Se hotell (28)

Resor till Salou

Salou Àr en av de största badorterna i Costa Dorada och under din resa kan du njuta av fantastiska gyllene sandstrÀnder och en vacker palmkantad strandpromenad.

Salou Àr ett riktigt semesterparadis för oss nordbor med ett milt klimat och en av Spaniens lÀngsta turistsÀsonger, vilket gör att du kan resa hit frÄn tidig vÄr till sen höst. De lÄnggrunda strÀnderna gör Salou extra populÀrt bland barnfamiljer. I centrum Àr det liv och rörelse och hÀr finns mÄnga restauranger, barer och caféer. Salou har idag vuxit ihop med grannorten Cambrils som har en liten pittoresk hamn och Àldre charmiga kvarter. Gillar du roliga Àventyr finns en av Europas ledande nöjesparker, PortAventura World. Vill du uppleva storstadspulsen i Barcelona, kan du enkelt resa dit med direkttÄget pÄ bara cirka en och en halv timme.

Bad- och barnvÀnligt i Salou

Salou Àr kÀnt för sina breda och vÀlskötta strÀnder med finkornig sand, vilket passar perfekt för en resa med barn. PÄ den vÀstra sidan av hamnen ligger den kilometerlÄnga Playa Ponent, som kantas av mÄnga trevliga caféer. PÄ östra sidan ligger den lite lÀngre Playa Llevant, som bland annat har gym, beach volleyboll och lekplats. Om du Àr sugen pÄ vattensporter finns ett varierat utbud pÄ bÄda strÀnderna.

Mat och dryck i Salou

I Salou hittar du stort utbud av restauranger med mat frÄn vÀrldens alla hörn. Deras specialitet Àr förstÄs medelhavsmaten med mycket fÀrsk fisk och skaldjur. Prova Àven gÀrna traditionell spansk tapas under din resa. Vill du njuta av lokalt spanskt vin finns flera vÀlkÀnda vindistrikt i omrÄdet, dÀr bland annat Cava och Priorat framstÀlls.

BarnvÀnliga hotell i Salou

Om du ska resa med barn till Salou tipsar vi om nÄgot av vÄra Family Comfort-hotell; H10 Mediterranean Village och Blaumar Hotel. BÀgge ligger bara nÄgra minuter frÄn stranden, har fina poolomrÄden och du kan vÀlja det som passar bÀst för din resa; rum eller lÀgenhet.

Nöjesparker

Under sommarhalvÄret hÄller en av Europas absolut bÀsta nöjesparker öppet, med massor av Äkattraktioner för alla Äldrar. Gillar du berg- och dalbanor Àr PortAventura World helt rÀtt. HÀr finns nÄgra av de största och lÀngsta berg- och dalbanorna i Europa. För dig som hellre badar finns det mÀktiga vattenlandet PortAventura Caribe Aquatic, med en uppsjö av pooler och rutschbanor.

Salou nÀr det passar dig

Med Ving kan du resa till Salou Äret runt, och eftersom du reser med reguljÀrflyg bestÀmmer du sjÀlv nÀr du ska resa och hur lÀnge du ska vara borta. Du kan boka allt frÄn tre dagar och uppÄt.

Bra att veta
 • Fina strĂ€nder
 • Familjehotell
 • Bra restauranger
 • Valfri reslĂ€ngd
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Salou

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
13°6°
4
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
18°11°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
28°21°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
25°19°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
21°15°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
16°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
13°7°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
StrÀnder
Salou har flera vÀlskötta strÀnder med gyllengul finkornig sand. PÄ den vÀstra sidan av hamnen ligger den kilometerlÄnga Playa Ponent, som kantas av trevliga caféer. PÄ östra sidan ligger den lite lÀngre Playa Llevant, som bland annat har gym, beach volleyboll och lekplats. Vattensporter finns pÄ bÄda strÀnderna. LÀngs med vattnet gÄr den palmkantade strandpromenaden med ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Salou reser du reguljÀrt med Ving Äret runt. Flyget landar pÄ flygplatsen i Barcelona. Direktflyg finns frÄn Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljÀr paketresa till med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Barcelonas flygplats till Salou Àr ca 1 timme och 20 minuter (ca 95 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det finns mÀngder av restauranger, som serverar mat frÄn vÀrldens alla hörn. Medelhavsmaten, med bland annat fÀrsk fisk, Àr av hög kvalitet. Prova ocksÄ gÀrna Àkta spansk tapas tillsammans med nÄgot av de lokala vinerna.
Salou har bra nattliv, med ett stort utbud av barer och nattklubbar i olika stilar. HÀr finns nÄgot för alla.
Shopping
I Salou finns bra shopping; allt frÄn exklusiva klÀdaffÀrer, trendiga sportaffÀrer och moderna modekedjor till lokala butiker och marknader.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Golf och vattensporter Àr populÀra aktiviteter. HÀr finns Àven flera nöjesparker, bland annat PortAventura Park.
Hur du tar dig runt
Det Àr enklast att ta dig runt till fots eller med taxi i Salou. Med buss kan du bland annat resa till Barcelona och Girona. TÄget till Barcelona cirka en och en halv timme.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Spaniens ambassad pÄ telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Salou

De regionala myndigheterna tar ut en hotellskatt pÄ övernattningar i Salou. Skatten varierar beroende pÄ hotellkategori. Skatten betalas direkt till hotellet.

För 5-stjÀrniga hotell uppgÄr kostnaden till 2,48 euro per dygn och person.
För 4-stjÀrniga hotell Àr kostnaden 1,21 euro per dygn och person.
För 3-stjÀrniga hotell och övriga, Àr kostnaden 0,72 euro per person och dygn.

Barn/ungdomar som inte fyllt 17 Är Àr undantagna frÄn skatten. Vings klassificering kan skilja sig frÄn den officiella klassificeringen av hotellet, som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

SprÄk

I Spanien pratar befolkningen frÀmst spanska, men Àven katalan och mallorquin i vissa omrÄden. I turistomrÄdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen Àven engelska.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Salou