Se hotell (3)

Resor till Ponta do Sol

Skäm bort dig själv under en resa till Ponta do Sol, i lantliga omgivningar med en enastående utsikt över havet.

Namnet Ponta do Sol betyder "Solpunkten", och det är lätt att förstå varför när man varit här. Byn ligger i en liten bukt mellan Ribeira Brava och Calheta, omkring tre mil från Funchal. Här kan du följa solens resa från det den går upp till dess den sjunker ner under horisonten. Atmosfären är lugn och avslappnad, med små, trivsamma gator och några utmärkta restauranger där både priserna och menyerna lockar till flera besök.

Estalagem da Ponta do Sol

Högt upp på klipporna i Ponta do Sol ligger Estalagem da Ponta do Sol, ett modernt hotell som står i vacker kontrast mot omgivningarnas gröna bergssidor och det blå havet. Under din resa hit kan du verkligen skämma bort dig själv med spa-behandlingar, simturer i den uppvärmda poolen och läckra måltider i hotellets restaurang. En resa för både kropp och själ.

Bra att veta
 • Hotell med spa
 • Mycket nöjda gäster
 • Prisvärd mat och dryck
 • Bra restauranger
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ponta do Sol

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
19°14°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
22°18°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
24°19°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
25°20°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
25°19°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
22°16°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
20°14°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Ponta do Sol betyder "solpunkt" och som namnet antyder har stranden många soltimmar. Stranden är liten med småsten och har ett vatten som är av mycket god kvalitet. Ponta do Sol är en av de lugnaste stränderna på hela sydkusten, vilket gör att det är enkelt att parkera vid strandområdet.
I övrigt på Madeira så finns det havsbad med saltvattenpooler i Funchal och det finns två anlagda stränder med sand importerad från Sahara. Den ena ligger i Calheta, 15 minuter med bil från Ponta do Sol och den andra i Machico öster om flygplatsen. Hit är det enklast att resa med hyrbil.

Saltvattenpooler i Funchal

I Funchal finns flera saltvattenpooler, några av dem med lång historia.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till Ponta do Sol året runt med Vings charterresor.

Flygen landar på Funchals flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Ponta do Sol. Transfern ingår inte i resans pris, utan bokas separat. Observera att vissa hotell erbjuder fri transfer, vilket framgår i hotellpresentationen. Restiden från Funchals flygplats till ditt hotell är ca 45 minuter (ca 45 km), beroende på trafik. Eftersom bussen sköter flera ankomster och avresor kan det uppstå väntetider på flygplatsen både vid ankomst och avresa. Har du hyrt bil med Ving med upphämtning/återlämning på flygplatsen så tar du dig på egen hand till och från hotellet. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av restauranger i Ponta do Sol är begränsat. Några få små caféer och pizzerior återfinns i Ponto de Sols shoppingcentra. Om du vill ha ett större utbud av mat och dryck rekommenderar vi dig att åka till Funchal, här finns ett hundratal restauranger och lika många barer.
Ponta do Sol har ett lugnt nattliv. Under sommaren finns några caféer och barer som är öppna till klockan 02:00. Oftast går det lugnare till och allt som oftast kopplar folk mest av på något café eller i någon av hotellens barer.
Shopping
I Ponta do Sol erbjuds mycket begränsad shopping, det är bäst att åka in till Funchal där shoppingen är både varierad och i många fall prisvärd.
Aktiviteter och sevärdheter
Utbudet av aktiviteter i just Ponta do Sol är ganska begränsat, men runtom på ön finns mycket att se och göra; levadavandringar, fisketurer, parker och mycket mer. Det mesta av detta finns beskrivet på Funchals resmålssida.

Valskådning

Valar och delfiner av olika slag är vanliga besökare runt kusten, eftersom botten sluttar så brant ner mot djupen och det därmed finns gott om deras favoritbyten. Oftast åker man ut i en gummibåt, och den som vill får sedan hoppa i vattnet med ett cyklop för att ta djuren i ögnasikte.

