Se hotell (1)

Resor till Santo da Serra

Välkommen till Santo da Serra, och en resa där golfen, naturupplevelserna och vandringslederna finns rätt utanför hotellet.

Santo da Serra är ett litet resmål uppe i bergen på östra Madeira, cirka tio kilometer från kusten. Under en resa till Santo da Serra får du se mycket av öns vackra natur, antingen på sköna levadavandringar, från hästryggen eller på golfbanan. På helgerna drar byns berömda marknad igång, med både lokala produkter och annat, något som lockar besökare från hela ön att resa hit. Vill du se mer av ön är det enkelt att resa med bussen ner till byn Machico eller in till Funchal, och givetvis kan du kombinera din vistelse här med något av våra andra hotell på Madeira.

Porto Bay Serra Golf

Porto Bay Serra Golf är ett hemtrevligt hotell med omsorg om detaljerna och ett förträffligt kök som specialiserat sig på öns egna smaker, både från havet och från marken.

Golfpaket på Clube de Golf Santo da Serra

Här kan du välja mellan 27 hål på tre olika banor, vilket betyder att det tar lång tid innan du tröttnar. När du dessutom har en sådan hänförande natur att vila ögonen på mellan slagen, så kan du vara säker på att det här kommer bli ett minne för livet. Vi rekommenderar att du bokar ditt golfpaket före avresa för att spara tid när du kommer fram. Detta kan du göra via golfbanans egna hemsida.

Upptäck Madeira

Madeira är en ö som är som gjord för att upptäckas i din egen takt. Om du bokar en hyrbil samtidigt som du bokar din resa kan du lätt ta dig runt på öns utmärkta vägar och hitta dina egna smultronställen; lokal lunch i någon liten by eller utsikten från öns högsta punkt Pico Ruivo. Öns huvudstad Funchal förtjänar också ett besök eller två, med den vackra marknaden, de fantastiska parkerna och trädgårdarna och naturligtvis ett besök på något av de vinhus som både producerar och säljer öns berömda vin.

Bra att veta
 • Nära golfbana
 • Mycket nöjda gäster
 • Lugn och ro
 • Bra pris på hyrbil
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Santo da Serra

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
19°14°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
22°18°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
24°19°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
25°20°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
25°19°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
22°16°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
20°14°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
I Santo da Serra finns ingen strand vid hotellet. Men tar du dig ner till kusten söder om Santo da Serra finns någora olika stränder att välja bland. Och inne i Funchal finns ju öns berömda saltvattenpooler.

Saltvattenpooler i Funchal

I Funchal finns ett drygt halvdussin saltvattenpooler, men det går också att bada direkt i havet på vissa platser.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till Santo da Serra med Vings charterresor.

Flyget landar på Funchals flygplats.
Transfer ingår inte och kan heller inte bokas. Hyrbil rekommenderas.
Mat, dryck och nattliv
I Santo da Serra finns en handfull restauranger och barer.
I Santo da Serra finns inget nattliv. Närmaste uteliv finns i Machico som ligger cirka tio kilometer bort.
Shopping
På helgerna drar byns berömda marknad igång, med både lokala produkter och annat, vilket är något som lockar besökare från hela ön. Om du vill se mer av än är det enkelt att ta bussen ner till byn Machico eller in till Funchal. Bäst shopping hittar du i Funchal.
Aktiviteter och sevärdheter
Santo da Serra är ett litet resmål uppe i bergen på östra Madeira, cirka tio kilometer från kusten. Här uppe njuter du av naturen, antingen på sköna levadavandringar, från hästryggen eller på golfbanan.

Valskådning

Valar och delfiner av olika slag är vanliga besökare runt kusten, eftersom botten sluttar så brant ner mot djupen och det därmed finns gott om deras favoritbyten. Oftast åker man ut i en gummibåt, och den som vill får sedan hoppa i vattnet med ett cyklop för att ta djuren i ögnasikte.

Dykning

Det finns flera utmärkta platser för dykning och snorkling på Madeira. En del fisk går att se enbart genom snorkling vid havsbassängerna. Om du inte redan har dykcertifikat, men gärna vill ta det så finns det en dykklubb vid hotell Pestana Palms som anordnar dykkurser.

Ridning

I Santo da Serra på Quinta do Riacho har du möjlighet att hoppa upp på hästryggen. Här ges både undervisning och tillfälle att komma ut på kortare turer i naturen och längs med levadavandringarna.

