Utflykter, Palma stad

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Valldemossa & Sóller – kan bokas hemifrån

Valldemossa & Sóller – kan bokas hemifrån

Besök två av Mallorcas mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller med buss. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

I bergskedjan Serra de Tramuntana finns det en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger den mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans väninna, som tillbringade en kall och regnig vinter i byn.

När vi närmar oss Valldemossa söderifrån möts vi av en underbar utsikt över byn, där de traditionella husen nästan ser ut att klamra sig fast vid varandra. Efter en stillsam promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, som ramas in av vackra hus och praktfull växtlighet, får du en stund på egen hand. Passa på att njuta av en kopp kaffe på torget eller utforska den gamla bykärnan.

Härifrån tar bussen oss genom gamla olivlundar utmed kusten. Utsikten mot bergen på den ena sidan och över det blå Medelhavet på den andra är oslagbar!

Därefter går turen till den franskinspirerade byn Sóller. Där går vi ombord på en av de mysiga spårvagnarna som tar oss vidare ner till hamnbyn Puerto de Soller. På vägen passerar vi en del av de grönskande citrusplantager som har gjort Sóller så berömt.

Det här är en tur för den kräsne Mallorcaresenären.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch och måltidsdryck ingår inte.

Entré:
Biljett till spårvagn ingår i utflyktspriset.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, vattenflaska och kamera. Under vissa perioder kan det vara lite kyligt i Valldemossa, ta därför med en varmare tröja.

Tid:
Heldag (ca kl. 09.00- 17.00).

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Liten vandring i Valldemossa och lite längre promenad i Sóller. Om du har någon typ av rörelsehinder bör du rådfråga Vingvärden innan bokning för råd. Turen går mellan april och september, kontakta oss för exakta datum.

Grottur med besök i Manacor - kan bokas hemifrån

Grottur med besök i Manacor - kan bokas hemifrån

Underjordisk mystik, Majoricapärlor och lokal marknad. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Dagen börjar med ett stopp i den gamla hantverksstaden Manacor. Staden har blivit världsberömd för sin framställning av Majoricapärlor, som ansens vara de finaste konstgjorda pärlorna i världen. Endast äkta och odlade pärlor kommer före i rang. Här får vi se hur de skimrande pärlorna tillverkas av glas och fiskfjäll. Stadens måndagsmarknad är värt ett besök. Här kan du bland annat fynda allt från hantverk, kläder, skor och souvenirer till blommor.

Därefter går turen till Hamsgrottorna som upptäcktes 1905. Vi smyger ner i mörkret, förbi mystiska hålor och enorma grottor. Det ekar när vattendropparna långsamt faller ner på glänsande stalagmiter. I taket kan vi se stalaktiter som bildar... ja, vad? De säregna formationerna sätter igång fantasin.

Längst ner i grottorna finns en underjordisk sjö, Venice-sjön. Här stannar vi upp och får lyssna till en vacker och stämningsfull konsert. Ljuset släcks och fram mellan klipporna glider upplysta båtar tyst och stilla med musiker ombord.

Vi avslutar dagen med ett besök på en keramik- och likörfabrik, där vi får provsmaka ett stort antal olika likörer. Besöket är ett utmärkt tillfälle att få provsmaka öns egen likör, palo, och den speciella örtlikören, hierbas.

Turen går mellan april och september

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch och måltidsdryck ingår ej.

Frukost/lunch på egen hand
Lunch kan köpas på Sa Gruta Restaurant. Vi stannar ca 1 timme i Sa Gruta.

Entré:
Entré till Cuevas/Hamsgrottorna ingår.

Bra att ta med:
Varm tröja, bra skor att promenera i, vattenflaska och kamera.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00- 17.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Många trappor och nivåskillnader i grottorna. Det kan vara halt på grund av fukt eller vatten som droppar ner. Personer med någon typ av rörelsehinder bör rådfråga Vingvärden innan bokning.

Son Amar

Son Amar


En festlig kväll med underhållning i världsklass på legendariska Son Amar!

Läs mer Dölj

Denna anrika herrgård har sedan 1963 varit hem för många uppskattade och spektakulära kvällsshower som gett besökarna fängslande upplevelser. Son Amar är känt för att erbjuda artister från världens alla hörn - tillsammans utgör de en fantastisk mix av underhållare som bjuder på en oförglömlig kväll.

Årets magiska koreografi innehåller en fantastisk blandning av olika stilar och kulturer från öst till väst, som öppnar våra hjärtan och sinnen, samtidigt som den bjuder på en blandning av internationell dans och musik, hissnande akrobatik, härliga komiska inslag, en het flamencoshow i världsklass och mycket mer.

Ta chansen att få uppleva Son Amars fantastiska show, helt klart en föreställning i världsklass.

Vi erbjuder ett biljettalternativ med transport "GOLD" från de flesta av våra resmål.

Mat och dryck:
Trerätters middag och måltidsdryck ingår.

