Golf i Los Cristianos, Teneriffa

Njut av en härlig semester i Los Cristianos.

Populärt golfresmål där vi erbjuder tre bra banor, två greenfeepaket med golfvärdsservice, två greenfeepaket utan golfvärdsservice och riktigt bra hotell.

Los Cristianos är ett lugnt och barnvänligt resmål på Teneriffas sydkust, med fina stränder, mysiga restauranger och flera trevliga utflyktsmål på nära håll. Även om orten vuxit ihop med Playa de las Américas har den en egen, lite lugnare karaktär. Här är miljön mer kanarisk, med moderna caféer och "riktiga" spanska restauranger och butiker. Allt ligger samlat kring stranden, den palmkantade strandpromenaden och byns trivsamma centrum, som till stora delar är bilfri. Två fina stränder ligger på var sin sida om hamnen.

Läs mer om Los Cristianos Dölj text

Boka Vings golfpaket!
Teneriffa har blivit en otroligt populär golfdestination och trycket på banorna ökar. Här rekommenderar vi att du bokar Vings golfpaket med garanterade starttider. Du kan få svårt att på egen hand komma ut på någon av de mycket trevliga banorna. På Teneriffa har vi också en egen golfvärd till två av våra greenfeepaket som ser till att allt fungerar som det ska, samt ordnar tävlingar.

Golf Las Américas
Praktiskt taget mitt inne i Playa de las Américas ligger denna utomordentliga 18-hålsbana, som är byggd på en sluttning med vidsträckt utsikt över stad, strand och hav. Banan är ganska flack och inte alltför svårspelad, och de mäktiga bakomliggande bergen skyddar från hårda vindar. Golf Las Américas, som invigdes 1998, är nu i extremt bra kondition. Dessutom har banan ett mycket vackert klubbhus med en restaurang som serverar underbar mat. Kort sagt – det här är en bana som passar alla typer av golfare och allt håller högsta klass!

Golf del Sur
Teneriffas mest kända och kompletta semestergolfbana. Anläggningen har tre niohålsslingor, alla vackert omgärdade av den förrädiska svarta vulkansanden, picon, och en massa raviner och kaktusar. Den södra och norra banan tillsammans utgör den slinga som proffsen spelade Europatouren på. På den södra ligger banans mest kända hål, ett par 3-hål på drygt 170 meter där greenen ligger som en ö omgärdad av lavasand. Links, den tredje slingan, är i det här sammanhanget betydligt bredare och lättare.

Amarilla Golf
Trevlig 18-håls bana vid Marina San Miguel, ca 17 km från Playa las Americas. Banan ligger vackert direkt vid havet och är designad av Donald Steel. Amarilla Golf byggdes 1988 och har bland annat haft Europatouren på besök, 1990 på Open de Tenerife. I mitten av 90-talet hade banan en del ekonomiska problem och bankvalitén var inte den bästa. Men nu har nya ägare pumpat in friska pengar och banan är tillbaka i gott skick. Amarilla Golf är en utmaning för alla typer av golfare med sina relativt smala fairways, där du från några hål har utsikt mot havet. Bland annat finns ett fantastiskt par 3-hål, där du spelar från en udde till en annan, över en vik av Atlanten. Blåser det blir det en rejäl utmaning. Här finns också en 9-håls Pitch & Putt-bana, driving range, golfshop, restaurang och bar. Par 72, hcp män 28 och damer 36. OBS! På grund av mycket stort tryck på banorna på Teneriffa kan starttider förekomma på eftermiddagen.

Så tyckte andra om Los Cristianos

betyg
Barnvänligt
3,7
Stränder
4
Sevärdheter
3,7
Mat & Dryck
3,8
Sport/Äventyr
3,5

Samlat hotellbetyg 4,0

Betyget baseras på 2661 svar.

Populära hotell - Los Cristianos


Visar 0 hotell av 13 på resmålet
Visa alla hotell
Visar 0 hotell av 13 på resmålet
Visa alla hotell