Se hotell (29)

Resor till Benidorm

Boka en resa till Benidorm, och njut av det hÀrliga klimatet, det varierade nöjesutbudet och de fantastiska strÀnderna.

Benidorm ligger i Alicante-provinsen, vid Costa Blanca pÄ Spaniens östkust. Varje Är vÀljer folk frÄn hela Europa att resa hit för att njuta av ett solsÀkert klimat, ett nöjesutbud som slÄr det mesta och nÄgra av Europas i sÀrklass bÀsta strÀnder. DÀrför Àr Benidorm ett resmÄl som passar för alla, oavsett resesÀllskap. StrÀnderna Àr barnvÀnliga och du kan sjÀlv vÀlja i hur hög grad du vill ta del av nöjeslivet, som Àr i vÀrldsklass. I Benidorm finns det ocksÄ en mÀngd restauranger, sÄvÀl internationella som mer lokala. Gillar du shopping behöver du inte heller bli besviken, hÀr finns hundratals butiker med allt frÄn souvenirer till mÀrkesklÀder.

Sol och bad

StrÀnderna i Benidorm Àr verkligen nÄgonting alldeles extra. De tvÄ huvudstrÀnderna, Levante och Poniente, Àr breda, lÄnggrunda och tÀckta av finkornig sand. Under högsÀsong kan det bli trÄngt nÀrmast vattnet, men eftersom strÀnderna Àr sÄ breda Àr det inga problem att hitta din egen plats under solen. Vid strÀnderna erbjuds alla vattensporter du kan tÀnka dig. Allt frÄn beachvolleyboll och vattenskidor till vindsurfing och parasailing.

Resa utan barn till Benidorm

Om du ska resa utan barn till Benidorm finns det flera hotell att vÀlja bland. Ett tips Àr det lyxiga The Level At Meliå Villaitana, som ligger mellan tvÄ golfbanor ett litet stycke utanför Benidorm. HÀr kan du vÀlja bland fem olika restauranger, du kan ta en eftermiddag i hotellets spa, koppla av vid nÄgon av hotellets pooler, eller helt enkelt ta det lugnt och njuta av hotellets utmÀrkta faciliteter. Vill du bo nÀrmare bÄde stranden och centrum rekommenderar vi Sol Costa Blanca, eller Flash Hotel, ocksÄ de med förstklassiga faciliteter och en mer vuxen atmosfÀr.

BarnvÀnliga hotell i Benidorm

Naturligtvis finns det ocksÄ hotell för dig som ska resa med barn till Benidorm. BÄde Sol Pelícanos Ocas och det lite mer exklusiva Meliå Villaitana vÀlkomnar bÄde smÄ och stora besökare med ljusa rum, gott om plats och hÀrliga poolomrÄden.

SkrÀddarsy din resa till Benidorm

NÀr du bokar en resa till Benidorm med Ving flyger du reguljÀrt, vilket betyder att du sjÀlv kan bestÀmma nÀr du ska resa och hur lÀnge du ska vara borta. En lÄnghelg? En vecka? Eller kanske bara en skön weekend? Du vÀljer det som passar dig bÀst.

Att se och göra

Benidorm Ă€r ett Mecka för golfare. HĂ€r finns en mĂ€ngd fina banor att vĂ€lja mellan, flera av dem nĂ€ra Vings hotell. Om du ska resa med familjen kan vi ocksĂ„ rekommendera nĂ„gon av Benidorms fem temaparker. Aqualandia Ă€r Spaniens största vattenland med vattenrutschbanor och attraktioner av hög klass. Terra Natura Ă€r ett zoo med över 1500 djur och pĂ„ Mundomar kan du stifta nĂ€rmare bekantskap med havsdjur av alla slag. Även om Benidorm i första hand Ă€r uppbyggt kring turism finns hĂ€r ocksĂ„ Ă€ldre delar. Gamla stan Ă€r ett mĂ„ste, för att inte tala om alla de utsiktsplatser som erbjuder storslagna vyer. Att hyra en bil Ă€r ocksĂ„ en god idĂ©. Det finns mycket att se i nĂ€rheten och vill du ta en dagsutflykt kan du med fördel resa till storstĂ€derna Alicante och Valencia.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Hotell för vuxna
 • Fina strĂ€nder
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Benidorm

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
16°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
18°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
20°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
25°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
29°17°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
32°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
30°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
25°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
21°10°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
17°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
StrÀnder
I Benidorm finns det flera strÀnder. De bÄda huvudstrÀnderna Levante och Poniente Àr breda, lÄnga och barnvÀnliga.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

SĂ„ reser du hit - faktatext
Till Benidorm kan du resa med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Flyget landar pÄ Alicantes flygplats.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Alicantes flygplats till Benidorm Àr ca 50 minuter (ca 55 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Stort utbud av restauranger, allt frÄn enklare lokala till mer exklusiva internationella.
Nattlivet i Benidorm hÄller vÀrldsklass. Dygnet runt.
Shopping
I Benidorm finns ett stort utbud av butiker med all tÀnkbar shopping, allt frÄn souvenirer till mÀrkesklÀder.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Det finns mÄnga golfbanor att vÀlja mellan och vid strÀnderna erbjuds alla möjliga vattensporter.
Hur du tar dig runt
Buss, spÄrvagn och taxi. Att Äka taxi Àr förhÄllandevis billigt.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Spaniens ambassad pÄ telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

SprÄk

I Spanien pratar befolkningen frÀmst spanska, men Àven katalan och mallorquin i vissa omrÄden. I turistomrÄdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen Àven engelska.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Benidorm