Se hotell (1)

Resor till Trogir

Trogir är en charmig liten stad med lång historia och mycket atmosfär, perfekt som bas för kortare och längre resor i den dalmatiska skärgården.
Trogir är en förtjusande stad, byggd på en ö mellan fastlandet och ön Ciovo längre ut. Trogirs historia går tillbaka till de gamla grekerna, och även om mycket har hänt sedan dess har staden bevarat sin historiska charm, med smala, stenlagda gator och trivsamma små torg som öppnar sig mellan husen. Som gjort för en romantisk semester i lugn och ro. Här finns stora möjligheter till vackra upplevelser, som en tur till Split, en utflykt i skärgården eller en läcker middag i solnedgången.

Trogir

Själva Trogir ligger på en tätbebyggd holme, och är inte så stort, men ändå fullt av sevärdheter och upplevelser, som det gamla Kamerlengofortet, katedralen från 1200-talet och den inbjudande hamnpromenaden där man gärna slår sig ner med en kopp kaffe eller ett glas av det lokala vinet. Blir du badsugen är det lätt att resa ut till ön Ciovo strax utanför.

Split och skärgården

Den dalmatiska skärgården kallas med all rätt för en av världens vackraste, med öar som Hvar, Brac och Vis, och även om du reser via Split är det en bekväm dagstur till många av dem. Själva Split är också värt en resa; Diocletianus palats, Rivan, de frestande marknaderna och spännande butikerna är perfekta utflyktsmål som lätt fyller en spännande dag. Kom ihåg badkläder, från centrum av Split är det bara en kvart ner till Firule-stranden och ett uppfriskande bad.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Stad och strand
  • Kort transfer
  • Kristallklart badvatten
  • Prisvärd mat och dryck
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Trogir

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Trogir