Se hotell (3)

Resor till Ponta do Sol

Skäm bort dig själv under en resa till Ponta do Sol, i lantliga omgivningar med en enastående utsikt över havet.

Namnet Ponta do Sol betyder "Solpunkten", och det är lätt att förstå varför när man varit här. Byn ligger i en liten bukt mellan Ribeira Brava och Calheta, omkring tre mil från Funchal. Här kan du följa solens resa från det den går upp till dess den sjunker ner under horisonten. Atmosfären är lugn och avslappnad, med små, trivsamma gator och några utmärkta restauranger där både priserna och menyerna lockar till flera besök.

Estalagem da Ponta do Sol

Högt upp på klipporna i Ponta do Sol ligger Estalagem da Ponta do Sol, ett modernt hotell som står i vacker kontrast mot omgivningarnas gröna bergssidor och det blå havet. Under din resa hit kan du verkligen skämma bort dig själv med spa-behandlingar, simturer i den uppvärmda poolen och läckra måltider i hotellets restaurang. En resa för både kropp och själ.

Bra att veta
 • Hotell med spa
 • Mycket nöjda gäster
 • Prisvärd mat och dryck
 • Bra restauranger
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ponta do Sol

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
19°13°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
19°14°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
22°18°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
24°19°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
25°20°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
25°19°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
22°16°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
20°14°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Ponta do Sol betyder "solpunkt" och som namnet antyder har stranden många soltimmar. Stranden är liten med småsten och har ett vatten som är av mycket god kvalitet. Ponta do Sol är en av de lugnaste stränderna på hela sydkusten, vilket gör att det är enkelt att parkera vid strandområdet.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Ponta do Sol året runt.

Du kan dessutom resa med Ving till Ponta do Sol året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Funchals flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Ponta do Sol. Transfern ingår inte i resans pris, utan bokas separat. Observera att vissa hotell erbjuder fri transfer, vilket framgår i hotellpresentationen. Restiden från Funchals flygplats till ditt hotell är ca 45 minuter (ca 45 km), beroende på trafik. Eftersom bussen sköter flera ankomster och avresor kan det uppstå väntetider på flygplatsen både vid ankomst och avresa. Har du hyrt bil med Ving med upphämtning/återlämning på flygplatsen så tar du dig på egen hand till och från hotellet. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av restauranger i Ponta do Sol är begränsat. Några få små caféer, barer och matställen återfinns i Ponto de Sols shoppingcentra och längs gatorna vid stranden. Om du vill ha ett större utbud av mat och dryck rekommenderar vi dig att åka till Funchal, här finns ett hundratal restauranger och lika många barer.
Ponta do Sol har ett lugnt nattliv. Under sommaren finns några caféer och barer som är öppna till sent. De ligger främst längs stranden och gatan Largo do Pelourinho. På hotellen finns även barer som är öppna året om.
Shopping
I Ponta do Sol erbjuds mycket begränsad shopping. Vid rondellen i övre Ponta do Sol finns en liten galleria med supermarket, apotek och några klädbutiker. I Funchal är shoppingutbudet stort.
Aktiviteter och sevärdheter
Ponta do Sol är en bra utgångspunkt för utflykter på Madeira, här väntar dramatisk natur, vackra parker, museer och mycket mer.

Nossa Senhora da Luz-kyrkan

Ponta do Sol's vackra kyrka i centrala byn med anor från 1500-talet.

Utsiktsplats Cascalho i Lombada

Panoramautsikten från denna punkt är fantastisk och ger fina vyer över Lugar de Baixo, Tabua och Ribeira Brava.

Paul da Serra

Är en 24 kvadratkilometer stor högplatå som ligger 1 400 meter över havet. Här uppe går bland annat vägen ner till Rabacal, där en av de mest kända levadavandringarna startar.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Madeira är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det går bussar till Ponta do Sol från bland annat Funchal vilket tar cirka en timme. Det finns en taxistation vid rondellen i övre Ponta do Sol och du kan även beställa taxi genom hotellet.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Funchal Marathon den 23/1, 2022.

Karnevalen på Madeira firas den 23/2-6/3, 2022, med aktiviteter i centrala Funchal. Det stora karnevalståget, då öns sambagrupper uppträder, går av stapeln den 26/2, 2022.

Blomsterfestivalen infaller den 1-23/10, 2021.
Den 2/10 bygger barnen hoppets mur av blommor.
Den 3/10 går det stora blomstertåget genom Funchals gator.
Mellan 14-17/10 arrangeras konserten "The sound of Flowers".

Varje lördagskväll under juni 2020 firas Atlantic festival, med festligheter och aktiviteter. Den 4, 11, 18, och 24/6, 2022.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos firas under perioden 28/8-11/9, 2022.

Den 1/12, 2021 börjar man tända ljusen i Funchal centrum.

Den 1/12 (2021) till 9/1 (2022) är det juldekorationer och olika aktiviteter i Funchal.

31/12 Nyårsfyrverkeriet.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns tre banker och varje bank har egen uttagsautomat.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 volt.

Språk

Portugisiska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Stora nivåskillnader i Funchal. Kom ihåg att det kan bli kallt om kvällarna i Santo da Serra, då det ligger relativt högt. Packa en varm tröja eller jacka.Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Om du reser med barn till Madeira rekommenderas resmålet Funchal, här finns flera hotell med barnpool och barnvänliga aktiviteter.
Sport och Träning
Utbudet av aktiviteter i Ponta do Sol är begränsat, men runtom på Madeira finns mycket att se och göra; olika sportaktiviteter, båtutflykter och aktiviteter till havs. Från centrala Ponta do Sol är det cirka sex kilometer till levadorna Levada do Moinho och Levada Nova.
Utflykter
Rota dos Cetaceos – på spaning efter delfiner
Rota dos Cetaceos – på spaning efter delfiner
Djurliv upplevs bäst i sin naturliga miljö, och Madeira har massor av naturlig miljö för både delfiner och andra valar. Men för att uppleva dem på hemmaplan måste man känna till de rätta ställena.
Läs mer om utflykten
Santa Maria – I Columbus fotspår
Santa Maria – I Columbus fotspår
Förgyll semestern med en dag på skeppet Santa Maria som seglar längs med Madeiras sydsida. Båten är en kopia av Christofer Columbus skepp som tog honom över Atlanten när han av misstag upptäckte Amerika. Upplev hur Columbus och hans män levde ombord och njut av en härlig dag till havs med sol och bad. Kaka och provsmakning av madeiravin eller juice ingår.
Läs mer om utflykten
Magic Dolphin Katamaran - Förmiddag
Magic Dolphin Katamaran - Förmiddag
Stig ombord på katamaranen Magic Dolphin i Funchals hamn och följ med på en avkopplande tur på havet. Dryck och lättare snacks går att köpa ombord.
Läs mer om utflykten
Magic Dolphin Katamaran - Eftermiddag
Magic Dolphin Katamaran - Eftermiddag
Stig ombord på katamaranen Magic Dolphin i Funchals hamn och följ med på en avkopplande tur på havet. Dryck och lättare snacks går att köpa ombord.
Läs mer om utflykten

SÖK DIN RESA TILL Ponta do Sol
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.