Hotell (42)

Resor till Kuba

Under en resa till Kuba kan du bÄde kÀnna historiens vingslag i Havanna och koppla av pÄ Varaderos vita paradisstrÀnder, vÀlkommen till Karibien!

NÀr du bokar en resa till Kuba med Ving kan du vÀlja mellan hotell i huvudstaden Havanna och pÄ halvön Varadero. Men det bÀsta Àr förstÄs att kombinera de tvÄ platserna för att fÄ ut sÄ mycket som möjligt av din semester pÄ Kuba. Börja exempelvis med nÄgra dagar i Havanna och fortsÀtt sedan till Varadero, eller dela upp din resa veckovis med en vecka i staden och en vecka pÄ Varaderos vita strÀnder.

Aktiviteter pÄ Kuba

Det finns gott om aktiviteter att roa sig med under en resa till Kuba om du mot förmodan skulle bli rastlös pÄ stranden. Det finns en golfbana i Varadero, samt möjlighet att ta kurser i kitesurfing och dykning, hoppa fallskÀrm, Äka med pÄ djuphavsfiske och gÄ pÄ spa. MÄnga av hotellen har egna spa-avdelningar dÀr du kan boka tid för massage och olika behandlingar. I Havanna finns gott om sevÀrdheter att beta av under din resa till Kuba, exempelvis Revolutionsmuséet, cigarrfabriken Partagas och den gamla regeringsbyggnaden Capitolio.

Resa med barn till Kuba

Halvön som utgör Varadero kantas av en nÀstan tvÄ mil lÄng, bred sandstrand med mjuk, vit sand -som gjord för plask och lek för bÄde smÄ och stora barn. De flesta av hotellen som ligger lÀngs stranden Àr stora resorthotell dÀr All Inclusive ingÄr i priset, och pÄ mÄnga finns barnklubb och aktiviteter för bÄde barn och vuxna. Ska du resa till Kuba med lite större barn Àr det absolut vÀrt att ta en tur till Havanna ocksÄ, kubanerna Àr generellt mycket barnkÀra och gÀstvÀnliga mot familjer.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder pÄ Kuba?
PÄ Kuba ligger Vings resmÄl Havanna, Varadero och Santa Maria del Mar. HÀr rÄder ett tropiskt klimat, med en genomsnittstemperatur pÄ 25-26 grader vintertid. KvÀllarna och nÀtterna Àr dock svalare. I vattnet blir det sÀllan under 25 grader varmt. Vintern och tidig vÄr, december-mars/april, rÀknas som högsÀsong och den torra perioden. DÄ Àr regn och Äska ovanligt, Àven om det kan förekomma. Under sommaren och hösten, maj-oktober/november, Àr det fuktigare och nederbörd och Äska Àr vanligare. Temperaturen stiger till cirka 30 grader och Àven i havet kan det bli nÄgra grader varmare. Störst risk för orkaner Àr det i augusti, september och oktober.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 6 mÄnader efter hemkomst. Visum krÀvs och Àr giltigt i 30 dagar. Det Àr möjligt att förlÀnga visumet i ytterligare 30 dagar pÄ plats. HandlÀggningstiden för visum Àr upp till 2 arbetsdagar plus eventuell tid för postning. Kostnaden för visum Àr 198 kronor pÄ ambassaden. Intyg för sjukförsÀkring krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Kubas ambassad pÄ telefon 08-545 832 77.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa pÄ Kuba.

Resor till Kuba

Varadero
  • StrĂ€nder
  • BarnvĂ€nligt
  • Mat & Dryck
Barnfamiljer Àr sÀrskilt vÀlkomna till vÄrt familjehotell Sol Palmeras vid stranden i Varadero, och All Inclusive ingÄr pÄ nÀstan alla vÄra hotell i Varadero.
Havanna
  • Mat & Dryck
  • SevĂ€rdheter
  • Shopping
En resa till Kuba Àr inte komplett utan ett besök i Havanna. Den fantastiska arkitekturen Àr slÄende, liksom de gamla 50-talsbilarna och kÀnslan av att tiden har stÄtt still.

SÖK DIN RESA TILL Kuba