Se hotell (2)

Resor till Lucea

Jamaica, Jamaica
Res med Ving till Lucea och upplev vardagslivet i en genuin och trevlig liten jamaicansk stad.
Lucea är en av Jamaicas äldsta småstäder med en lång historia och livligt folkliv längs de fina stränderna. Staden ligger mittemellan turistorterna Negril och Montego Bay, men är själv mer eller mindre opåverkad av turismen. Husen är byggda i klassisk karibisk stil och atmosfären är avslappnad. I Lucea finns ett mindre antal butiker och restauranger och i hamnområdet hålls det marknad flera gånger i veckan. Med sitt myllrande folkliv och sina färgglada marknadsstånd är den ett måste för dig som vill uppleva det lokala vardagslivet under din resa.

Barnvänligt hotell på stranden i Lucea

Nu erbjuder vi resor till ett av våra populära hotell i Lucea. Grand Palladium Jamaica Resort & Spa ligger fantastiskt vid havet och den vita stranden en bit utanför den lilla staden Lucea. Här trivs både stora och små; det finns fyra poolområden att välja bland, och lika många badvikar alldeles nedanför hotellet. Rummen är rymliga och All Inclusive ingår i priset, allt för att göra en semester på Grand Palladium Jamaica Resort & Spa så enkel, kul och minnesvärd som möjligt.

Hotell med fyra badvikar

Grand Palladium Lady Hamilton Resort & Spa ligger som en del av Grand Palladium Jamaica Resort & Spa. Här finns fyra olika poolområden och gott om restauranger och barer under både dag- och kvällstid.
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Fina stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Lucea

Stränder
När du reser med Ving till Lucea har du den vita stranden alldeles bredvid hotellet.

Sol och bad på Jamaica

Jamaica erbjuder några av Karibiens finaste stränder. Här finns kilometerlånga stränder med barer och ett stort utbud av vattensporter som snorkling, dykning, katamaran och surfing. Det finns också mindre stränder för lite mer lugn och ro. På de flesta stränder finns solstolar och parasoll att hyra. Majoriteten av hotellen erbjuder gratis solstolar och parasoll för sina gäster, vilket framgår i hotellbeskrivningen.

Bra att veta

Om du ska utöva någon vattensportaktivitet så var uppmärksam. Var noga med att du alltid får flytväst och eventuell skyddsutrustning. Många försäkringsbolag klassificerar vattensport som en extremsport och kräver extra försäkringsskydd. Detta gäller främst vattenskoterkörning. För att vara på den säkra sidan bör du se över dina försäkringsvillkor.
Mat, dryck och nattliv
I Lucea finns ett mindre antal restauranger och barer. Den jamaicanska maten är välkryddad och har ofta kött, kyckling, ris, frukt och bönor som bas. Fisk och skaldjur används också i den jamaicanska matlagningen. Till maten dricks gärna det lokala ölet Red Stripe. När man är här bör man äta den jamaicanska jerken. Jerk är kyckling, fisk eller fläskkött som kryddas med speciella kryddor för att framhäva köttets typiska smak. Köttet grillas sedan över kol och serveras antingen som det är, eller med ris, frukt och en chutneyliknande sås. Annan populär mat på Jamaica är nationalrätten Ackee and Saltfish som består av den jamaicanska frukten aki och saltad, torkad torsk.

Mat och dryck på Jamaica

Jamaicansk mat har influenser från Spanien, Kina, Indien, Frankrike, England och Afrika. Maten som serveras på Jamaica är lika varierad som de kulturer som kommit till ön under åren. Många av hotellen erbjuder typisk jamaicansk mat i sina bufféer och menyer, men också mer internationellt kända rätter. Passa på att utmana smaklökarna och smaka dig runt på Jamaica.

Nationalrätter på Jamaica

Jamaicas nationalrätt är Ackee and Saltfish. Ackee är en frukt som är typisk för Jamaica och kom till ön från Västafrika med ett slavfartyg i slutet av 1700-talet. Frukten tillagas med grönsaker och serveras tillsammans med den salta torsken. Maten är en god kombination av sött och salt. Ackee hittas vanligen i hotellens frukostbuffé och kan lätt förväxlas med äggröra.

Andra traditionella maträtter

Annan traditionell mat på Jamaica är bland annat getkött med curry, olika pajer, oxsvans med bondbönor och konserverat kött med kål. Det jamaicanska kökets stolthet är ändå 'jerk', som nästan alltid är kyckling eller fläskkött. Många av restaurangerna på Jamaica serverar någon typ av jerk och faller det i smaken, finns kryddblandningen att köpa med hem och använda i maten.

Dryck

Av de frukter och grönsaker som finns på ön gör man olika typer av juicer. Vanligast är mangojuice och olika melonjuicer. Jamaicas stolthet i dryckesform är Ting som är en kolsyrad grapefruktdryck samt den lokala ölen Red Stripe som ofta dricks till maten.
Lucea är framför allt känt för sitt rofyllda lugn och här finns inget direkt nöjes- eller nattliv. Vill du ha fler valmöjligheter vad gäller just nattliv föreslår vi istället en tur till Montego Bay.

