Se hotell (2)

Resor till Lucea

Jamaica, Jamaica

Res med Ving till Lucea och upplev vardagslivet i en genuin och trevlig liten jamaicansk stad.

Lucea Àr en av Jamaicas Àldsta smÄstÀder med en lÄng historia och livligt folkliv lÀngs de fina strÀnderna. Staden ligger mittemellan turistorterna Negril och Montego Bay, men Àr sjÀlv mer eller mindre opÄverkad av turismen. Husen Àr byggda i klassisk karibisk stil och atmosfÀren Àr avslappnad. I Lucea finns ett mindre antal butiker och restauranger och i hamnomrÄdet hÄlls det marknad flera gÄnger i veckan. Med sitt myllrande folkliv och sina fÀrgglada marknadsstÄnd Àr den ett mÄste för dig som vill uppleva det lokala vardagslivet under din resa.

BarnvÀnligt hotell pÄ stranden i Lucea

Nu erbjuder vi resor till ett av vÄra populÀra hotell i Lucea. Grand Palladium Jamaica Resort & Spa ligger fantastiskt vid havet och den vita stranden en bit utanför den lilla staden Lucea. HÀr trivs bÄde stora och smÄ; det finns fyra poolomrÄden att vÀlja bland, och lika mÄnga badvikar alldeles nedanför hotellet. Rummen Àr rymliga och All Inclusive ingÄr i priset, allt för att göra en semester pÄ Grand Palladium Jamaica Resort & Spa sÄ enkel, kul och minnesvÀrd som möjligt.

Bra att veta
 • Hotell pĂ„ stranden
 • All Inclusive
 • Fina strĂ€nder
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Lucea

VĂ€der
 • januari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • mars
29°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
30°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
30°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
31°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
StrÀnder
NĂ€r du reser med Ving till Lucea har du den vita stranden alldeles bredvid hotellet.

Sol och bad pÄ Jamaica

Jamaica erbjuder nÄgra av Karibiens finaste strÀnder. HÀr finns kilometerlÄnga strÀnder med barer och ett stort utbud av vattensporter som snorkling, dykning, katamaran och surfing. Det finns ocksÄ mindre strÀnder för lite mer lugn och ro. PÄ de flesta strÀnder finns solstolar och parasoll att hyra. Majoriteten av hotellen erbjuder gratis solstolar och parasoll för sina gÀster, vilket framgÄr i hotellbeskrivningen.

Bra att veta

Om du ska utöva nÄgon vattensportaktivitet sÄ var uppmÀrksam. Var noga med att du alltid fÄr flytvÀst och eventuell skyddsutrustning. MÄnga försÀkringsbolag klassificerar vattensport som en extremsport och krÀver extra försÀkringsskydd. Detta gÀller frÀmst vattenskoterkörning. För att vara pÄ den sÀkra sidan bör du se över dina försÀkringsvillkor.
Flyg och transfer

Flygtid

FrÄn Stockholm tar det cirka 17-22 timmar, inklusive mellanlandning, med reguljÀrflyg.

SĂ„ reser du hit

Du kan resa med Ving till Lucea pÄ reguljÀra flygresor med valfri reslÀngd Äret runt.

Flyget landar pÄ flygplatsen utanför Montego Bay.
Restiden frÄn Sangster International Airport (Montego Bay) till ditt hotell Àr ca 50 minuter (ca 35 km), beroende pÄ trafik. Den exakta rutten beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst.

Om du bokat en paketresa med reguljÀrflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Lucea finns ett mindre antal restauranger och barer. Den jamaicanska maten Àr vÀlkryddad och har ofta kött, kyckling, ris, frukt och bönor som bas. Fisk och skaldjur anvÀnds ocksÄ i den jamaicanska matlagningen. Till maten dricks gÀrna det lokala ölet Red Stripe. NÀr man Àr hÀr bör man Àta den jamaicanska jerken. Jerk Àr kyckling, fisk eller flÀskkött som kryddas med speciella kryddor för att framhÀva köttets typiska smak. Köttet grillas sedan över kol och serveras antingen som det Àr, eller med ris, frukt och en chutneyliknande sÄs. Annan populÀr mat pÄ Jamaica Àr nationalrÀtten Ackee and Saltfish som bestÄr av den jamaicanska frukten aki och saltad, torkad torsk.

