Marocko
Marinan i Agadir

Marocko

Marocko

När du reser med Ving till Marocko väntar milslånga stränder, myllrande marknader, bra restauranger och exotisk kultur, präglad av både afrikanska, arabiska och franska traditioner. När du reser till Marocko kommer du dessutom upptäcka att semesterkassan räcker längre. Här äter och shoppar du till lägre priser än på de flesta resmål till exempel vid Medelhavet.

Läs mer om Marocko Dölj text

I Marocko går det gamla och det nya hand i hand. Å ena sidan moderna badorter med lyxiga hotellområden, trendiga butiker med mode och heminredning, sköna lounger och riktigt bra restauranger. Å andra sidan mystiska sagostäder med trånga gränder, magdansöser, ormtjusare och enorma basarområden. Agadir, Taghazout eller det mytomspunna Marrakech? Med Vings kombinationer kan du uppleva alla tre. Läs mer under kombinationsfliken.

När är det bäst väder i Marocko?
Generellt är det varmt och torrt i Marocko, men klimatet skiftar i det kuperade landet. Här finns både snötäckta bergstoppar och ökenhetta.

Marrakech
I Marrakech råder inlandsklimat, med mycket heta somrar och relativt kyliga vintrar. Från maj till oktober ligger medeltemperaturen på 27-37 grader dagtid. Under vinterhalvåret, november till mars, är det oftast varmt och skönt på dagen, ca 17-22 grader, men på natten kan temperaturen sjunka ner till 6-9 grader. Planerar du att resa upp till Atlasbergen under vintern bör du ta med bra skor, då snö förekommer.

Agadir och Taghazout
På Vings badorter Agadir och Taghazout löper högsäsongen över sommaren, från juli till och med september, då dagstemperaturen i snitt är 26-27 grader. På nätterna är det omkring 17-18 grader och i vattnet 18-20 grader varmt. Våren och hösten är också behagligt varma här, även om nätterna och havet är betydligt svalare än under sommaren. Från mars till maj kan du räkna med en lufttemperatur på 23-24 grader och i november ca 24 grader. Nederbörden är sparsam året runt, i stort sett obefintlig under sommarmånaderna. Vintertid, från december till februari, håller sig temperaturen fortfarande över 20-strecket dagtid, men nätterna är kyliga och havet likaså.

  • Valuta: Dirham (MAD)
  • Antal resmål:  3
  • Antal hotell:  54