Se hotell (36)

Resor till Tokyo

En resa till dynamiska Tokyo är lika med sushi, karaoke, sumobrottning, neonljus, shopping och en uppsjö av restauranger, barer, nattklubbar.
Japans huvudstad består egentligen av flera städer och förorter som smält samman, och huserar runt 35 miljoner människor på en yta stor som Skåne. Under din resa till Tokyo kan vi rekommendera en tur upp till utsiktsdäcket i Tokyo Tower. Utsikten från tornet, som är 333 meter högt och en av stadens högsta byggnader, bjuder på ett gytter av hus, skyskrapor och neonskyltar så långt ögat når. Tunnelbanekartan liknar, med sina 14 linjer, mest ett färggrant garnnystan. Tokyo är en plats av överväldigande proportioner, med ett shopping- och nöjesutbud som slår det mesta.

Bo centralt i Tokyo

De allmänna kommunikationerna är både billiga och pålitliga i Tokyo, och det är lätt att ta sig runt. Men det är ändå en fördel att bo centralt i det område du valt, och bokar du din resa till Tokyo med Ving kan du alltid hitta ett hotell som passar dig. Vi erbjuder hotell i flera av stadens populäraste områden som Shibuya, Shinjuku, Ginza och vid Tokyo Station.

Att göra i Tokyo

Pulsen i Tokyo är hög och intrycken många, och i kontrast med detta blir stillheten i stadens många parker och buddhistiska tempel än mer påtaglig. Är du sugen på shopping finner du dig förmodligen snabbt tillrätta i vilken stadsdel som helst, men ett besök i neonljustäta Shibuya och Shinjuku är ett måste under din resa till Tokyo. Se cosplay-utklädda ungdomar och kolla in morgondagens trender i hippa Harajuku, och smaka dig genom utbudet av restauranger och barer i mysiga Omotesando. Matintresserade besöker också gärna den numera legendariska fiskmarknaden Tsukuji, där en spännande morgonvandring gärna avrundas med en skål rykande het nudelsoppa till frukost. Blir du trött av alla intryck ska du uppsöka en Onsen – ett japanskt badhus där man kan tillbringa flera timmar för att rena både kropp och sinne.

Utforska omgivningarna

Även om en resa till Tokyo bjuder på upplevelser som räcker ett helt liv finns det mycket att se och göra även utanför denna jättestad. Prova till exempel snabbtåget Shinkansen som klarar av de femtio milen till den gamla huvudstaden Kyoto på under två timmar. Det är också fullt möjligt att besöka det heliga berget Fuji på en dagsutflykt från Tokyo. På köpet får du se den vackra japanska landsbygden.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Centrala hotell
  • Hotell för vuxna
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Tokyo

SÖK DIN RESA TILL Tokyo

Mer om Tokyo

Gata i Tokyo

Guide till kända områden i Tokyo

Tokyo - hypermodernt, klassiskt, galet och vackert. Vår reseexpert Tomas tipsar om vad du du inte får missa och hur du smidigast tar dig runt bland skyskrapor, neonskyltar och klassiska tempel i Japans huvudstad.

12 heta Tokyotips

12 heta Tokyotips

Martin Koos, Svenska Handelskammaren i Japan, tipsar om barer, god mat, shopping, sevärdheter och mycket mer i Tokyo.

Det bästa av Tokyo