Tid:
Avresa från hotellen ca kl. 17.30-18.30. På Son Amar ca 19.00–00.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Marknad, vin och tapas från syd - kan bokas hemifrån

Marknad, vin och tapas från syd - kan bokas hemifrån

Se mer av Mallorca. Följ med på marknader, upp i bergen och ner till Puerto Pollensa. Lätt lunch ingår.

Läs mer Dölj

Under denna heldagstur åker vi norrut, längs med bergskedjan Tramuntana, tillsammans med vår skandinavisktalande guide som kommer att vara med oss hela dagen. Vi börjar med ett besök i byn Puerto Pollensa för att se den lokala marknaden. Här samlas lokalbefolkningen för att prata om veckans händelser och handla färska grönsaker. Här får du tid på egen hand för att hinna uppleva den lokala atmosfären i lugn och ro.

Runt lunchtid stannar vi till hos vår samarbetspartner PuroWool. Här serveras lunch samtidigt som de presenterar sina produkter. Om du blir intresserad av någon av produkterna kan du beställa till ett rejält reducerat pris.

Efter besöket i norr styr vi en bit tillbaka mot syd men svänger av till byn Inca och ett besök till vingården, Bodegas Munar. Här tar vi oss en vandring genom vinplantagen upp till själva bodegan där vi får en inblick i hjärtat av vinprocessen innan vi sätter oss ner för höjdpunkten att få provsmaka olika viner med tapas som tilltugg. Vår trevliga värdinna som driver denna familjeägda vingård berättar brinnande om sitt stora intresse som är vin. Det finns möjligheter att även handla med sig något av de viner man provsmakat.

Efter att vi upplevt den härliga atmosfären på vingården tar vi oss tillbaka ner mot sydkusten.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
I samband med PuroWools presentation serveras lättare lunch och dryck och på bodegan serveras 3 olika viner och lättare tapas tilltugg.

Bra att ta med:
Bekväma skor och badkläder om man vill ta ett dopp i Puerto Pollensa.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Denna utflykt presenteras i samarbete med PuroWool, en av Skandinaviens ledande tillverkare av sängprodukter. I och med samarbetet kan vi erbjuda denna utflykt till ett reducerat pris, mindre än hälften av det ordinarie försäljningspriset.

Magic Katamaran

Magic Katamaran

Vad vore en Medelhavssemester utan en dag ute på det stora blå?

Läs mer Dölj

Passa på att njuta av en dag ute på böljan den blå med katamaranen Magic som utgår från Palma. Beroende på hur vindarna blåser åker vi antingen öster- eller västerut och stannar till på ställen man bara når med båt.

Under dagen får vi möjlighet att svalka oss i havet och utforska livet under ytan med hjälp av snorkelutrustning som finns att låna på båten. Medan vi badar och snorklar förbereder besättningen dagens lunch som vi sen njuter av ombord.

Måltider och dryck:
I priset ingår en lättare lunch tillsammans med ett glas vatten/sangria. Mer dryck finns att köpa på båten.

Bra att ta med:
Badkläder, solkräm och pengar.

Övrigt
Priset varierar beroende på om du väljer med eller utan transport.

Vi förbehåller oss rätten att ändra resrutterna vid dåligt väder.

Historiska Alcudia & Vin

Historiska Alcudia & Vin

Upplev mer av vackra Mallorca! Höga berg, smala gränder, spännande butiker och besök på en vingård är bara något av allt vi hinner under dagen. Lätt lunch, dryck och vinprovning ingår.

Läs mer Dölj

Under denna heldagstur åker vi norrut, längs med bergskedjan Tramuntana, tillsammans med vår skandinavisktalande guide som kommer att vara med oss hela dagen. Vi börjar med ett besök i den gamla delen av Alcudia. Här får du utforska gränderna på egen hand och leta efter trevliga smultronställen. Det finns flera små butiker och arkitekturen är väl värd att studeras på närmare håll. Passa också på att ta en promenad uppe på stadsmuren.

Runt lunchtid stannar vi till hos vår samarbetspartner PuroWool. Här serveras lunch samtidigt som de presenterar sina produkter. Om du blir intresserad av någon av produkterna kan du beställa till ett rejält reducerat pris.

Efter besöket i norr fortsätter vi via Pollensa upp mot Tramuntanabergen till vingården ”Mortitx”, vackert belägen i en dalgång 390 meter över havet. Vi vandrar genom vinplantagen upp till själva bodegan. Här får vi en inblick i själva vinprocessen samt provsmakning av tre olika viner med tapas som tilltugg. Det finns även möjlighet att även handla med sig något av de viner man provsmakat.

Efter att vi upplevt den härliga atmosfären på vingården tar vi oss tillbaka ner mot sydkusten.

Mat och dryck:
I samband med PuroWools presentation serveras lättare lunch och dryck och på bodegan serveras 3 olika viner och lättare tapas tilltugg.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.30-15.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma skor.

Övrigt:
Denna utflykt presenteras i samarbete med PuroWool, en av Skandinaviens ledande tillverkare av sängprodukter. I och med samarbetet kan vi erbjuda denna utflykt till ett reducerat pris, mindre än hälften av det ordinarie försäljningspriset.