Hotell (34)

Resor till Kuba

Med Ving reser du under vintern med vårt direktflyg till Kuba, via Köpenhamn på utresan. Du kan välja både huvudstaden Havanna och badorten Varadero där vi valt ut bra hotell med All Inclusive. Ska du resa med familjen? Ta en titt på vårt Family Garden-hotell Sol Palmeras på stranden i Varadero. Här finns gott om plats och mycket att göra för både stora och små.

Kombinera Havanna och Varadero
Med Ving kan du kombinera våra resmål på Kuba. Börja exempelvis med några dagar i Havanna och fortsätt sedan till Varadero för sol och bad. Du kan också dela upp din vistelse med en vecka i staden och en vecka på stranden. Hur du än väljer att göra bör du inte missa Havanna, med dess särpräglade atmosfär och myllrande gatuliv.

Upptäck Kuba
Vill du se mer av Kuba, både natur, historia och nutid, ska du boka en plats på vår veckolånga rundresa som tar dig med på en spännande resa i både tid och rum. Med på resan får du så klart en av Vings kunniga guider, som tar hand om allt det praktiska och berättar mer om detta spännande och varierade land.

Res året runt
Ving erbjuder resor året runt till Kuba. Under vintern flyger du bekvämt och direkt med Thomas Cook Airlines. Under övrig tid på året kan boka en resa med reguljärflyg så du själv väljer vilken dag du ska resa och hur länge du ska vara borta..

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder på Kuba?
På Kuba ligger Vings resmål Havanna, Varadero och Santa Maria del Mar. Här råder ett tropiskt klimat, med en genomsnittstemperatur på 25-26 grader vintertid. Kvällarna och nätterna är dock svalare. I vattnet blir det sällan under 25 grader varmt. Vintern och tidig vår, december-mars/april, räknas som högsäsong och den torra perioden. Då är regn och åska ovanligt, även om det kan förekomma. Under sommaren och hösten, maj-oktober/november, är det fuktigare och nederbörd och åska är vanligare. Temperaturen stiger till cirka 30 grader och även i havet kan det bli några grader varmare. Störst risk för orkaner är det i augusti, september och oktober.

Resor till Kuba

Fler resmål i Kuba
Varadero
  • Stränder
  • Mat & Dryck
  • Barnvänligt
Barnfamiljer är särskilt välkomna till vårt familjehotell Sol Palmeras vid stranden i Varadero, och All Inclusive ingår på nästan alla våra hotell i Varadero.
Havanna
  • Stränder
  • Sevärdheter
  • Mat & Dryck
En resa till Kuba är inte komplett utan ett besök i Havanna. Den fantastiska arkitekturen är slående, liksom de gamla 50-talsbilarna och känslan av att tiden har stått still.

Mer om Havanna

Salsa, cigarrer och gamla bilar

Läs våra bästa tips på restauranger, barer och sevärdheter i stadsdelen Gamla Havanna.

SÖK DIN RESA TILL Kuba