Se hotell (8)

Resor till Kuta Beach

Kuta Beach är Balis livligaste turistort, och under en resa hit väntar framförallt ett hett nöjesliv, men också bra shopping och rikligt med restauranger. Med Ving bor du på intilliggande Tuban Beach eller Legian Beach. På så vis bor du lugnt men ändå nära folkliv och nöjen i Kuta Beach.

Kuta Beach är stället för dig som vill ha mycket att välja mellan under din resa. Här finns mängder med restauranger, ett livligt nöjesliv och riktigt bra shopping. Det är här du gör de bästa fynden av kläder, souvenirer, hantverk, skor och mycket mer. På restaurangerna äter du gott och billigt och det finns en stor variation, både av asiatisk och av västerländsk mat.

Hotell för alla

Med Ving bor du bra eller riktigt lyxigt. De flesta hotellen ligger nära stranden och har en eller flera pooler. Ska du resa med barn till Kuta Beach ska du ta en titt på populära Bali Dynasty Resort som har både vattenrutschkanor, lekrum och lekplats. Vill du bo lyxigt får du inte missa Padma Resort Legian, ett modernt hotell på stranden med flera pooler och eget spa.

Tuban Beach och Legian Beach

Söder om Kuta Beach ligger Tuban Beach, en lite lugnare del av Kuta, med gångavstånd in till Kuta stad med nöjesliv, shopping och andra attraktioner. Väljer du att resa hit bor du bra med gångavstånd till det mesta som Kuta Beach kan erbjuda. Legian Beach ligger norr om Kuta Beach och är lite lugnare, med en bred strand som tack vare sina höga vågor blivit något av en favorit bland surfare, men som också passar fint för långpromenader. Här är hotellen fina och strandnära, och det finns gott om restauranger och shopping.

Upplev mer under din resa

Vill du se mer av Bali under din resa tar du dig enkelt ut på den gröna, vackra landsbygden. Bara några kilometer bort börjar risfälten, djungeln och längre upp mot norr väntar vulkaner och heliga tempel. Ett givet utflyktsmål är till exempel hantverksbyn Ubud som sedan gammalt är Balis kulturella centrum. Varför inte kombinera strandsemestern med ett par nätter här? Det är också i dessa trakter man kan se de färgsprakande danser som är en betydelsefull del av kulturen här.

Bra att veta
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Familjehotell
 • Lyxhotell
 • Strandnära hotell
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kuta Beach

Stränder
Kuta beach är den populäraste och livligaste stranden på Bali. Den fina sandstranden är på sina ställen 50-100 meter bred och här finns plats för alla som vill sola, bada, surfa eller bara slå sig ned och njuta av atmosfären.

Kuta Beach övergår i norr till den lite lugnare Legian Beach. Här är pulsen lägre men fortfarande med Kutas shopping, restauranger och nattliv inom räckhåll.

Under torrsäsongen (maj-oktober) är vågorna oftast lite högre än resten av året. Det är stor skillnad mellan ebb och flod vilket gör att vattnet kan vara grumligt. Under regnperioden december-mars kan stränderna tidvis bli skräpiga av strömmar från havet, men rensas upp dagligen.
Mat, dryck och nattliv
I Kuta Beach finns ett stort utbud av restauranger, allt ifrån lokal street food till internationella kedjor. De flesta ligger kring huvudgatan Jalan Pantai.

Det finns flera matvandringar att gå i Kuta Beach. Upptäck de bästa matstånden och restaurangerna staden har att erbjuda. Stanna vid olika ställen och njut av smakerna från det indonesiska köket.

Matkulturen på Bali

Bali har en spännande, variationsrik och framförallt prisvärd matkultur. Ofta består de smakrika måltiderna av ris, kött, fisk eller skaldjur, men det finns också många vegetariska och veganska alternativ.

