Hotell (101)

Resor till Polen

Under en resa till Polen kan du vÀltra dig i pampig arkitektur, god mat, historia, strÀnder och ett pulserande nöjesliv. Polen passar perfekt för en weekend tack vare den relativt korta flygresan.

Med sitt lÀge mellan östra och vÀstra Europa har Polen alltid haft del i den europeiska historien, och mycket av arvet lever Àn idag, som till exempel stÀdernas bebyggelse och medeltida torg, den vackra landsbygden och minnena frÄn den kommunistiska eran. Kulturen har alltid stÄtt högt i kurs, och musik, teater och konst finner du överallt. Med Ving kan du resa till Warszawa, Krakow och Gdansk och Sopot med valfri reslÀngd och avresedatum.

Nattliv i Polen

Oavsett vilken polsk storstad du vÀljer att resa till kan du rÀkna med ett nöjesliv som inte gör nÄgon besviken. I nattlivet vÀntar nÄgot för alla smaker, oavsett om du föredrar ett gemytligt pubbesök, trendiga barer eller pulserande nattklubbar. VÀljer du att resa till Gdansk och vill festa bör du inte missa Dugagatan dÀr barerna och klubbarna ligger tÀtt. Eller sÄ slÄr du till med en semesterresa till den populÀra badorten Sopot. HÀr kan du kombinera ett livligt nattliv med lata dagar pÄ stranden.

Kultur och sevÀrdheter

Är du intresserad av kultur och historia kan du definitivt fĂ„ ditt lystmĂ€te under en resa till Polen. HĂ€r finns mĂ€ngder av sevĂ€rdheter och musĂ©er av olika slag. Vill du lĂ€ra dig mer om landets mörka historia kan du göra en utflykt till det gamla koncentrations- och förintelselĂ€gret i Auschwitz, en upplevelse som inte lĂ€mnar nĂ„gon oberörd.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Polen?
PÄ Vings resmÄl Krakow, Warsawa, Gdansk och Sopot i Polen Àr klimatet ungefÀr detsamma. Den varmaste perioden Àr sommaren, mellan juni och augusti, det Àr ocksÄ dÄ soltimmarna Àr som flest. I Warsawa och Gdansk Àr det som torrast mellan april och augusti, medan det i Krakow Àr flest regnfria dagar mellan augusti och oktober. Generellt Àr det ett par grader varmare i Warsawa Àn pÄ de andra tvÄ resmÄlen, förutom under vintern dÄ Krakow Àr nÄgot mildare. Medeltemperaturen sommartid Àr 20-24 grader pÄ samtliga resmÄl, i september 15-18 grader och i oktober 10-13 grader. Vintertid, mellan november och mars, ligger temperaturen runt -2 och 7 grader dagtid. PÄ vÄren stiger temperaturen snabbt, frÄn ca 9-12 grader i april till 15-19 grader i maj, och soltimmarna blir successivt fler.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs men du mÄste registrera uppehÄllsrÀtt efter 90 dagar. För mer information hÀnvisar vi till Polens ambassad pÄ telefon 08-505 750 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Polen.

Resor till Polen

Nyhet!
Sopot
Sopot Àr hjÀrtat av den polska rivieran. HÀr vÀntar en kilometerlÄng sandstrand, tjusiga hotell och ett myllrande folk- och nöjesliv.
Krakow
  • SevĂ€rdheter
  • Mat & Dryck
  • Nöjesliv
Krakow Àr en vacker och vÀlkomnande stad i östra Polen. Res hit med Ving och njut av arkitektur, historia, god mat och ett rikt nöjesliv.
Warszawa
Warszawa bjuder pÄ allt du kan önska av en storstadssemester - sevÀrdheter, god mat och mycket mer, boka en weekend eller mer, med Ving reser du nÀr du vill.
Gdansk
  • Nöjesliv
  • Mat & Dryck
  • SevĂ€rdheter
Bara 1,5 timmes flygresa bort vÀntar Gdansk med sin spÀnnande historia, prisvÀrda shopping, pampiga arkitektur och pulserande nattliv. Inte lÄngt frÄn Gdansk kan du besöka den livliga badorten Sopot.

Mer om Krakow

SÖK DIN RESA TILL Polen