Se hotell (11)

Resor till Sanur

Sanur är ett avspänt och barnvänligt resmål, väljer du att resa hit möts du av en härlig strand och gott om bra restauranger.

Sanur är förmodligen mest känt för sin fina sandstrand, och många av hotellen ligger just vid stranden. Längs stranden finns en lång strandpromenad och i närheten väntar ett bra utbud av restauranger, barer och affärer. En resa till Sanur med Ving innebär lugnt strandliv, bra boende och ett lagom stort utbud av nöjen.

Barnvänlig strand

Tack vare ett rev som skyddar stranden från vågor är vattnet lugnare i Sanur. Det gör att stranden passar mycket bra för dig som ska resa med barn. Stranden är långgrund, över en halvmil lång och har en fin strandpromenad som lockar till en promenad eller joggingrunda.

Nära till Kuta

På Bali är det billigt att gå ut och äta, och i Sanur finns ett bra utbud av restauranger och barer. Vill du ha ett ännu större utbud tar det inte mer än 20 minuter att resa med taxi till Kuta Beach. Som det mesta annat på ön är det billigt att åka taxi. I Kuta hittar du ännu fler restauranger, fler barer och riktigt bra shopping.

Bo bra i Sanur

Bokar du en resa med Ving till Sanur kan du välja mellan allt från enkla men omtyckta hotell som Swastika Bungalows, till högklassiga hotell som Maya Sanur Resort & Spa. De flesta av Vings hotell i Sanur ligger nära stranden och har en eller flera pooler. Hit kan du resa året runt, och om du kombinerar din vistelse med några dagar på ett annat resmål kan du få ut ännu mer av din semester.

Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Hotell i alla prisklasser
 • Barnvänlig strand
 • Lång strandpromenad
 • Resor året runt
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Sanur

Väder
 • januari
31°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • februari
31°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • mars
31°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • april
31°26°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
30°25°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
30°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
30°25°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
30°25°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
30°26°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
32°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
31°26°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
Stränder
Tack vare ett rev som skyddar stranden från vågor är vattnet lugnare i Sanur. Det gör att stranden passar mycket bra för dig som ska resa med barn. Stranden är vacker, långgrund, över en halvmil lång och längs hela sträckan kantas Sanur Beach av en fin strandpromenad som lockar till en promenad eller joggingrunda.

Under regnperioden (oktober-mars) kan stränderna bli tidvis bli skräpiga av strömmar från havet, men rensas upp dagligen.
Flyg och transfer

Flygtid

Cirka 16 timmar från Stockholm, tid för mellanlandning tillkommer.

Så reser du hit

Med Ving kan du resa på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på flygplatsen i Denpasar.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Denpasars flygplats till Sanur är ca 25 minuter (ca 17 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Sanur finns ett bra utbud av restauranger och barer, med både lokala och internationella rätter.
Den största koncentrationen av barer och restauranger ligger längs huvudgatan Danau Tamblingan, men även längs den långa strandpromenaden finns många alternativ för att inta en måltid, glass eller en svalkande dryck.

Matkulturen på Bali

Bali har en spännande, variationsrik och framförallt prisvärd matkultur. Ofta består de smakrika måltiderna av ris, kött, fisk eller skaldjur, men det finns också många vegetariska och veganska alternativ.

Populära rätter

Lawar – En blandning av grönsaker, kokosnöt och olika tillbehör som till exempel kyckling, fläsk och/eller frukt.
Bebek betuto – Populär och kryddrik maträtt, oftast bestående av rostad kyckling eller anka.
Nasi goreng – Indonesiens mest kända rätt finns såklart också på Bali. Nasi goreng betyder stekt ris på indonesiska och kan varieras i det oändliga med olika ingredienser och såser.
Gado gado – Indonesisk, vegetarisk sallad. Precis som Nasi goreng är Gado gado en av Indonesiens sex officiella nationalrätter.
Kare Sayur – En populär vegetarisk rätt bestående av kokade grönsaker i kokosmjölk och curry.
Nattlivet är lugnt. Flera hotell, barer och restauranger i Sanur erbjuder livemusik. Ett livligare nattliv finns i Kuta och Legian Beach en taxiresa bort.
Shopping
Sanurs bästa utbud av shopping finns längs med gatan Jalan Danau Tamblingan. Här råder en lugn stämning med små butiker och caféer. Marknader med olika hantverk är också vanligt här.
Aktiviteter och sevärdheter
Förutom att hänga på den familjevänliga och vackra stranden, kan du i Sanur ägna dig åt tennis, dykning, snorkling, vindsurfing och liknande aktiviteter. I området finns dessutom flera golfbanor.
Sindhu Market
Marknaden i Sindhu är ett populärt besöksmål både på dag- och kvällstid. På dagtid blandas lokalinvånare med turister för att köpa allt ifrån dagliga förnödenheter till blommor, grönsaker, mat och souvenirer. Efter solnedgången förvandlas parkeringen framför marknaden till ett myller av folkliv med kvällsöppna matstånd där du kan prova lokal mat för en enkel penning.

