Se hotell (19)

Resor till Salou

Salou är en av de största badorterna i Costa Dorada och under din resa kan du njuta av fantastiska gyllene sandstränder och en vacker palmkantad strandpromenad.

Salou är ett riktigt semesterparadis för oss nordbor med ett milt klimat och en av Spaniens längsta turistsäsonger, vilket gör att du kan resa hit från tidig vår till sen höst. De långgrunda stränderna gör Salou extra populärt bland barnfamiljer. I centrum är det liv och rörelse och här finns många restauranger, barer och caféer. Salou har idag vuxit ihop med grannorten Cambrils som har en liten pittoresk hamn och äldre charmiga kvarter. Gillar du roliga äventyr finns en av Europas ledande nöjesparker, PortAventura World. Vill du uppleva storstadspulsen i Barcelona, kan du enkelt resa dit med direkttåget på bara cirka en och en halv timme.

Bad- och barnvänligt i Salou

Salou är känt för sina breda och välskötta stränder med finkornig sand, vilket passar perfekt för en resa med barn. På den västra sidan av hamnen ligger den kilometerlånga Playa Ponent, som kantas av många trevliga caféer. På östra sidan ligger den lite längre Playa Llevant, som bland annat har gym, beach volleyboll och lekplats. Om du är sugen på vattensporter finns ett varierat utbud på båda stränderna.

Mat och dryck i Salou

I Salou hittar du stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Deras specialitet är förstås medelhavsmaten med mycket färsk fisk och skaldjur. Prova även gärna traditionell spansk tapas under din resa. Vill du njuta av lokalt spanskt vin finns flera välkända vindistrikt i området, där bland annat Cava och Priorat framställs.

Barnvänliga hotell i Salou

Om du ska resa med barn till Salou tipsar vi om något av våra Family Comfort-hotell; H10 Mediterranean Village och Blaumar Hotel. Bägge ligger bara några minuter från stranden, har fina poolområden och du kan välja det som passar bäst för din resa; rum eller lägenhet.

Nöjesparker

Under sommarhalvåret håller en av Europas absolut bästa nöjesparker öppet, med massor av åkattraktioner för alla åldrar. Gillar du berg- och dalbanor är PortAventura World helt rätt. Här finns några av de största och längsta berg- och dalbanorna i Europa. För dig som hellre badar finns det mäktiga vattenlandet PortAventura Caribe Aquatic, med en uppsjö av pooler och rutschbanor.

Salou när det passar dig

Med Ving kan du resa till Salou året runt, och eftersom du reser med reguljärflyg bestämmer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Du kan boka allt från tre dagar och uppåt.

Bra att veta
 • Fina stränder
 • Familjehotell
 • Bra restauranger
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Salou

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
13°6°
4
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
18°11°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
28°21°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
25°19°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
21°15°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
16°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
13°7°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
Stränder
Salou har flera välskötta stränder med gyllengul finkornig sand. På den västra sidan av hamnen ligger den kilometerlånga Playa Ponent, som kantas av trevliga caféer. På östra sidan ligger den lite längre Playa Llevant, som bland annat har gym, beach volleyboll och lekplats. Vattensporter finns på båda stränderna. Längs med vattnet går den palmkantade strandpromenaden med ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Salou reser du reguljärt med Ving året runt. Flyget landar på flygplatsen i Barcelona. Direktflyg finns från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa till med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Barcelonas flygplats till Salou är ca 1 timme och 20 minuter (ca 95 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det finns mängder av restauranger, som serverar mat från världens alla hörn. Medelhavsmaten, med bland annat färsk fisk, är av hög kvalitet. Prova också gärna äkta spansk tapas tillsammans med något av de lokala vinerna.
Salou har bra nattliv, med ett stort utbud av barer och nattklubbar i olika stilar. Här finns något för alla.
Shopping
I Salou finns bra shopping; allt från exklusiva klädaffärer, trendiga sportaffärer och moderna modekedjor till lokala butiker och marknader.
Aktiviteter och sevärdheter
Golf och vattensporter är populära aktiviteter. Här finns även flera nöjesparker, bland annat PortAventura Park.
Hur du tar dig runt
Det är enklast att ta dig runt till fots eller med taxi i Salou. Med buss kan du bland annat resa till Barcelona och Girona. Tåget till Barcelona cirka en och en halv timme.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Salou

De regionala myndigheterna tar ut en hotellskatt på övernattningar i Salou. Skatten varierar beroende på hotellkategori. Skatten betalas direkt till hotellet.

För 5-stjärniga hotell uppgår kostnaden till 2,48 euro per dygn och person.
För 4-stjärniga hotell är kostnaden 1,21 euro per dygn och person.
För 3-stjärniga hotell och övriga, är kostnaden 0,72 euro per person och dygn.

Barn/ungdomar som inte fyllt 17 år är undantagna från skatten. Vings klassificering kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Salou