Hotell (84)

Resor till Polen

Under en resa till Polen kan du vältra dig i pampig arkitektur, god mat, historia och ett pulserande nöjesliv. Polen passar perfekt för en weekend tack vare den relativt korta flygresan.

Med sitt läge mellan östra och västra Europa har Polen alltid haft del i den europeiska historien, och mycket av arvet lever än idag, som till exempel städernas bebyggelse och medeltida torg, den vackra landsbygden och minnena från den kommunistiska eran. Kulturen har alltid stått högt i kurs, och musik, teater och konst finner du överallt. Med Ving kan du resa till Warszawa, Krakow och Gdansk, med valfri reslängd och avresedatum.

Nattliv i Polen

Oavsett vilken polsk storstad du väljer att resa till kan du räkna med ett nöjesliv som inte gör någon besviken. I nattlivet väntar något för alla smaker, oavsett om du föredrar ett gemytligt pubbesök eller pulserande nattklubbar. Väljer du att resa till Gdansk och vill festa bör du inte missa Dugagatan där barerna och klubbarna ligger tätt. Bli inte förvånad om vodka serveras istället för drinkar.

Kultur och sevärdheter

Är du intresserad av kultur och historia kan du definitivt få ditt lystmäte under en resa till Polen. Här finns mängder av sevärdheter och muséer av olika slag. Vill du lära dig mer om landets mörka historia kan du göra en utflykt till det gamla koncentrations- och förintelselägret i Auschwitz, en upplevelse som inte lämnar någon oberörd.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Polen?
På Vings resmål Krakow, Warsawa och Gdansk i Polen är klimatet ungefär detsamma. Den varmaste perioden är sommaren, mellan juni och augusti, det är också då soltimmarna är som flest. I Warsawa och Gdansk är det som torrast mellan april och augusti, medan det i Krakow är flest regnfria dagar mellan augusti och oktober. Generellt är det ett par grader varmare i Warsawa än på de andra två resmålen, förutom under vintern då Krakow är något mildare. Medeltemperaturen sommartid är 20-24 grader på samtliga resmål, i september 15-18 grader och i oktober 10-13 grader. Vintertid, mellan november och mars, ligger temperaturen runt -2 och 7 grader dagtid. På våren stiger temperaturen snabbt, från ca 9-12 grader i april till 15-19 grader i maj, och soltimmarna blir successivt fler.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs men du måste registrera uppehållsrätt efter 90 dagar. För mer information hänvisar vi till Polens ambassad på telefon 08-505 750 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Polen.

Resor till Polen

Krakow
 • Sevärdheter
 • Mat & Dryck
 • Nöjesliv
Krakow är en vacker och välkomnande stad i östra Polen. Res hit med Ving och njut av arkitektur, historia, god mat och ett rikt nöjesliv.
Warszawa
Warszawa bjuder på allt du kan önska av en storstadssemester - sevärdheter, god mat och mycket mer, boka en weekend eller mer, med Ving reser du när du vill.
Gdansk
 • Nöjesliv
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
Bara 1,5 timmes flygresa bort väntar Gdansk med sin spännande historia, prisvärda shopping, pampiga arkitektur och pulserande nattliv. Inte långt från Gdansk kan du besöka den livliga badorten Sopot.
Erbjudanden till Polen
Logos Hotel
Logos Hotel
Krakow, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 11 feb 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 11 feb 2020, 3 dagar
Bonum Hotel (ex Best Western Bonum Hotel)
Bonum Hotel (ex Best Western Bonum Hotel)
Gdansk, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 7 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 7 jan 2020, 3 dagar
Campanile Warsaw
Campanile Warsaw
Warszawa, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 12 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 12 jan 2020, 3 dagar

Mer om Krakow

SÖK DIN RESA TILL Polen