Mat och dryck pÄ Jamaica

Jamaicansk mat har influenser frÄn Spanien, Kina, Indien, Frankrike, England och Afrika. Maten som serveras pÄ Jamaica Àr lika varierad som de kulturer som kommit till ön under Ären. MÄnga av hotellen erbjuder typisk jamaicansk mat i sina bufféer och menyer, men ocksÄ mer internationellt kÀnda rÀtter. Passa pÄ att utmana smaklökarna och smaka dig runt pÄ Jamaica.

NationalrÀtter pÄ Jamaica

Jamaicas nationalrÀtt Àr Ackee and Saltfish. Ackee Àr en frukt som Àr typisk för Jamaica och kom till ön frÄn VÀstafrika med ett slavfartyg i slutet av 1700-talet. Frukten tillagas med grönsaker och serveras tillsammans med den salta torsken. Maten Àr en god kombination av sött och salt. Ackee hittas vanligen i hotellens frukostbuffé och kan lÀtt förvÀxlas med Àggröra.

Andra traditionella matrÀtter

Annan traditionell mat pÄ Jamaica Àr bland annat getkött med curry, olika pajer, oxsvans med bondbönor och konserverat kött med kÄl. Det jamaicanska kökets stolthet Àr ÀndÄ 'jerk', som nÀstan alltid Àr kyckling eller flÀskkött. MÄnga av restaurangerna pÄ Jamaica serverar nÄgon typ av jerk och faller det i smaken, finns kryddblandningen att köpa med hem och anvÀnda i maten.

Dryck

Av de frukter och grönsaker som finns pÄ ön gör man olika typer av juicer. Vanligast Àr mangojuice och olika melonjuicer. Jamaicas stolthet i dryckesform Àr Ting som Àr en kolsyrad grapefruktdryck samt den lokala ölen Red Stripe som ofta dricks till maten.
Lucea Àr framför allt kÀnt för sitt rofyllda lugn och hÀr finns inget direkt nöjes- eller nattliv. Vill du ha fler valmöjligheter vad gÀller just nattliv föreslÄr vi istÀllet en tur till Montego Bay.

Att tÀnka pÄ

NÀr du vistas ute nattetid pÄ Jamaica Àr det bra att vara uppmÀrksam pÄ omgivningen. GÄ gÀrna tillsammans med sÀllskap du kÀnner vÀl och tacka vÀnligt men bestÀmt nej till de personer som erbjuder narkotika. Det Àr bra att inte ha alltför vÀrdefulla saker med sig och skulle du behöva hjÀlp kan du alltid vÀnda dig till ordningsvakt eller turistpolis. Du kÀnner igen dem pÄ deras vita hatt eller hjÀlm.
Shopping
Shoppingen i Lucea Àr begrÀnsad, det finns dock ett mindre antal butiker och en lokal marknad. Den lokala marknaden Àger rum flera gÄnger i veckan i hamnomrÄdet. Med myllrande folkliv och fÀrgglada marknadsstÄnd Àr marknaden ett mÄste för dig som vill uppleva det lokala vardagslivet i Lucea.

Shopping pÄ Jamaica

Jamaica erbjuder inte sÄ mycket kommersiell shopping, majoriteten av butikerna och affÀrerna Àr privatÀgda. Utbudet Àr dÀrför vÀldigt lokalt och det finns en del spÀnnande souvenirer och presenter att köpa pÄ ön.
Shoppingen finns dÀr turisterna finns och det finns försÀljare pÄ stranden, lÀngs vÀgen och utanför öns stora turistmagneter. Vissa försÀljare gör allt de kan för att sÀlja, tacka bestÀmt nej och visa inget intresse om du inte vill köpa nÄgot.

Prutning

Pruta bör man göra och stressa inte. Det Àr svÄrt att sÀga hur mycket man ska gÄ ned i pris i förhÄllande till vad försÀljaren vill ha. Om du Àr intresserad, försök skapa dig en uppfattning om vad du skulle vilja ge. Om försÀljaren inte gÄr med pÄ priset, dÄ Àr det upp till dig att avgöra huruvida du vill ha varan eller inte. Undvik dock att pruta pÄ restauranger och pÄ varor som redan har en prislapp.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Aktiviteterna i Lucea handlar i första hand om det som erbjuds pÄ hotellen.

