Hotell (12)

Resor till Qatar

Med Ving kan du resa till Qatar som ett stopp pÄ en lÀngre resa, eller som en spÀnnande kortsemester med sol, bad och spÀnnande kultur.

Även om detta Ă€r ett av den Arabiska halvöns minsta lĂ€nder finns det mĂ„nga goda skĂ€l att resa till Qatar. Klimatet Ă€r ett av dem, hĂ€r kan man rĂ€kna med pĂ„litlig sol, Ă€ven nĂ€r vintermörkret lagt sig över Sverige. SĂ„ om du kĂ€nner att du behöver en solig paus mitt i vintern, Ă€r en resa till Qatar nĂ„got som varmt kan rekommenderas.

Doha

Doha Àr Qatars huvudstad, och det Àr hÀr du finner Vings hotell, samtliga av hög klass, och flera av dem vid stranden eller bara en kort promenad dÀrifrÄn. Som omvÀxling till sol och bad kan du besöka nÄgon av stadens souker. Souq Waqif Àr en av de mest kÀnda, med ursprung i en urgammal beduinmarknad. HÀr kan du strosa omkring och njuta av dofter, ljud och spÀnnande kryddor, bland mycket annat. Vill du ha en upplevelse av annat slag gÄr du ner mot vattnet och ut till Museum of Islamic Art, ett av vÀrldens frÀmsta i sitt slag.

Upplev öknen

En resa till Qatar Àr inte fullstÀndig utan ett besök i den öken som prÀglar landet, och det finns mÄnga olika sÀtt att uppleva detta sÀrprÀglade landskap. Safaris med fyrhjulsdrivna bilar tar dig snabbt och bekvÀmt till de bÀsta utsiktsplatserna och de mest spektakulÀra naturscenerierna.

Qatar med mera

En resa till Qatar kan som sagt vara ett par dagars sol mitt i den svenska vintern, eller ett spÀnnande stopp pÄ en resa till nÄgot av vÄra resmÄl lÀngre österut. Bokar du en resa till Qatar hos Ving, flyger du med reguljÀrflyg, vilket ger stora möjligheter att anpassa din resa sÄ den passar dig, bÄde vad gÀller tider och resmÄl.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Qatar?
I Qatar har Ving hotell i landets huvudstad Doha. HÀr Àr det varmt Äret om och nederbörden minimal.

Januari, februari och mars

Vintern i Qatar Àr mild och liknar svensk sommar. Dagstemperaturen ligger runt 22-27 grader och pÄ nÀtterna kryper den ner till 13-17 grader. Vattnet bjuder pÄ 20-22 grader.

April och maj

PÄ vÄren stiger temperaturen snabbt till 32 grader i april och 38 grader i maj. Nattemperaturen ökar ocksÄ, för att hamna runt 21-25 grader denna period. Vattnet blir varmare och ligger kring 23-27 grader. Soltimmarna Àr mÄnga och frÄn nÄgra fÄ regndagar i april Àr nederbörden i stort sett obefintlig i maj.

Juni, juli, augusti och september

Sommaren Ă€r het i Qatar. Dagstemperaturen ligger runt 38-41 grader i snitt och nĂ€tterna pĂ„ 27-29 grader. Även vattnet Ă€r varmt, 30 grader i juni för att stiga till 33 grader i september. Nederbörden fortsĂ€tter att lysa med sin frĂ„nvaro.

Oktober, november och december

PÄ hösten avtar hettan sakta, i oktober Àr det fortfarande ca 35 grader dagtid för att hamna runt 24 grader i december. Nattetid gÄr den frÄn 24 grader till 15 grader. I december kan det komma lite regn, Àven om det fortfarande Àr sparsamt.

Resor till Qatar

Doha
En resa till Doha kan vara början pÄ en lÀngre resa, eller en spÀnnande kortsemester i solen.

SÖK DIN RESA TILL Qatar