Fotboll

Madeira har flera bra fotbollslag, bland annat Maritimo, Clube Nacional och Uniao, som alla spelar i första divisionen. Matcherna hålls på stadion i Funchal eller uppe i Choupana där Nacionals hemmabana ligger. De spelar i regel varannan söndag. Biljetter kan köpas på plats eller hos de olika klubbarna i Funchals centrum. En del hotell säljer också biljetter i receptionen.

Cykling

Öns terräng inbjuder inte direkt till mil efter mil av landsvägskörning. Men Madeira är som gjort för mountainbiking, och det finns både firmor som arrangerar turer, och cykeluthyrare för den som inte har med egen.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Madeira är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Ta sig runt med buss - en upplevelse i sig

Det är en upplevelse att åka med landsortsbussarna och se hur lokalbefolkningen lever på ön. Bussarna som kör på västra sidan av Madeira är röda och beigefärgade. De stannar vid den stora busshållplatsen utanför hotell Monumental Lido vid Lidokorsningen, vid ett av stoppen utanför Alto Lido, samt vid Forum Madeira. Bussar till östra sidan utgår marinan, de är gröna och beigefärgade. Bussar till norra kusten utgår från hamnpromenaden nära gamla stadsdelen bakom linbanestationen. Observera att landsortsbussarna ägs av olika bussbolag.

Taxi

Att ta sig runt med taxi på Madeira är billigt. Du känner enkelt igen taxibilarna då de är gula med blå fartränder. Många taxichaufförer vill gärna göra turer runt ön och du kommer därför att få många förslag, och flera chaufförer påstår att de talar skandinaviska. Var mycket kritisk och kontrollera så att chauffören verkligen förstår språket.
Se till så att du har kommit överens om pris innan påbörjad tur, annars kan det lätt tillkomma diverse extrakostnader. Vid tillfällen då pris inte har avtalats är det obligatoriskt för taxichauffören att köra med taxametern påslagen, vilket gäller för hela Madeira ¬– säg till om chauffören glömmer det.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Funchal Marathon den 19/1, 2020.

Karnevalen på Madeira firas den 19/2-1/3, 2020, med aktiviteter i centrala Funchal. Det stora karnevalståget, då öns sambagrupper uppträder, går av stapeln den 22/2.

Blomsterfestivalen infaller den 30/4-24/5, 2020.
Den 2/5 bygger barnen hoppets mur av blommor.
Den 3/5 går det stora blomstertåget genom Funchals gator.
Mellan 14-17/5 arrangeras konserten "The sound of Flowers".

Den 30/5, 2020 är det Madeira Auto Parade-Historical Classic Car
....

Varje lördagskväll under juni 2020 firas Atlantic festival, med festligheter och aktiviteter. Den 6, 13, 20, och 27/6.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos firas under perioden 30/8-13/9, 2020.

Den 1/12, 2020 börjar man tända ljusen i Funchal centrum.

1/12-6/1 är det juldekorationer och olika aktiviteter i Funchal.

23/12 Stora Julmarknadskvällen.

31/12 Nyårsfyrverkeriet.

Turistskatt Santo da Serra

Kommunen Santa Cruz har infört en Eco-skatt på övernattningar på samtliga hotell och lägenhetshotell. Skatten är 1 euro per natt och person, dock maximalt 5 euro per person, för gäster över 18 år. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. I Santo da Serra finns en uttagsautomat ca 10 minuters promenad från hotellet.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt.

Språk

Portugisiska.

Övrigt

Kom ihåg att det kan bli kallt om kvällarna i Santo da Serra, då det ligger relativt högt. Packa en varm tröja eller jacka. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Stora nivåskillnader i Funchal. Kom ihåg att det kan bli kallt om kvällarna i Santo da Serra, då det ligger relativt högt. Packa en varm tröja eller jacka.Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn

Resa med barn till Madeira

Madeira i allmänhet är ett barnvänligt resmål och passar bra för familjesemester. Det är aldrig några problem att ta med sig barnen. Att portugiserna är mycket barnkära gör inte saken sämre.

Maten

Internationell mat finns på de flesta restauranger. Däremot är det inte särskilt vanligt med speciella barnmenyer. Det är inte heller säkert att alla restauranger har barnstolar.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de allra flesta mataffärer samt på apotek. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktbarnmatsburkar innehåller ofta socker. Blöjor kan du köpa överallt med samma prisvariation som barnmat. Dodot är portugisernas motsvarighet till Pampers.

Aktiviteter för barnen

Vid Santa Catarina-parken finns en lekpark där barnen kan göra av med lite energi. I Santa Cruz ligger även vattenlandet Aqua Parque som är öppet under sommarmånaderna. Här finns vattenrutschbanor för alla åldrar.
SÖK DIN RESA TILL Santo da Serra
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.