Se hotell (10)

Resor till Montego Bay

Jamaica, Jamaica
Montego Bay lockar med legendariska stränder, utmärkta hotell och spännande utflykter. Välkommen till Jamaicas semesterort nummer ett!
Under en resa till Jamaica är det svårt att inte besöka Montego Bay, eller Mo Bay som orten också kallas. Det är en ort där det lokala är lika påtagligt som charterturismen, trots att det är ett av landets främsta turistmål, eftersom både stränder och utflykter är i en klass för sig. I Montego Bay finns också The Hip Strip, med nattliv, restauranger, butiker och shopping. Gatan sträcker sig från flygplatsen ner till down town och här hittar du allt från nattklubbar och barer till souvenirbutiker och olika matställen där du kan prova på jamaicanska specialiteter, som jerk chicken eller curry goat. Montego Bay är ett resmål som passar lika bra för par som för barnfamiljer. Här finns ett stort utbud av vattensporter, mycket att se och göra, och massor av spännande utflykter att välja mellan.

Välj ditt hotell i Montego Bay

Ving har hotell för alla smaker, antingen i utkanten av Montego Bay eller längs med The Hip Strip. Här finns hotell för vuxna, med en nedre åldersgräns på arton år, så du som vill ha en verkligt avkopplande semester hittar lätt ett hotell som passar dig. Vill du helst boka ett hotell med All Inclusive finns det också flera utmärkta alternativ, och vill du bo nära havet kommer du finna att de allra flesta av våra hotell ligger direkt på stranden.

Strandsemester i Montego Bay

Stränderna i Montego Bay ligger längs med The Hip Strip. Här finns bland annat den legendariska stranden Doctor's Cave Beach, med kritvit sand och turkosfärgat vatten. Lite längre bort ligger den lite mindre kända Cornwall Beach och Dead End Beach. Här är det inga problem att tillbringa hela dagen bekvämt utsträckt på en solstol, och du behöver inte oroa dig för höga vågor eftersom stränderna i Montego Bay skyddas av ett korallrev som ligger några hundra meter ut.

Utforska Jamaica

Vill du utforska mer av ön är det bara att åka på en utflykt. Vad sägs till exempel om att besöka Kingston och Bob Marley-museet, Rick's Cafe eller Black River & YS Falls – med mäktig natur och ett fyrtio meter långt vattenfall i sju olika nivåer.
Bra att veta
 • Kort transfer
 • Bra stränder
 • Hotell på stranden
 • Hotell för vuxna
 • All Inclusive
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Montego Bay

Stränder
Montego Bays fina stränder är utan tvekan det som lockar flest turister till resmålet. Hit söker sig soldyrkare från hela världen för att njuta av några av Karibiens paradisstränder med vit korallsand och turkosblått vatten. Korallrevet som ligger utanför kusten skyddar stränderna mot stora vågor och gör vattnet relativt lugnt.

Stränder i Montego Bay

Stränderna i Montego Bay är koncentrerade längs The Hip Strip. Här hittar du den kända stranden Doctor's Cave Beach och lite mindre kända Cornwall Beach och Dead End Beach. Längs The Hip Strip hittar du också populära Margaritaville. Där kan du bada, äta lunch eller ta en svalkande drink. Här finns ingen riktig strand, men däremot finns roliga vattenrutschbanor och uppblåsbara madrasser.

Sol och bad på Jamaica

Jamaica erbjuder några av Karibiens finaste stränder. Här finns kilometerlånga stränder med barer och ett stort utbud av vattensporter som snorkling, dykning, katamaran och surfing. Det finns också mindre stränder för lite mer lugn och ro. På de flesta stränder finns solstolar och parasoll att hyra. Majoriteten av hotellen erbjuder gratis solstolar och parasoll för sina gäster, vilket framgår i hotellbeskrivningen.

Bra att veta

Om du ska utöva någon vattensportaktivitet så var uppmärksam. Var noga med att du alltid får flytväst och eventuell skyddsutrustning. Många försäkringsbolag klassificerar vattensport som en extremsport och kräver extra försäkringsskydd. Detta gäller främst vattenskoterkörning. För att vara på den säkra sidan bör du se över dina försäkringsvillkor.
Mat, dryck och nattliv
Maten på Jamaica är välkryddad och har ofta kött, kyckling, ris, frukt och bönor som bas. Även fisk och skaldjur används ofta i den jamaicanska matlagningen. Ett måste är att prova den jamaicanska jerken. Jerk är kyckling, fisk eller fläskkött som kryddas med speciella kryddor. Köttet grillas sedan över kol och serveras som det är eller tillsammans med ris, frukt och en chutneyliknande sås. Till det dricks gärna någon lokal öl. En annan populär rätt är nationalrätten Ackee and Saltfish, som bland annat består av frukten aki och saltad, torkad torsk.