Dykning

Det finns flera utmärkta platser för dykning och snorkling på Madeira. En del fisk går att se enbart genom snorkling vid havsbassängerna. Om du inte redan har dykcertifikat, men gärna vill ta det så finns det en dykklubb vid hotell Pestana Palms som anordnar dykkurser.

Ridning

I Santo da Serra på Quinta do Riacho har du möjlighet att hoppa upp på hästryggen. Här ges både undervisning och tillfälle att komma ut på kortare turer i naturen och längs med levadavandringarna.

Fotboll

Madeira har flera bra fotbollslag, bland annat Maritimo, Clube Nacional och Uniao, som alla spelar i första divisionen. Matcherna hålls på stadion i Funchal eller uppe i Choupana där Nacionals hemmabana ligger. De spelar i regel varannan söndag. Biljetter kan köpas på plats eller hos de olika klubbarna i Funchals centrum. En del hotell säljer också biljetter i receptionen.

Cykling

Öns terräng inbjuder inte direkt till mil efter mil av landsvägskörning. Men Madeira är som gjort för mountainbiking, och det finns både firmor som arrangerar turer, och cykeluthyrare för den som inte har med egen.
Ponta do Sol har just inga egna sevärdheter, men Maderia är rikt på sådana; dramatisk natur, vackra parker, museer och mycket mer.
Hur du tar dig runt
Vill du själv bestämma tempot och uppleva Madeira på egen hand? Då rekommenderar vi dig att hyra bil. Vi kan genom Avis erbjuda ett fördelaktigt pris som både inkluderar moms (IVA), obegränsad körsträcka, vägskatt samt extra skadeförsäkring (SCDW) (denna kan du avbeställa om du har självrisken inkl. i din reseförsäkring hemifrån). Det enda du då betalar, om något skulle hända med bilen, är självrisken, som varierar i pris beroende på vilken bilkategori du väljer.
Beställ bilen i god tid, senast dagen före, på vårt servicecenter eller på träfftiden på hotellet. Du betalar direkt till Avis, som skriver ut kontraktet. Om fler än en person ska köra tillkommer en extra kostnad per dag. En dagshyra motsvarar 24 timmar. När hyreskontraktet löper ut, avslutar du ditt kontrakt med Avis-representanten på samma ställe som där du fick bilen. Bestäm med Avis när du får bilen hur ni skall göra.
Bor du på ett hotell i närheten av Avis-kontoret hämtar du bilen där, annars levereras den till hotellet. Kom ihåg körkortet och passet. Bilen levereras med full tank, och du betalar en deposition på 120 euro för bensinen om du betalar kontant. Vi rekommenderar att du lämnar tillbaka bilen med full tank, då får du hela summan tillbaka. Om tanken inte är full, bedömer Avis hur mycket bensin du har använt och drar sedan av det på det deponerade beloppet.
Du måste vara 18 år och ha haft körkort i minst ett år för att få hyra bil. Avis tar ut en extra avgift per dag för förare under 24 år. Precis som hemma måste du enligt lag använda säkerhetsbälte, och det är förbjudet att tala i mobil medan du kör. Hastighetsbegränsningarna är 40 km/h i centrum, 60 km/h i bebyggt område, 60 km/h på landsvägar och 100 km/h på motorvägar. På motorvägar och i tunnlar skall halvljuset vara påslaget.
Vi ger gärna ytterligare upplysningar och tipsar er om fina turer. Kartor över ön kan fås på turistinformationen eller köpas i affärer.

