Se hotell (30)

Resor till Benidorm

Boka en resa till Benidorm, och njut av det härliga klimatet, det varierade nöjesutbudet och de fantastiska stränderna.

Benidorm ligger i Alicante-provinsen, vid Costa Blanca på Spaniens östkust. Varje år väljer folk från hela Europa att resa hit för att njuta av ett solsäkert klimat, ett nöjesutbud som slår det mesta och några av Europas i särklass bästa stränder. Därför är Benidorm ett resmål som passar för alla, oavsett resesällskap. Stränderna är barnvänliga och du kan själv välja i hur hög grad du vill ta del av nöjeslivet, som är i världsklass. I Benidorm finns det också en mängd restauranger, såväl internationella som mer lokala. Gillar du shopping behöver du inte heller bli besviken, här finns hundratals butiker med allt från souvenirer till märkeskläder.

Sol och bad

Stränderna i Benidorm är verkligen någonting alldeles extra. De två huvudstränderna, Levante och Poniente, är breda, långgrunda och täckta av finkornig sand. Under högsäsong kan det bli trångt närmast vattnet, men eftersom stränderna är så breda är det inga problem att hitta din egen plats under solen. Vid stränderna erbjuds alla vattensporter du kan tänka dig. Allt från beachvolleyboll och vattenskidor till vindsurfing och parasailing.

Resa utan barn till Benidorm

Om du ska resa utan barn till Benidorm finns det flera hotell att välja bland. Ett tips är det lyxiga The Level At Meliá Villaitana, som ligger mellan två golfbanor ett litet stycke utanför Benidorm. Här kan du välja bland fem olika restauranger, du kan ta en eftermiddag i hotellets spa, koppla av vid någon av hotellets pooler, eller helt enkelt ta det lugnt och njuta av hotellets utmärkta faciliteter. Vill du bo närmare både stranden och centrum rekommenderar vi Sol Costa Blanca, eller Flash Hotel, också de med förstklassiga faciliteter och en mer vuxen atmosfär.

Barnvänliga hotell i Benidorm

Naturligtvis finns det också hotell för dig som ska resa med barn till Benidorm. Både Sol Pelícanos Ocas och det lite mer exklusiva Meliá Villaitana välkomnar både små och stora besökare med ljusa rum, gott om plats och härliga poolområden.

Skräddarsy din resa till Benidorm

När du bokar en resa till Benidorm med Ving flyger du reguljärt, vilket betyder att du själv kan bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta. En långhelg? En vecka? Eller kanske bara en skön weekend? Du väljer det som passar dig bäst.

Att se och göra

Benidorm är ett Mecka för golfare. Här finns en mängd fina banor att välja mellan, flera av dem nära Vings hotell. Om du ska resa med familjen kan vi också rekommendera någon av Benidorms fem temaparker. Aqualandia är Spaniens största vattenland med vattenrutschbanor och attraktioner av hög klass. Terra Natura är ett zoo med över 1500 djur och på Mundomar kan du stifta närmare bekantskap med havsdjur av alla slag. Även om Benidorm i första hand är uppbyggt kring turism finns här också äldre delar. Gamla stan är ett måste, för att inte tala om alla de utsiktsplatser som erbjuder storslagna vyer. Att hyra en bil är också en god idé. Det finns mycket att se i närheten och vill du ta en dagsutflykt kan du med fördel resa till storstäderna Alicante och Valencia.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Hotell för vuxna
 • Fina stränder
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Benidorm

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
16°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
18°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
20°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
25°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
29°17°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
32°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
30°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
25°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
21°10°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
17°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
Stränder
I Benidorm finns det flera stränder. De båda huvudstränderna Levante och Poniente är breda, långa och barnvänliga.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Så reser du hit - faktatext
Till Benidorm kan du resa med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Alicantes flygplats.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Alicantes flygplats till Benidorm är ca 50 minuter (ca 55 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Stort utbud av restauranger, allt från enklare lokala till mer exklusiva internationella.
Nattlivet i Benidorm håller världsklass. Dygnet runt.
Shopping
I Benidorm finns ett stort utbud av butiker med all tänkbar shopping, allt från souvenirer till märkeskläder.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns många golfbanor att välja mellan och vid stränderna erbjuds alla möjliga vattensporter.
Hur du tar dig runt
Buss, spårvagn och taxi. Att åka taxi är förhållandevis billigt.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Benidorm
Terralta Aparthotel
Terralta Aparthotel
Benidorm, Costa Blanca, Spanien
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 apr 2020 från Stockholm
Stockholm, 16 apr 2020, 1 vecka
Sol Pelícanos Ocasfamilycomfort
 • Barnvänligt
Sol Pelícanos Ocas
Benidorm, Costa Blanca, Spanien
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 1 apr 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 1 apr 2020, 1 vecka
Flash Hotelprimeselect
 • Passar vuxna
Flash Hotel
Benidorm, Costa Blanca, Spanien
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 16 apr 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 16 apr 2020, 1 vecka
Sök din resa till Benidorm