Restauranger i Montego Bay

I Montego Bay finns bra restauranger och barer. De flesta ligger nära The Hip Strip, men det finns även ett antal restauranger i Montego Freeport. På de lokala restaurangerna serveras såväl internationella rätter som jamaicanska specialiteter. De flesta av hotellen i Montego Bay är All Inclusive-anläggningar och det mesta du kan tänkas behöva i matväg finns på hotellområdet.

Mat och dryck på Jamaica

Jamaicansk mat har influenser från Spanien, Kina, Indien, Frankrike, England och Afrika. Maten som serveras på Jamaica är lika varierad som de kulturer som kommit till ön under åren. Många av hotellen erbjuder typisk jamaicansk mat i sina bufféer och menyer, men också mer internationellt kända rätter. Passa på att utmana smaklökarna och smaka dig runt på Jamaica.

Nationalrätter på Jamaica

Jamaicas nationalrätt är Ackee and Saltfish. Ackee är en frukt som är typisk för Jamaica och kom till ön från Västafrika med ett slavfartyg i slutet av 1700-talet. Frukten tillagas med grönsaker och serveras tillsammans med den salta torsken. Maten är en god kombination av sött och salt. Ackee hittas vanligen i hotellens frukostbuffé och kan lätt förväxlas med äggröra.

Andra traditionella maträtter

Annan traditionell mat på Jamaica är bland annat getkött med curry, olika pajer, oxsvans med bondbönor och konserverat kött med kål. Det jamaicanska kökets stolthet är ändå 'jerk', som nästan alltid är kyckling eller fläskkött. Många av restaurangerna på Jamaica serverar någon typ av jerk och faller det i smaken, finns kryddblandningen att köpa med hem och använda i maten.

Dryck

Av de frukter och grönsaker som finns på ön gör man olika typer av juicer. Vanligast är mangojuice och olika melonjuicer. Jamaicas stolthet i dryckesform är Ting som är en kolsyrad grapefruktdryck samt den lokala ölen Red Stripe som ofta dricks till maten.
Nattlivet i Montego Bay är koncentrerat till The Hip Strip och här är det liv och rörelse nattetid. Längs med gatan som sträcker sig från flygplatsen ner till down town finns allt från små reggaebarer och restauranger till större nattklubbar. Här sker mötet mellan den lokala och internationella publiken.

För den musikintresserade

Årligen äger två musikfestivaler rum och har under åren lockat världsartister som Rihanna och Damian Marley. Har du möjlighet rekommenderar vi dig att verkligen besöka någon av dessa festivaler.

Reggae Sumfest

Festivalen äger rum i juli och är en av världens mest kända reggaefestivaler. Här uppträder såväl stora världsartister som mindre grupper och lokala artister. Årligen lockar festivalen tusentals till Montego Bay.

Jamaica Jazz and Blues

En populär festival som äger rum i januari. Precis som Reggae Sumfest är festivalen en mycket populär tillställning med både kända och mindre kända jazz- och bluesartister.

Att tänka på

När du vistas ute nattetid på Jamaica är det bra att vara uppmärksam på omgivningen. Gå gärna tillsammans med sällskap du känner väl och tacka vänligt men bestämt nej till de personer som erbjuder narkotika. Det är bra att inte ha alltför värdefulla saker med sig och skulle du behöva hjälp kan du alltid vända dig till ordningsvakt eller turistpolis. Du känner igen dem på deras vita hatt eller hjälm.
Shopping
Den bästa shoppingen i Montego Bay hittar du längs The Hip Strip, gatan som sträcker sig från flygplatsen ner till down town. Här finns garanterat något att ta med sig hem. Populära inköp är träsniderier, strandkläder, rom, kaffe och konst. Även i utkanten av staden finns en del butiker, men utbudet är begränsat.

Shopping på Jamaica

Jamaica erbjuder inte så mycket kommersiell shopping, majoriteten av butikerna och affärerna är privatägda. Utbudet är därför väldigt lokalt och det finns en del spännande souvenirer och presenter att köpa på ön.
Shoppingen finns där turisterna finns och det finns försäljare på stranden, längs vägen och utanför öns stora turistmagneter. Vissa försäljare gör allt de kan för att sälja, tacka bestämt nej och visa inget intresse om du inte vill köpa något.

