Se hotell (27)

Resor till Salou

Salou är en av de största badorterna i Costa Dorada och under din resa kan du njuta av fantastiska gyllene sandstränder och en vacker palmkantad strandpromenad.
Salou är ett riktigt semesterparadis för oss nordbor med ett milt klimat och en av Spaniens längsta turistsäsonger, vilket gör att du kan resa hit från tidig vår till sen höst. De långgrunda stränderna gör Salou extra populärt bland barnfamiljer. I centrum är det liv och rörelse och här finns många restauranger, barer och caféer. Salou har idag vuxit ihop med grannorten Cambrils som har en liten pittoresk hamn och äldre charmiga kvarter. Gillar du roliga äventyr finns en av Europas ledande nöjesparker, PortAventura World. Vill du uppleva storstadspulsen i Barcelona, kan du enkelt resa dit med direkttåget på bara cirka en och en halv timme. Gillar du historia ska du besöka Tarragonas amfiteater cirka 13 kilometer bort. Det är en av områdets mest uppseendeväckande romerska byggnader.

Bad- och barnvänligt i Salou

Salou är känt för sina breda och välskötta stränder med finkornig sand, vilket passar perfekt för en resa med barn. På den västra sidan av hamnen ligger den kilometerlånga Playa Ponent, som kantas av många trevliga caféer. På östra sidan ligger den lite längre Playa Llevant, som bland annat har gym, beach volleyboll och lekplats. Om du är sugen på vattensporter finns ett varierat utbud på båda stränderna.

Mat och dryck i Salou

I Salou hittar du stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Deras specialitet är förstås medelhavsmaten med mycket färsk fisk och skaldjur. Prova även gärna traditionell spansk tapas under din resa. Vill du njuta av lokalt spanskt vin finns flera välkända vindistrikt i området, där bland annat Cava och Priorat framställs.

Barnvänliga hotell i Salou

Om du ska resa med barn till Salou kan vi tipsa om H10 Mediterranean Village och Hotel Blaumar. Bägge ligger bara några minuter från stranden, har fina poolområden och du kan välja det som passar bäst för din resa; rum eller lägenhet.

Nöjesparker

Under sommarhalvåret håller en av Europas absolut bästa nöjesparker öppet, med massor av åkattraktioner för alla åldrar. Gillar du berg- och dalbanor är PortAventura World helt rätt. Här finns några av de största och längsta berg- och dalbanorna i Europa. För dig som hellre badar finns det mäktiga vattenlandet PortAventura Caribe Aquatic, med en uppsjö av pooler och rutschbanor.

Salou när det passar dig

Med Ving kan du resa till Salou året runt, och eftersom du reser med reguljärflyg bestämmer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Du kan boka allt från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
  • Fina stränder
  • Familjehotell
  • Bra restauranger
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Salou

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Salou