Avis kontor:

Funchal: Largo Antonio Nobre 164, 9000 Funchal
Telefon: 291 763 495 och 291 764 546

Lido: Estrada Monumental 284, 9000-100 Funchal
Telefon: +351 291 776 360
Telefon kontoret på flygplatsen: 291 524 392

Några praktiska uttryck:

Bensin = Gasolina
Enkelriktad gata = Direcao unica
Parkering förbjuden = Probicao de estacionar
Omkörning förbjuden = Não passar
Trafikomläggning = Desvio

Ta sig runt med buss - en upplevelse i sig

Det är en upplevelse att åka med landsortsbussarna och se hur lokalbefolkningen lever på ön. Bussarna som kör på västra sidan av Madeira är röda och beigefärgade. De stannar vid den stora busshållplatsen utanför hotell Monumental Lido vid Lidokorsningen, vid ett av stoppen utanför Alto Lido, samt vid Forum Madeira. Bussar till östra sidan utgår marinan, de är gröna och beigefärgade. Bussar till norra kusten utgår från hamnpromenaden nära gamla stadsdelen bakom linbanestationen. Observera att landsortsbussarna ägs av olika bussbolag.

Taxi

Att ta sig runt med taxi på Madeira är billigt. Du känner enkelt igen taxibilarna då de är gula med blå fartränder. Många taxichaufförer vill gärna göra turer runt ön och du kommer därför att få många förslag, och flera chaufförer påstår att de talar skandinaviska. Var mycket kritisk och kontrollera så att chauffören verkligen förstår språket.
Se till så att du har kommit överens om pris innan påbörjad tur, annars kan det lätt tillkomma diverse extrakostnader. Vid tillfällen då pris inte har avtalats är det obligatoriskt för taxichauffören att köra med taxametern påslagen, vilket gäller för hela Madeira ¬– säg till om chauffören glömmer det.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Portugals ambassad på telefon 08-545 670 60.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Portugal.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Funchal Marathon den 19/1, 2020.

Karnevalen på Madeira firas den 19/2-1/3, 2020, med aktiviteter i centrala Funchal. Det stora karnevalståget, då öns sambagrupper uppträder, går av stapeln den 22/2.

Blomsterfestivalen infaller den 30/4-24/5, 2020.
Den 2/5 bygger barnen hoppets mur av blommor.
Den 3/5 går det stora blomstertåget genom Funchals gator.
Mellan 14-17/5 arrangeras konserten "The sound of Flowers".

Den 30/5, 2020 är det Madeira Auto Parade-Historical Classic Car
....

Varje lördagskväll under juni 2020 firas Atlantic festival, med festligheter och aktiviteter. Den 6, 13, 20, och 27/6.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos firas under perioden 30/8-13/9, 2020.

Den 1/12, 2020 börjar man tända ljusen i Funchal centrum.

1/12-6/1 är det juldekorationer och olika aktiviteter i Funchal.

23/12 Stora Julmarknadskvällen.

31/12 Nyårsfyrverkeriet.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns tre banker och varje bank har egen uttagsautomat.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt.

Språk

Portugisiska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Stora nivåskillnader i Funchal. Kom ihåg att det kan bli kallt om kvällarna i Santo da Serra, då det ligger relativt högt. Packa en varm tröja eller jacka.Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn

Resa med barn till Madeira

Madeira i allmänhet är ett barnvänligt resmål och passar bra för familjesemester. Det är aldrig några problem att ta med sig barnen. Att portugiserna är mycket barnkära gör inte saken sämre.

Maten

Internationell mat finns på de flesta restauranger. Däremot är det inte särskilt vanligt med speciella barnmenyer. Det är inte heller säkert att alla restauranger har barnstolar.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de allra flesta mataffärer samt på apotek. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktbarnmatsburkar innehåller ofta socker. Blöjor kan du köpa överallt med samma prisvariation som barnmat. Dodot är portugisernas motsvarighet till Pampers.

Aktiviteter för barnen

Vid Santa Catarina-parken finns en lekpark där barnen kan göra av med lite energi. I Santa Cruz ligger även vattenlandet Aqua Parque som är öppet under sommarmånaderna. Här finns vattenrutschbanor för alla åldrar.
SÖK DIN RESA TILL Ponta do Sol
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.