Prutning

Pruta bör man göra och stressa inte. Det är svårt att säga hur mycket man ska gå ned i pris i förhållande till vad försäljaren vill ha. Om du är intresserad, försök skapa dig en uppfattning om vad du skulle vilja ge. Om försäljaren inte går med på priset, då är det upp till dig att avgöra huruvida du vill ha varan eller inte. Undvik dock att pruta på restauranger och på varor som redan har en prislapp.
Sport och Träning
Montego Bay har ett stort utbud av aktiviteter som snorkling, dykning, katamaran och surfing. I närheten finns också flera fina golfbanor.
Aktiviteter och sevärdheter
I Montego Bay finns det mycket att göra och någon aktivitet för alla. Fiske är en populärt och för de äventyrslystna är Montego Bay en perfekt utgångspunkt för spännande utflykter.

The Hip Strip – Montego Bays pulsåder

The Hip Strip är ett av flera dragplåster i Montego Bay. Här finns stadens bästa shopping och flera bra lokala restauranger. Oavsett vilken tid du befinner dig på gatan finns något att se eller göra. Ett av alla måsten är att se den fantastiska soluppgången på morgonen eller att ta ett dopp i det kristallklara vattnet på populära stranden Doctor's Cave Beach. Längs med The Hip Strip hittar du också populära Margaritaville. Där kan du ta en svalkande drink, bada eller äta lunch. Dock finns ingen riktig strand men desto roligare är det med vattenrutschbanor och uppblåsbara madrasser.

Palace Multiplex – Montego Bays enda biograf

Om du känner dig mättad på sol eller dagen bjuder på regn är ett tips att besöka Montego Bays enda biograf. Palace Multiplex ligger i Fair Town View och filmerna visas på engelska. Vanligtvis har filmerna premiär samtidigt som i USA.

Bob Marleys Museum – tips i Kingston

Det är ett måste att besöka sevärdheten Bob Marleys Museum i huvudstaden Kingston. Musiklegendens museum ligger i det hus han köpte 1975 och bodde i tills han avled 1981. Sex år efter hans död gjorde hans fru Rita Marley om huset till museum, som idag är en välbesökt sevärdhet på Jamaica. Här kan du se hur Bob Marley levde och titta på många av hans ägodelar. Det finns också en souvenirbutik, en fotografiutställning och ett café – 'Legend Café'. Ett tips är att gå en av de guidade turer som ges på museet.
Hur du tar dig runt
Det är möjligt att hyra hyrbil på plats, men värt att observera är att trafiken är intensiv och att Jamaica har vänstertrafik.
I Montego Bay kan du ta dig fram med både taxi och lokalbuss. Det är vanligt att taxibilarna saknar taxameter och därför är det bra att komma överens om priset med chauffören i förväg. Många bussturer körs av minibussar, med det finns även större lokalbussar. Bussarna stannar inne i Montego Bay centrum och vid de största hotellen.

Hur du tar dig runt på Jamaica

Avgångarna med lokalbussarna är få och du ser sällan skymten av en busshållplats eller tidtabell. Rekommendationen är att du tar en taxi om du vill ta dig från hotellområdet.

Taxi

De flesta av hotellen erbjuder någon form av taxiservice och ofta kan du beställa taxi i receptionen. Dessa taxibilar är något dyrare än om du tar en taxi från gatan, då hotellet tar ut en del av priset.
På Jamaica är egentligen taxi ett kollektivt transportmedel och taxibilarna är vanliga bilar med röd registreringsskylt. Taxibilarna saknar ofta taxameter och det är därför klokt att göra upp priset i förväg.
Slutdestinationen för taxibilarna står på sidan av bilen. Bilarna kör med andra ord inte dit du önskar, utan endast till slutdestinationen och tar upp samt släpper av passagerare längs med vägen.

Pendelbuss

Vissa hotell erbjuder pendelbussar till närliggande köpcenter och de flesta av bussturerna körs av minibussar. Det finns turer som är gratis och de som kostar. Om hotellet erbjuder denna service brukar det finnas information i receptionsområdet. Om du väljer att ta bussen tillbaka till hotellet är det viktigt att du vet vilken tid återresan sker.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Jamaikanska dollar (JMD). US dollar är också gångbart som betalningsmedel. Uttagsautomater och växelkontor finns. Det går även bra att växla pengar på en del hotell.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -7 timmar. Vintertid: svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. Vissa elektriska apparater, till exempel rakapparater och hårtork fungerar inte alltid på full effekt.

Språk

Engelska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

17-22 timmar med reguljärflyg från Stockholm, beroende på flygrutt.

Så reser du hit

Med Vings reguljära flygresor kan du resa till Montego Bay med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på flygplatsen utanför Montego Bay.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • mars
29°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
30°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
30°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
31°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Montego Bay
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.