The Hip Strip – att göra i Montego Bay

The Hip Strip har den bÀsta shoppingen i Montego Bay och oavsett vilken tidpunkt du befinner dig pÄ gatan sÄ finns det nÄgonting att se eller göra. Du hittar garanterat nÄgonting att ta med dig hem, och lÀngs gatan finns Àven flera bra lokala restauranger. KvÀllstid Àr nattlivet rikligt med pubar och barer med bÄde lokal och internationell publik. Ett mÄste i Montego Bay Àr den fantastiska soluppgÄngen pÄ morgonen och ett dopp i det klarblÄ vattnet pÄ den populÀra stranden Doctor's Cave Beach.

Bob Marley Museum – tips i Kingston

En sevÀrdhet i huvudstaden Kingston Àr musiklegenden Bob Marleys Museum. Museet ligger i det hus som Marley köpte 1975 och bodde tills han gick bort 1981. Sex Är efter hans bortgÄng gjorde hans fru Rita Marley om huset till museum. HÀr kan du se hur Bob Marley levde och titta pÄ mÄnga av hans Àgodelar. PÄ museet finns ocksÄ en souvenirbutik, en fotografiutstÀllning och caféet 'Legend Café'. Ett tips Àr att gÄ en guidad tur pÄ museet.

Rundresa pÄ Jamaica med Ving

Ving erbjuder en rundresa pÄ Jamaica och rundresan Àr ett perfekt tips för den som vill uppleva sÄ mycket som möjligt av ön under semestern. Rundresan tar dig under en vecka till de mÄsten som finns pÄ Jamaica och du fÄr se öns stora sevÀrdheter, som Ocho Rios, Dunn's River Fall, Bob Marley Museum, Rick's Café och Seven Mile Beach. Bland mycket annat blir det besök i en kaffefabrik och ett romdestilleri. Efter en veckas rundresa pÄ Jamaica vÀntar en vecka med sol och bad pÄ resmÄlen Negril, Montego Bay eller Lucea.
Hur du tar dig runt
Det finns möjlighet att hyra bil pÄ plats i Lucea. Observera att Jamaica har vÀnstertrafik.

Taxi

I Lucea finns möjlighet att ta sig runt med taxi. Taxibilarna saknar ofta taxameter och dÀrför Àr det bra att komma överens om priset i förvÀg.

Hur du tar dig runt pÄ Jamaica

AvgÄngarna med lokalbussarna Àr fÄ och du ser sÀllan skymten av en busshÄllplats eller tidtabell. Rekommendationen Àr att du tar en taxi om du vill ta dig frÄn hotellomrÄdet.

Taxi

De flesta av hotellen erbjuder nÄgon form av taxiservice och ofta kan du bestÀlla taxi i receptionen. Dessa taxibilar Àr nÄgot dyrare Àn om du tar en taxi frÄn gatan, dÄ hotellet tar ut en del av priset.
PÄ Jamaica Àr egentligen taxi ett kollektivt transportmedel och taxibilarna Àr vanliga bilar med röd registreringsskylt. Taxibilarna saknar ofta taxameter och det Àr dÀrför klokt att göra upp priset i förvÀg.
Slutdestinationen för taxibilarna stÄr pÄ sidan av bilen. Bilarna kör med andra ord inte dit du önskar, utan endast till slutdestinationen och tar upp samt slÀpper av passagerare lÀngs med vÀgen.

Pendelbuss

Vissa hotell erbjuder pendelbussar till nÀrliggande köpcenter och de flesta av bussturerna körs av minibussar. Det finns turer som Àr gratis och de som kostar. Om hotellet erbjuder denna service brukar det finnas information i receptionsomrÄdet. Om du vÀljer att ta bussen tillbaka till hotellet Àr det viktigt att du vet vilken tid Äterresan sker.
Fakta

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs under 90 dagar. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. För mer information hÀnvisar vi till Jamaicas ambassad pÄ telefon +44 20 782 399 11.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa pÄ Jamaica.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se.

För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Jamaikanska dollar (JMD). US dollar Àr ocksÄ gÄngbart som betalningsmedel.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -7 timmar. Vintertid: svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. Vissa elektriska apparater, till exempel rakapparater och hÄrtork fungerar inte alltid pÄ full effekt.

SprÄk

Engelska

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Lucea