Populära rätter

Lawar – En blandning av grönsaker, kokosnöt och olika tillbehör som till exempel kyckling, fläsk och/eller frukt.
Bebek betuto – Populär och kryddrik maträtt, oftast bestående av rostad kyckling eller anka.
Nasi goreng – Indonesiens mest kända rätt finns såklart också på Bali. Nasi goreng betyder stekt ris på indonesiska och kan varieras i det oändliga med olika ingredienser och såser.
Gado gado – Indonesisk, vegetarisk sallad. Precis som Nasi goreng är Gado gado en av Indonesiens sex officiella nationalrätter.
Kare Sayur – En populär vegetarisk rätt bestående av kokade grönsaker i kokosmjölk och curry.
Kuta Beach är navet i Balis nattliv. Här börjar festandet med drinkar på stranden och fortsätter sedan långt in på småtimmarna på barer och klubbar, inte sällan med internationella DJs på besök. Klubbscenen är välrenommerad men är man ute efter ett lugnare nattliv finns också Beach Clubs och takterrasser att hänga på. De flesta större klubbarna och diskoteken ligger längs Legian Street.
Shopping
Kuta beach är perfekt om du är ute efter speciella kläder eller smycken. Det största utbudet av shopping finns på Kutas huvudgata i form av små, lokala butiker men Kuta erbjuder också gallerior med välrenommerade, internationella märkesbutiker. Eftersom Kuta är populärt för surfing finns såklart också renodlade butiker specialiserade för ändamålet, med de mest berömda surfingmärkena.
Sport och Träning
Förutom sol och bad kan du ägna dig åt sport och träning som tennis, vindsurfing, snorkling och dykning. Det finns även flera golfbanor i området.
Aktiviteter och sevärdheter
Vattenparken Waterbom erbjuder mängder av, mer eller mindre, adrenalinfyllda vattenrutschbanor för alla åldrar.
Runtom Bali finns massor av sevärdheter som är värd en utflykt.

Hinduismen är Balis största religion och det finns mängder med vackra tempel som är värda ett besök. Två av de mest populära är Pura Tanah Lot, som ligger på en klippa i vattnet och är populärast i solnedgången, samt templet i Uluwatu, på Balis sydöstra udde.

Balis vackra natur lämpar sig också för olika typer av utfärder. Ett tips är att göra en utflykt till någon av Balis alla risterrasser. Risproduktionen är stor på ön och terrasserna som är skapade för att utnyttja markområdet bjuder på fascinerande, vackra utsikter, till exempel vid Jatiluwih Rice Terraces eller Tegalalang.

Man kan också ge sig ut i naturen, besöka ett vattenfall eller flera, till exempel Sumampan, eller vandra på vulkanen Mount Batur i soluppgången.
Hur du tar dig runt
Det är billigt att ta sig fram på Bali, och taxi rekommenderas. Ett bra alternativ för att utforska Bali på sin semester är att hyra en bil med chaufför som då kör dig dit du vill under en hel dag.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Balinesiska nyåret

Det balinesiska nyåret infaller den 3 mars 2022. Respektfullt uppträdande förväntas av alla som befinner sig på ön under festligheterna. Firandet påbörjas kvällen före med Ngerupuk, då folket genom att göra så mycket väsen som möjligt ska driva bort onda andar. Dagen därpå är det Nyepi, då ska det vara tyst, lugnt och mörkt. Då utförs inget arbete, ingen trafik får förekomma och varken elektricitet och levande ljus får användas. Besökare, såsom Vings gäster, förväntas hålla sig inom sitt hotellområde. Levande ljus ska användas sparsamt och efter solnedgången är hotellens restauranger stängda, men rumsservice finns att få.

Valuta och betalning

Indonesiska rupiah. (IDR). Ta med kontanter i US dollar om du vill växla på plats, inte svenska kronor (svårt att växla). 100 US dollarsedlar ger bästa kursen vid växling. American Express, Mastercard, VISA är gångbara på många ställen men kort accepteras inte alltid. Det finns gott om bankomater på Bali.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk vintertid +7 timmar, sommartid +6 timmar

El

220 V. Adapter behövs inte.

Språk

Indonesiska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Indonesien innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Metanol i lokalt inhandlad alkohol

Resande inom Indonesien uppmanas vara uppmärksamma vid intag av lokalt inhandlad alkohol som kan förekomma i drinkar och cocktails runt om i Indonesien, bl.a. på Bali, Java och Lombok. Lokalt framställt s.k. palmvin – arak – kan innehålla metanol. Metanol är mycket skadligt och därför uppmanar vi våra resande att iaktta försiktighet vid både inköp och konsumtion av framför allt arak men även andra lokalt framställda alkoholhaltiga drycker.
Flyg och transfer

Flygtid

Cirka 16 timmar från Stockholm, tid för mellanlandning tillkommer.

Så reser du hit

Med Ving kan du resa på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på flygplatsen i Denpasar.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Denpasars flygplats till hotellen i Kuta Beach är ca 15 minuter (3-8 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
31°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • februari
31°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • mars
31°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • april
31°26°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
30°25°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
30°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
30°25°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
30°25°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
30°26°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
32°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
31°26°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Kuta Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.