Se hotell (10)

Resor till Havanna

Din resa Havanna kan bli ännu mer spännande om du kombinerar den med sol och bad på Varaderos stränder.
Något av det första som slår en under en resa till Havanna är den fantastiska arkitekturen. Med sin speciella charm, sina fina gamla torg och bedagade -men vackra- kolonialbyggnader finns La Ciudád Vieja (gamla stan) med på Unescos världsarvslista. Även om kommersen växer finns här ingen shopping att tala om. Här strosar du istället omkring, inandas atmosfären och upptäcker något nytt bakom varje hörn. Överallt hörs rytmerna av mambo, cha-cha och den vibrerande salsan, och överallt ser du de blankslitna amerikanska dollargrinen från 50-talet. Den som vill vandra i Hemingways fotspår kan slinka in på La Bodegita del Medio och beställa en mojito, eller på El Floridita och beställa en daiquiri.

Gott och billigt

Havanna är inte någon utpräglad restaurangstad, men det finns en hel del restauranger som du kan uppleva under din resa. Bästa alternativet är ofta en paladar – hemma-hos-restauranger i privata hem, där man ofta äter både gott och billigt. Det finns även hotell som har takträdgårdar som är omgjorda till barer och restauranger. Även om du inte bor på hotellet kan du besöka de flesta av dessa. De mest kända är på Inglaterra, den lite lyxigare på översta våningen av Parque Central och den på 25:e våningen av Tryp Havana Libre. Senare på kvällen kan du besöka gamla stans populära musikbarer. Där brukar stämningen vara hög till långt in på nattkröken. Annars är nattlivet framförallt kopplat till hotellens nattklubbar och diskotek.

Bo bra i Havanna

Ving har ett antal hotell att välja mellan i Havanna, så du kan vara säker på att boka en resa med ett hotell som har både det läge och den standard du söker. Stiligast bor du kanske på Iberostar Parque Central, ett anrikt hotell med mycket historia bakom fasaden och ett perfekt läge mitt i de äldre delarna av Havanna. I samma område ligger stadens äldsta hotell; Inglaterra, med sin välkända takbar, ett enkelt men omtyckt hotell.

Vings resor till Kuba

När du bokar din resa till Havanna med Ving kan du skräddarsy den att den passar dina önskemål. Det innebär att du själv bestämmer vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan även kombinera flera resmål, vilket är den bästa lösningen för dig som vill få ut så mycket som möjligt av din resa. Förslagsvis kan du börja din vistelse i Havanna där du kan lära dig mer om landets historia och beskåda staden där tiden näst intill stått stilla sedan 50-talet. Därefter kan du resa vidare mot Varadero och tillbringa den resterande delen av semestern på den inbjudande sandstranden eller vid hotellets poolområde.
Bra att veta
  • Hotell med pool
  • Kombinera resmål
  • Valfri reslängd
  • Centrala hotell
  • Hotell från 2 till 5 vågor

Våra kunder om Havanna

SÖK DIN RESA TILL Havanna