Hotell (44)

Resor till Japan

Att resa till Japan Àr en fÀngslande vandring mellan ytterligheter, hÀr samsas tusenÄrig historia med det hypermoderna och senaste inom teknikinnovation.

Besök templen med sina ofta urgamla traditioner, och fortsÀtt sedan till en karaokebar för en betydligt mer jordnÀra upplevelse. I Japan vÀntar tusen upplevelser pÄ den nyfikne resenÀren, och japanerna sjÀlva Àr ofta mer Àn villiga att visa och förklara sitt land och dess egenheter. NÀr du bokar din resa till Japan med Ving bor du i Japans enorma huvudstad Tokyo, som till ytan Àr lika stor som SkÄne.

Vings resor till Japan

Är du ute efter en annorlunda och exotisk upplevelse Ă€r det dags att boka en resa till Japan. NĂ€r du bokar din resa med Ving kan du vĂ€lja hur lĂ€nge du vill vara borta, men ett tips Ă€r att inte snĂ„la med dagarna för i Japan finns oĂ€ndligt mycket att uppleva. Reser du till Tokyo i mĂ„nadsskiftet mars/april och har tur kan du fĂ„ uppleva Sakura, körsbĂ€rsblomningen som Ă€r nĂ„got av en folkfest i Japan. Den bĂ€sta platsen för det i Tokyo Ă€r Ueno-parken, med över tusen körsbĂ€rstrĂ€d.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Japan?
Japans klimat skiftar stort frĂ„n norr till söder, generellt kan sĂ€gas att klimatet Ă€r fuktigt och att landet regelbundet drabbas av tyfoner. Ving har hotell i Tokyo, som har ett subtropiskt klimat med heta, fuktiga somrar och milda vintrar. SommarmĂ„naderna, juni till september, Ă€r de varmaste med en temperatur kring 25-31 grader dagtid. Även april, maj och oktober bjuder pĂ„ runt 20 grader. Kallaste perioden Ă€r december till mars, dĂ„ dagstemperaturen ligger runt 10-13 grader. Dock sĂ„ Ă€r december och januari de torraste mĂ„naderna pĂ„ Ă„ret. Störst risk för tyfoner Ă€r det mellan juli och september. VĂ„ren och hösten Ă€r en populĂ€r tid att besöka Japan.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs under 90 dagar. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. Utresebiljett krÀvs samt inresekort som fÄs vid ankomst. För mer information hÀnvisar vi till Japans ambassad pÄ telefon 08-579 353 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa till Japan.

Resor till Japan

Tokyo
I Tokyo finns allt och lite till. Under din resa kan du besöka en knasig temarestaurang, se pÄ sumobrottning eller frottera dig i japansk kultur. VÀlkommen till en semester du sent kommer att glömma.

SÖK DIN RESA TILL Japan