Mayeur-museet
Konstmusemum med utställningar av den belgisk födda konstnären Adrien-Jean Le Mayeur de Merpres (1880–1958)

Big Garden Corner
Trevligt utflyktsmål för till exempel familjen. Big garden corner är en vacker trädgård med restaurang, lekpark och en liten pool för de minsta besökarna.

Bajra Sandhi Monumentent
Ett vackert monument, med omringande park i huvudorten Denpasar, strax utanför Sanur.
Byggt 1987 för att hylla det Balineiska folkets kamp för självständighet.
Runtom Bali finns massor av sevärdheter som är värd en utflykt.

Hinduismen är Balis största religion och det finns mängder med vackra tempel som är värda ett besök. Två av de mest populära är Pura Tanah Lot, som ligger på en klippa i vattnet och är populärast i solnedgången, samt templet i Uluwatu, på Balis sydöstra udde.

Balis vackra natur lämpar sig också för olika typer av utfärder. Ett tips är att göra en utflykt till någon av Balis alla risterrasser. Risproduktionen är stor på ön och terrasserna som är skapade för att utnyttja markområdet bjuder på fascinerande, vackra utsikter, till exempel vid Jatiluwih Rice Terraces eller Tegalalang.

Man kan också ge sig ut i naturen, besöka ett vattenfall eller flera, till exempel Sumampan, eller vandra på vulkanen Mount Batur i soluppgången.
Hur du tar dig runt
Det är billigt att ta sig fram på Bali, och taxi rekommenderas. Ett bra alternativ för att utforska Bali på sin semester är att hyra en bil med chaufför som då kör dig dit du vill under en hel dag.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Balinesiska nyåret

Det balinesiska nyåret infaller den 3 mars 2022. Respektfullt uppträdande förväntas av alla som befinner sig på ön under festligheterna. Firandet påbörjas kvällen före med Ngerupuk, då folket genom att göra så mycket väsen som möjligt ska driva bort onda andar. Dagen därpå är det Nyepi, då ska det vara tyst, lugnt och mörkt. Då utförs inget arbete, ingen trafik får förekomma och varken elektricitet och levande ljus får användas. Besökare, såsom Vings gäster, förväntas hålla sig inom sitt hotellområde. Levande ljus ska användas sparsamt och efter solnedgången är hotellens restauranger stängda, men rumsservice finns att få.

Valuta och betalning

Indonesiska rupiah. (IDR). Ta med kontanter i US dollar om du vill växla på plats, inte svenska kronor (svårt att växla). 100 US dollarsedlar ger bästa kursen vid växling. American Express, Mastercard, VISA är gångbara på många ställen men kort accepteras inte alltid. Det finns gott om bankomater på Bali.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk vintertid +7 timmar, sommartid +6 timmar

El

220 V. Adapter behövs inte.

Språk

Indonesiska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Indonesien innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Metanol i lokalt inhandlad alkohol

Resande inom Indonesien uppmanas vara uppmärksamma vid intag av lokalt inhandlad alkohol som kan förekomma i drinkar och cocktails runt om i Indonesien, bl.a. på Bali, Java och Lombok. Lokalt framställt s.k. palmvin – arak – kan innehålla metanol. Metanol är mycket skadligt och därför uppmanar vi våra resande att iaktta försiktighet vid både inköp och konsumtion av framför allt arak men även andra lokalt framställda alkoholhaltiga drycker.

SÖK DIN RESA TILL Sanur
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.