minuter till 2 timmar (60-65 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Nattlivet på Zanzibar är lugnt. Vissa hotell arrangerar lokal underhållning.
Shopping
På Zanzibar finns det begränsat med shopping, men du kan köpa hem kryddor till bra priser från de många kryddodlingarna.
Aktiviteter och sevärdheter
Stone Town upptogs på Unescos världsarvslista 2000 som ett utmärkt exempel på en swahilisk handelsstad på den afrikanska östkusten. Palace Museum var sultanens residens mellan år 1911–1964, och användes som regeringskontor tills det öppnades som museum i mitten av 1990-talet. Här visas möbler och historia från sultanens tid. Utanför Zanzibar ligger f.d. fängelseön, Changu Island, där du får veta mer om slaveriets historia.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att ta sig runt på Zanzibar är genom att hyra en bil med chaufför. Vid bilkörning krävs internationellt körkort.
Fakta

Vår service

Ving har ingen representant på Zanzibar, vistelsen är på egen hand.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel.

Pass och visum

Visum är obligatoriskt för resor till Zanzibar. Svenska medborgare får visum på flygplatsen vid ankomst till en kostnad av ca 50 USD. Jämna pengar gör att hanteringen går fortare, men förbered dig ändå på att det kan vara lång kö och viss väntetid.
Resenärer med annat medborgarskap eller ursprung än svenskt ombeds kontakta Tanzanias Ambassad.

Vaccinationer

Malariaprofylax rekommenderas, samt hepatit och Gula febern. Om du mellanlandar eller reser mellan olika afrikanska länder, ta reda på alla länders vaccinationskrav. Kontakta en vaccinationsklinik i god tid före avresan. Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter Zanzibar

Myndigheterna har infört en infrastrukturskatt på övernattningar i Zanzibar. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas det ut en extra skatt. Skatten betalas direkt till hotellet vid incheckning.

Pris per person och natt: 1 USD

Avreseskatt betalas vid avresan från Zanzibar och kostnaden är 40 USD (okt 2015) som betalas kontant. De flesta flygbolag har dock skatten inkluderad i flygpriset och du behöver då inte betala något extra på flygplatsen.

Valuta och betalning

Tanzanian shilling (TZS). USD är gångbart. Eurocard, MasterCard och Visa accepteras på hotellen.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +1 timme. Vintertid: svensk tid +2 timmar.

El

240 V, adapter behövs (engelsk variant). En liten ficklampa och extra batterier är bra att ha med, särskilt om du ska på safari.

Språk

Officiellt språk är engelska, nationellt språk är Kiswahili, därutöver ett fyrtiotal lokala språk.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Myndigheterna i Tanzania har infört ett totalförbud mot plastpåsar, undantag för till exempel komposterbara påsar som används av sanitära eller medicinska skäl. All försäljning och bruk av sådana ska upphöra snarast. Besökare ombeds se till att eventuella medförda plastpåsar antingen tas om hand på hotellet, eller tas med tillbaka hem.
Erbjudanden till Zanzibar
Uroa Bay Beach Resort
Uroa Bay Beach Resort
Zanzibar, Tanzania
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 7 jun 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 7 jun 2020, 9 dagar
DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi
DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi
Zanzibar, Tanzania
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Halvpension
 • Avresa 12 apr 2020 från Stockholm
Halvpension
Stockholm, 12 apr 2020, 9 dagar
Sea Cliff Resort and Spa Hotel
Sea Cliff Resort and Spa Hotel
Zanzibar, Tanzania
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Halvpension
 • Avresa 28 apr 2020 från Stockholm
Halvpension
Stockholm, 28 apr 2020, 9 dagar
Sök din resa till Zanzibar