Hotell (34)

Resor till Kuba

Under en resa till Kuba kan du både känna historiens vingslag i Havanna och koppla av på Varaderos vita paradisstränder, välkommen till Karibien!

När du bokar en resa till Kuba med Ving kan du välja mellan hotell i huvudstaden Havanna och på halvön Varadero. Men det bästa är förstås att kombinera de två platserna för att få ut så mycket som möjligt av din semester på Kuba. Börja exempelvis med några dagar i Havanna och fortsätt sedan till Varadero, eller dela upp din resa veckovis med en vecka i staden och en vecka på Varaderos vita stränder.

Aktiviteter på Kuba

Det finns gott om aktiviteter att roa sig med under en resa till Kuba om du mot förmodan skulle bli rastlös på stranden. Det finns en golfbana i Varadero, samt möjlighet att ta kurser i kitesurfing och dykning, hoppa fallskärm, åka med på djuphavsfiske och gå på spa. Många av hotellen har egna spa-avdelningar där du kan boka tid för massage och olika behandlingar. I Havanna finns gott om sevärdheter att beta av under din resa till Kuba, exempelvis Revolutionsmuséet, cigarrfabriken Partagas och den gamla regeringsbyggnaden Capitolio.

Resa med barn till Kuba

Halvön som utgör Varadero kantas av en nästan två mil lång, bred sandstrand med mjuk, vit sand -som gjord för plask och lek för både små och stora barn. De flesta av hotellen som ligger längs stranden är stora resorthotell där All Inclusive ingår i priset, och på många finns barnklubb och aktiviteter för både barn och vuxna. Ska du resa till Kuba med lite större barn är det absolut värt att ta en tur till Havanna också, kubanerna är generellt mycket barnkära och gästvänliga mot familjer.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder på Kuba?
På Kuba ligger Vings resmål Havanna, Varadero och Santa Maria del Mar. Här råder ett tropiskt klimat, med en genomsnittstemperatur på 25-26 grader vintertid. Kvällarna och nätterna är dock svalare. I vattnet blir det sällan under 25 grader varmt. Vintern och tidig vår, december-mars/april, räknas som högsäsong och den torra perioden. Då är regn och åska ovanligt, även om det kan förekomma. Under sommaren och hösten, maj-oktober/november, är det fuktigare och nederbörd och åska är vanligare. Temperaturen stiger till cirka 30 grader och även i havet kan det bli några grader varmare. Störst risk för orkaner är det i augusti, september och oktober.

Resor till Kuba

Varadero
  • Stränder
  • Mat & Dryck
  • Barnvänligt
Barnfamiljer är särskilt välkomna till vårt familjehotell Sol Palmeras vid stranden i Varadero, och All Inclusive ingår på nästan alla våra hotell i Varadero.
Havanna
  • Stränder
  • Sevärdheter
  • Mat & Dryck
En resa till Kuba är inte komplett utan ett besök i Havanna. Den fantastiska arkitekturen är slående, liksom de gamla 50-talsbilarna och känslan av att tiden har stått still.

Mer om Havanna

Salsa, cigarrer och gamla bilar

Läs våra bästa tips på restauranger, barer och sevärdheter i stadsdelen Gamla Havanna.

SÖK DIN RESA TILL Kuba