Att tänka på

När du vistas ute nattetid på Jamaica är det bra att vara uppmärksam på omgivningen. Gå gärna tillsammans med sällskap du känner väl och tacka vänligt men bestämt nej till de personer som erbjuder narkotika. Det är bra att inte ha alltför värdefulla saker med sig och skulle du behöva hjälp kan du alltid vända dig till ordningsvakt eller turistpolis. Du känner igen dem på deras vita hatt eller hjälm.
Shopping
Shoppingen i Lucea är begränsad, det finns dock ett mindre antal butiker och en lokal marknad. Den lokala marknaden äger rum flera gånger i veckan i hamnområdet. Med myllrande folkliv och färgglada marknadsstånd är marknaden ett måste för dig som vill uppleva det lokala vardagslivet i Lucea.

Shopping på Jamaica

Jamaica erbjuder inte så mycket kommersiell shopping, majoriteten av butikerna och affärerna är privatägda. Utbudet är därför väldigt lokalt och det finns en del spännande souvenirer och presenter att köpa på ön.
Shoppingen finns där turisterna finns och det finns försäljare på stranden, längs vägen och utanför öns stora turistmagneter. Vissa försäljare gör allt de kan för att sälja, tacka bestämt nej och visa inget intresse om du inte vill köpa något.

Prutning

Pruta bör man göra och stressa inte. Det är svårt att säga hur mycket man ska gå ned i pris i förhållande till vad försäljaren vill ha. Om du är intresserad, försök skapa dig en uppfattning om vad du skulle vilja ge. Om försäljaren inte går med på priset, då är det upp till dig att avgöra huruvida du vill ha varan eller inte. Undvik dock att pruta på restauranger och på varor som redan har en prislapp.
Aktiviteter och sevärdheter
Aktiviteterna i Lucea handlar i första hand om det som erbjuds på hotellen.

The Hip Strip – att göra i Montego Bay

The Hip Strip har den bästa shoppingen i Montego Bay och oavsett vilken tidpunkt du befinner dig på gatan så finns det någonting att se eller göra. Du hittar garanterat någonting att ta med dig hem, och längs gatan finns även flera bra lokala restauranger. Kvällstid är nattlivet rikligt med pubar och barer med både lokal och internationell publik. Ett måste i Montego Bay är den fantastiska soluppgången på morgonen och ett dopp i det klarblå vattnet på den populära stranden Doctor's Cave Beach.

Bob Marley Museum – tips i Kingston

En sevärdhet i huvudstaden Kingston är musiklegenden Bob Marleys Museum. Museet ligger i det hus som Marley köpte 1975 och bodde tills han gick bort 1981. Sex år efter hans bortgång gjorde hans fru Rita Marley om huset till museum. Här kan du se hur Bob Marley levde och titta på många av hans ägodelar. På museet finns också en souvenirbutik, en fotografiutställning och caféet 'Legend Café'. Ett tips är att gå en guidad tur på museet.
Hur du tar dig runt
Det finns möjlighet att hyra bil på plats i Lucea. Observera att Jamaica har vänstertrafik.
I Lucea finns möjlighet att ta sig runt med taxi. Taxibilarna saknar ofta taxameter och därför är det bra att komma överens om priset i förväg.

Hur du tar dig runt på Jamaica

Avgångarna med lokalbussarna är få och du ser sällan skymten av en busshållplats eller tidtabell. Rekommendationen är att du tar en taxi om du vill ta dig från hotellområdet.

Taxi

De flesta av hotellen erbjuder någon form av taxiservice och ofta kan du beställa taxi i receptionen. Dessa taxibilar är något dyrare än om du tar en taxi från gatan, då hotellet tar ut en del av priset.
På Jamaica är egentligen taxi ett kollektivt transportmedel och taxibilarna är vanliga bilar med röd registreringsskylt. Taxibilarna saknar ofta taxameter och det är därför klokt att göra upp priset i förväg.
Slutdestinationen för taxibilarna står på sidan av bilen. Bilarna kör med andra ord inte dit du önskar, utan endast till slutdestinationen och tar upp samt släpper av passagerare längs med vägen.

Pendelbuss

Vissa hotell erbjuder pendelbussar till närliggande köpcenter och de flesta av bussturerna körs av minibussar. Det finns turer som är gratis och de som kostar. Om hotellet erbjuder denna service brukar det finnas information i receptionsområdet. Om du väljer att ta bussen tillbaka till hotellet är det viktigt att du vet vilken tid återresan sker.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Jamaikanska dollar (JMD). US dollar är också gångbart som betalningsmedel.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -7 timmar. Vintertid: svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. Vissa elektriska apparater, till exempel rakapparater och hårtork fungerar inte alltid på full effekt.

Språk

Engelska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

17-22 timmar med reguljärflyg från Stockholm, beroende på flygrutt.

Så reser du hit

Med Vings reguljära flygresor kan du resa till Lucea med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på flygplatsen utanför Montego Bay.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • mars
29°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
30°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
30°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
31°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Lucea
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.